Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ

Η Κρύα Βρύση μέτρησε τις αντοχές της και αλλάζει σελίδα

Σε ιδιαίτερα θερμό και αισιόδοξο κλίμα πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συγκέντρωση του υποψήφιου Δημάρχου Πέλλας Νίκου Παπανικολάου, στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης.
Τον κ. Παπανικολάου προλόγισε η ιστορικός-φιλόλογος, υποψήφια με τη «Δημοτική Ενότητα» το 2010, Άννα Ιωαννίδου, χαρακτηρίζοντας τον επικεφαλής όσο και τους υποψηφίους της παράταξης, ως «ικανούς και άξιους για να διοικήσουν τον παραμελημένο δήμο Πέλλας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών, στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε: «Πριν από 3,5 χρόνια ήμασταν εδώ με άλλες συνθήκες, με άλλους ανθρώπους, σε μία διαδικασία, πολύ πιο διαφορετική, πιο σκληρή, πιο δύσκολη. Τότε, με πολύ μικρή διαφορά,  εκλέχθηκε μία δημοτική αρχή οριακά για να κάνει κάποια πράγματα στον δήμο Πέλλας. 3,5 χρόνια είδαμε την απαξίωση της Κρύας Βρύσης και των χωριών της. Την απομάκρυνση και αποψίλωση υπηρεσιών. Την πλήρη εγκατάλειψη πάρκων, παιδικών χαρών, κοινόχρηστων χώρων, γηπέδων, του οικολογικού πάρκου, την παντελή έλλειψη καθαριότητας, τους κατεστραμμένους δρόμους. Την αδιαφορία για τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.  Αυτή η εγκατάλειψη είναι καθρέφτης στο τι έχει συμβεί σε όλο το Δήμο Πέλλας. Υπήρξε παντού το ίδιο φαινόμενο».
Πρόσθεσε πως «υπήρξε μέχρι σήμερα μια λογική απαξίωσης, ακόμη και των στελεχών της σημερινής δημοτικής Αρχής. Αντιδήμαρχος στην Κρύα Βρύση από άλλη περιοχή, στην Πέλλα από άλλη περιοχή και ούτω καθεξής. Μια διαδικασία χωρίς κανένα αποτέλεσμα για τους δημότες της Κρύας Βρύσης. Οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τα τοπικά προβλήματα. Δεν μπορούσαν να ασχοληθούν με τα έργα της περιοχής τους, εξαιτίας της «ενός ανδρός αρχής» που τα ξέρει όλα, τα γνωρίζει όλα, αποφασίζει για όλα. Εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς υπάρχει αναποτελεσματικότητα, δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα ή πάει πολύ αργά. Κι αυτό ξέρετε γιατί; Γιατί κάποιοι θεωρούν δεδομένη την Κρύα Βρύση, δεδομένα τα Εσώβαλτα, την Ακρολίμνη και τον Άγιο Λουκά, το Σταυροδρόμι, θεωρούν δεδομένους τους ψηφοφόρους των χωριών αυτών. Μια λογική υποβάθμισης των προσώπων, των δημοτών που οδήγησε στη σημερινή απαξίωση στη δεύτερη πόλη του Δήμου και στα χωριά.
Συνεχίζοντας τη σκληρή κριτική στη απερχόμενη διοίκηση, ο κ. Παπανικολάου είπε πως «3,5 χρόνια η απερχόμενη διοίκηση έχει κάνει το πρωτοφανές, να… μην κάνει τίποτα. Σήμερα συγχαίρω όλους τους πρώην Δημάρχους της Κρύας Βρύσης γιατί όλοι έκαναν κάτι για την Κρύα Βρύση, άλλος πολύ, άλλος λιγότερο. Η μοναδική δημοτική αρχή που δεν έκανε τίποτα για την Κρύα Βρύση είναι η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Στάμκου! Κι αυτό πλέον το βλέπουν και το αναγνωρίζουν όλοι».
Ο κ. Παπανικολάου επισήμανε πως «στην ομιλία του στην Κρύα Βρύση ο κ. Στάμκος θα πει κάποια πράγματα, αυτά που λέει μονίμως παντού. Όπως “δεν έχουμε λεφτά” και ότι “συμμαζέψαμε τα οικονομικά”. Ένας υπερβολικός μύθος κάλυψης της ανυπαρξίας! Όλοι οι δήμοι με τα ίδια λεφτά έκαναν διάφορα πράγματα, την ίδια περίοδο διανύουν όλοι ανεξαιρέτως. Όταν όμως εγκαταλείπεις την Κρύα Βρύση και τα χωριά, όταν υπάρχει έλλειψη καθαριότητας και περιποίησης πρασίνου 3,5 χρόνια, δεν είναι δυνατόν τις τελευταίες 15 μέρες να βρίσκεις τρόπους μέσα και ανθρώπους για να λύσεις προβλήματα χρόνων άλυτα. Τις τελευταίες μέρες προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα 3,5 χρόνων! Από μία δημοτική αρχή που άφησε την περιοχή δεκαετίες πίσω και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψει σήμερα η Κρύα Βρύση. Είναι ξεκάθαρο ότι με τους μύθους που επικαλούνται προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητα τους, δεν είναι θέμα χρημάτων οι λύσεις στα προβλήματα, είναι ξεκάθαρα θέμα ικανότητας ή όχι μιας δημοτικής αρχής. Ο δήμος Πέλλας δεν χρειάζεται λογιστές, χρειάζεται δήμαρχο, συμβούλους με άποψη, με όραμα, αποτελεσματικότητα και επάρκεια. Δεν είναι καν ούτε καλοί λογιστές!», σημείωσε καταχειροκροτούμενος.
 «Τα μηνύματα είναι τα εξής», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανικολάου: «Τέρμα η κοροϊδία στην Κρύα Βρύση, τέρμα τα “θα” στα Εσώβαλτα και στο Σταυροδρόμι,  τέρμα το δούλεμα στην Ακρολίμνη και στον Άγιο Λουκά. Στις 18 και στις 25 Μαϊου δώστε μια αποστομωτική απάντηση σ’ αυτές τις νοοτροπίες, σ’ αυτές τις διοικήσεις».
Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας» επισήμανε ότι «κυκλοφορεί το πρόγραμμα του κ. Στάμκου και είναι σαν να κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος πρώτη φορά, αν το διαβάσει. Σαν να υπήρξε κενό μνήμης, σαν να μην υπήρξε δημοτική αρχή. Αναφέρεται στο οικολογικό πάρκο της Κρύας Βρύσης, ότι θα κάνει ξενώνες, εικόνες μαγικές, σαν να είμαστε στο 2010. Όποιοι τον ακολουθούν και τον στηρίζουν είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στην Κρύα Βρύση».
Ειδικά για το μέλλον του Δήμου Πέλλας και ειδικότερα για την Κρύα Βρύση είπε πως «η επόμενη 5ετία θα είναι η πιο κρίσιμη, η τελευταία ευκαιρία να πάρει χρήματα από την προγραμματική περίοδο. Δεν έπρεπε να επιλυθεί η επισκευή και λειτουργία του δικτύου ύδρευσης στην Κρύα Βρύση; Το αποχετευτικό από το Κέντρο Υγείας μέχρι τα Κοιμητήρια είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει. Δεν μπορείς να μιλάς για μία σύγχρονη πόλη και χωριά και να μην έχεις λυμένα βασικά ζητήματα για την υγεία και το περιβάλλον των κατοίκων. Ακόμη και τα καναλέτα που είναι ανοιχτά δεν φρόντισε κανείς. Είναι δυνατόν να μιλάνε για έργο που δεν πρόλαβαν να κάνουν και θα τα κάνουν την επόμενη 5ετία; Για την ασφαλτόστρωση των δρόμων έγινε ένα 5% με βάση της ανάγκες της Κρύας Βρύσης, άφησαν την περιοχή δεκαετίες πίσω. Να πούμε το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιοι δρόμοι το 2014 και οφείλουμε να τους αποκαταστήσουμε; Μιλάμε για πράγματα που είναι υποχρέωση μας και το αυτονόητο να γίνουν. 3,5 χρόνια ούτε φανάρι δεν μπήκε σε διασταυρώσεις που έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να τα αποδέχονται οι δημότες της Κρύας Βρύσης! Μαζί με τους δημότες θα δημιουργήσουμε μια πραγματικότητα συνεργασίας για να βλέπουμε μαζί τις ανάγκες και τα προβλήματα. Γι’ αυτό δεν λέμε τι θα κάνουμε, λέμε τι κάναμε ως διοίκηση, λένε τι μπορούμε να κάνουμε.
Καταλήγοντας ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε με έμφαση πως «η Κρύα Βρύση μέτρησε τις αντοχές της με την απερχόμενη διοίκηση, η αλλαγή σελίδας είναι επιτακτική ανάγκη. Είναι η πιο ανίκανη δημοτική αρχή των τελευταίων δεκαετιών, της αδράνειας, της ανεπάρκειας, των προσωπικών πολιτικών. Θα κερδίσουμε για όλους όσους είναι απέναντι στις σημερινές λογικές. Η επιλογή είναι ή «αδράνεια -απαξίωση» ή προχωράμε μπροστά με τη «Δημοτική Ενότητα», με πρόσωπα που έχουν διάθεση και άποψη για να προσφέρουν.
Συνεχίζουμε με έναν αγώνα τίμιο με ήθος και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα τιμήσει τη «Δημοτική Ενότητα».









Δεν υπάρχουν σχόλια: