Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Πέλλα. Ταξιδεύοντας στο Παρελθόν, σχεδιάζουμε το μέλλον μας»

Την Κυριακή 11 Μαΐου το Μουσείο Πέλλας, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών, παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Πέλλα. Ταξιδεύοντας στο Παρελθόν, σχεδιάζουμε το μέλλον μας». Το πρόγραμμα εντάσσεται στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, και ταξίδεψε τους επισκέπτες στο χρόνο. 
Στην αρχαία Πέλλα, άλλοτε παίζοντας τον ρόλο του πολεοδόμου και άλλοτε του αρχιτέκτονα ή του πρωτομάστορα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να μελετήσουν από κοντά τα κύρια δομικά στοιχεία της πόλης (οργανωμένο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, ευρύχωρα οικοδομικά τετράγωνα με πολυτελείς κατοικίες), ανακαλύπτοντας πως το ιστορικό παρελθόν συνεχίζει να διδάσκει και να προσφέρει λύσεις για ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύει την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.
Το εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για ενήλικες και παιδιά με τίτλο: «Ασιάτες επισκέπτες στην αρχαία Πέλλα» θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας στις 17 Μαΐου στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με δωρεάν είσοδο και ώρες έναρξης στις 10:00, 12:30 και 14:00. Επιθυμητή η τηλεφωνική κράτηση (23820 31160).


Δεν υπάρχουν σχόλια: