Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟ

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη νίκη της «Δημοτικής Ενότητας» και του Ν. Παπανικολάου
Τους στόχους και το σχέδιο της παράταξής του για την Δημοτική Ενότητα Κύρρου παρουσίασε την Δευτέρα το βράδυ, στην ομιλία του στο Νέο Μυλότοπο, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στην σημερινή διοίκηση του δήμου και προσωπικά στον δήμαρχο κ. Στάμκο.
«Μια δημοτική αρχή κρίνεται διαχρονικά σε δύο επίπεδα. Στην παραγωγή έργου που φανερά βοηθά τους δημότες στην καθημερινότητά τους και στις συμπεριφορές, αλλά επίσης κρίνεται στο ήθος και ύφος με το οποίο ασκείται η τοπική εξουσία. Οι σημερινοί διοικούντες απέτυχαν παταγωδώς και στα δύο», σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, προσθέτοντας με έμφαση: «Ο κ. Στάμκος  δεν είχε ούτε άποψη, ούτε γνώση, ούτε θέληση για να λύσει τα προβλήματα των χωριών».
Σημεία της ομιλίας
Στην ομιλία του, ο κ. Παπανικολάου αναφερόμενος στα «έργα και τις ημέρες» της σημερινής διοίκησης του δήμου Πέλλας, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής: «Εκατοντάδες ομόφωνες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, πολλές από αυτές δίχως κόστος, που παραμένουν στο συρτάρι, προκειμένου να υλοποιηθούν και αυτές από την επόμενη δημοτική αρχή. Ακολουθεί η απίστευτη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στους πρώην καποδιστριακούς δήμους, όχι από την περιοχή τους αλλά από μακριά, για να μην επηρεάζονται δήθεν, αλλά και να μην κάνουν τίποτα. Μοναδική απόφαση στην Ελλάδα, δείγμα μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής, δίχως λογική, δίχως σεβασμό στην ψήφο των τοπικών κοινωνιών και τελικά δίχως πρακτικό αποτέλεσμα σε όφελος του δημότη. Δυστυχώς τα χωριά του δήμου Πέλλας αναπολούν την εποχή όχι μόνο του Καποδίστρια, αλλά την εποχή που ήταν κοινότητες. Και αυτό με ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής. 
Τα βασικά χαρακτηριστικά της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι λοιπόν η  αδιαφορία, η εγκατάλειψη, η ανυπαρξία έργου, η μηδενική προσπάθεια, η ένδεια στελεχών. Ότι έγινε αυτά τα 3,5 χρόνια αποτελούν έργα των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Στα Γιαννιτσά, το έργο των αστικών αναπλάσεων στην συνοικία Αγ. Κωνσταντίνου μέχρι τα Σφαγεία και τον Πλατανότοπο, ενταγμένο από εμάς, την πρώην δημοτική αρχή Γιαννιτσών, στο ΕΣΠΑ το 2010, την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων 2 χρόνια μετά την προμήθειά τους από την δική μας δημοτική αρχή, τον Αύγουστο του 2010 κ.α. Επίσης, παραδώσαμε πλήθος μελετών στη σημερινή δημοτική αρχή και 3-4 δημοπρατημένα με εργολάβο, δηλαδή έτοιμο να ξεκινήσει εργασίες».
Αναφερόμενος στα οικονομικά του δήμου Πέλλας ο κ. Παπανικολάου επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι το περασμένο διάστημα έγινε εφ’ άπαξ καταβολή από την Πολιτεία ποσού 10.100.000 ευρώ, έναντι συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου Πέλλας μετά τη συνένωση, συνολικού ποσού περίπου 12.000.000 ευρώ. Καμία προσπάθεια δηλαδή αύξησης εσόδων και μείωσης εξόδων εκ μέρους του δήμου, αλλά μια συγκυριακή καταβολή, που βέβαια καλώς έγινε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνιστά επίτευγμα από τη σημερινή δημοτική αρχή. «Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η καραμέλα για το δήθεν συμμάζεμα των οικονομικών του δήμου μας», πρόσθεσε.
Σε ότι αφορά τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες επισήμανε ότι με την εκλογή της «Δημοτικής Ενότητας» και του Νίκου Παπανικολάου θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται λαϊκές συνελεύσεις και όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται από τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια σε συνεργασία με τους κατοίκους των χωριών.
Ειδικότερα για την Δ.Ε. Κύρρου ο πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών τόνισε ότι «η κατασκευή του Φράγματος της Γραμμόσκας που τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει κωλυσιεργήσει και ….αλλάζει συνεχώς τοποθεσίες για να κερδίσει χρόνο η σημερινή δημοτική αρχή και να καλύψει την ανεπάρκειά της, αποτελεί βασική προτεραιότητά μας και θα διεκδικήσουμε δυναμικά το έργο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή».
Η αξιοποίηση των πηγών της Αραβησσού επίσης είναι μια άλλη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής του Ν. Παπανικολάου, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση ότι «δεν θα ανεχθούμε με κανένα τρόπο την ιδιωτικοποίηση του νερού των πηγών της Αραβησσού, αλλά, αντίθετα, σε συνεργασία με φορείς θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για την τουριστική αξιοποίησή τους». Επίσης, πρόσθεσε ότι «με την αξιοποίηση τμημάτων του Πάϊκου, η περιοχή θα προσφέρει έναν μοναδικό φυσικό πλούτο που σήμερα παραμένει στα αζήτητα», τόνισε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας». Παράλληλα, θεώρησε αυτονόητη την κατασκευή του δρόμου προς την  Κρώμνη, ενώ υποσχέθηκε ότι, με ειδική υπηρεσία ενημέρωσης που θα συγκροτηθεί στο δήμο Πέλλας, θα υποστηρίξει τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.
Κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ότι οι πολίτες του δήμου Πέλλας έχουν δύο επιλογές: Ή να συνεχίσουν τον δρόμο της εγκατάλειψης, της αδιαφορίας και της ανικανότητας που χαρακτηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Στάμκου  ή να επιλέξουν τον δρόμο της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης με την «Δημοτική Ενότητα» και δήμαρχο Πέλλας το Νίκο Παπανικολάου.
Στο τέλος της ομιλίας παρουσιάστηκαν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι από την Δ.Ε. Κύρρου που συμμετέχουν στον συνδυασμό της «Δημοτικής Ενότητας».









Δεν υπάρχουν σχόλια: