Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΡΟΥ

«Η αθλιότητα το οδικού δικτύου και μια σειρά σοβαρών ελλείψεων όπως το αγροτικό δίκτυο έχουν αφήσει πολύ πίσω τα χωριά μας», τόνισε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας»
Μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα αισιοδοξίας για την αλλαγή στη σελίδα του Δήμου πραγματοποιήθηκαν οι περιοδείες του υποψηφίου Δημάρχου Ν. Παπανικολάου μαζί με στελέχη της «Δημοτικής Ενότητας» σε τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Κύρρου και Γιαννιτσών.
Πιο συγκεκριμένα τις Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Κύρρου Λάκκα, Πλαγιάρι, Αραβησσό και Αχλαδοχώρι επισκέφθηκε χθες το βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου. Στις συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου ο κ. Παπανικολάου κατέγραψε τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά με το ζήτημα της άρδευσης των αγροτεμαχίων, καθώς και την έλλειψη φροντίδας της καθημερινότητας, που δημιουργεί εικόνα παραμελημένης περιοχής. Ο κ. Παπανικολάου αναφέρθηκε στον προγραμματισμό που υπάρχει από τη «Δημοτική Ενότητα» για την αξιοποίηση των πηγών της Αραβησσού, όπου μπορεί να αποτελέσει μέρος του συνόλου της τουριστικής προβολής του Δήμου Πέλλας και η οποία με ευθύνη της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου απουσιάζει παντελώς, αφήνοντας ένα σημαντικό πλεονέκτημα της περιοχής ανενεργό. «Με την αξιοποίηση τμημάτων του Πάϊκου, η περιοχή προσφέρει έναν μοναδικό φυσικό πλούτο που σήμερα παραμένει στα αζήτητα», τόνισε επί του θέματος ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας».
Σήμερα το πρωί ομάδα στελεχών της «Δημοτικής Ενότητας» με επικεφαλής τον κ. Παπανικολάου επισκέφθηκε τις τοπικές κοινότητες της Δ.Ε. Γιαννιτσών Λεπτοκαρυά, Δαμιανό, Αρχοντικό, με το παράδοξο λόγω της χθεσινοβραδινής νεροποντής, να έχει φράξει ο δρόμος προς Μεσιανό, με αποτέλεσμα να μην είναι προσβάσιμος! «Η αθλιότητα του οδικού δικτύου που έχει εγκαταλειφθεί μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων των Γιαννιτσών είναι απερίγραπτη. Εάν προσθέσουμε και την έλλειψη σοβαρή έλλειψη αγροτικού δικτύου προς διευκόλυνση της μετακίνησης των αγροτών στις δουλειές τους, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι τοπικές κοινότητες του Δήμου Πέλλας, μιλάμε για μία κατάσταση κρίσιμη», τόνισε ο κ. Παπανικολάου, ενώ επισήμανε πως «Η Δημοτική Ενότητας ως δημοτική αρχή θα συνεχίσει το έργο που επί διοίκησης του πρώην Δήμου Γιαννιτσών είχε ξεκινήσει και έδωσε μία ώθηση στην εικόνα της περιοχής. Δυστυχώς η ανικανότητα και απραξία της απερχόμενης διοίκησης έχουν αφήσει πολύ πίσω τις τοπικές κοινότητες. Αυτό πολύ σύντομα θα αλλάξει».




Δεν υπάρχουν σχόλια: