Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝIKOY ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

Μεγάλη η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τα προβλήματά τους

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Πέλλας «ΕΡΜΗΣ» συναντήθηκε στα Γιαννιτσά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παπανικολάου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους πωλητές, μετά την προώθηση του νέου νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιώργος Φιούνης επισήμανε στον κ. Παπανικολάου ότι τα νέα μέτρα εξοντώνουν τους πωλητές. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Φιούνης, οι νέες διατάξεις του νόμου επιβλήθηκαν, χωρίς συζήτηση, χωρίς κανένα διάλογο, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι πωλητές των λαϊκών αγορών που θα βρίσκονται από χρόνο σε χρόνο».
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Πέλλας «Ερμής» κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματα των πωλητών, που όπως είπαν στον κ. Παπανικολάου τα μέλη του, «στηρίζονται στη λογική και μπορούν να δώσουν λύσεις».
Όμως τα μέλη του Σωματείου δεν επικέντρωσαν την ενημέρωση και συζήτηση που έγινε με τον επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας» μόνο στα νέα μέτρα, αλλά ανέπτυξαν και τις θέσεις τους τόσο για τη Λαϊκή Αγορά των Γιαννιτσών, όσο και για κάποιες διευθετήσεις που μπορούν να γίνουν για τη χωροθετική και γενικότερη βελτίωση της Εμποροπανήγυρης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε η παντελής έλλειψη συνεδριάσεων της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, στην οποία θα έπρεπε μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί αποφάσεις που θα βελτίωναν την κατάσταση.
Ο κ. Παπανικολάου τόνισε πως «τα αιτήματα των πωλητών και οι επισημάνσεις τους είναι πολύ χρήσιμες» και ότι «μόνο μέσα από τη συνεργασία Δήμου και Σωματείου θα μπορούν τα πράγματα να γίνουν λειτουργικότερα, με αποτέλεσμα και οι παραγωγοί να τακτοποιήσουν τα ζητήματα χωροθέτησης, μορφής τοποθέτησης και πώλησης των προϊόντων τους».
Πρώτιστη θέση της «Δημοτικής Ενότητας» είναι η συνεργασία με τον κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε ζητήματα στα οποία φέρει ευθύνη ο Δήμος για το κομμάτι της λειτουργίας που του αναλογεί, να επιλύονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με την λειτουργικότερη μορφή που αυτό μπορεί να γίνει. Η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου δεν λειτούργησε ποτέ στην κατεύθυνση αυτή και όπως επισήμανε ο κ. Παπανικολάου, «πέρασαν 3,5 χρόνια διοίκησης από μία παράταξη που δεν γνωρίζει τι θα πει “συνεργασία” με τους φορείς, δεν έχει ποτέ ακούσει κανέναν που διαπιστώνει προβλήματα, δεν είχε ποτέ τη διάθεση να προχωρήσει σε ουσιαστική αντιμετώπισή τους. Ένα ακόμη δείγμα της αυταρχικότητας και της απαξίωσης, που χαρακτηρίζουν την δημοτική αρχή Πέλλας. Ένα ακόμη δείγμα της ανικανότητας που παρουσίασαν οι σημερινοί διοικούντες κατά τη διάρκεια της θητείας τους και της αδιαφορίας που επέδειξαν για τα προβλήματα των κοινωνικών ομάδων».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μείνε ήσυχος.Ο Νίκος θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για τα προβλήματα του κλάδου σου.Αλλά αν κρίνουμε από το ύφος σου μάλλον και εσύ δε το πιστεύεις. Απλά έκανες το ΄΄καθήκον΄΄ σου για να έχει ο κολητός σου υποψήφιος δήμαρχος-πρόσφατα μαυρισμένος από τον λαό- μια ακόμα προεκλογική φωτό.