Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝIKOY ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΙ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΕΙΕΣ

«ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ»
ΠΛΕΙΑΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Περιοδεία στις τοπικές κοινότητες Μελισσίου και Αμπελειών της Δ.Ε. Γιαννιτσών πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Νίκος Παπανικολάου, συνοδεία πλειάδας στελεχών, υποψηφίων τοπικών και δημοτικών συμβούλων. Οι κάτοικοι των χωριών, αναγνωρίζοντας το έργο που έχει γίνει από τη «Δημοτική Ενότητα» την περίοδο διοίκησης της, στον πρώην δήμο Γιαννιτσών, εν αντιθέσει με την εγκατάλειψη που γνώρισαν τα τελευταία 3,5 χρόνια της απερχόμενης διοίκησης, υποδέχτηκαν ιδιαίτερα θερμά τον επικεφαλής της παράταξης. Ο κ. Παπανικολάου άκουσε προβλήματα και παραλείψεις που προέκυψαν ακόμη και την τελευταία στιγμή, ενώ συνομίλησε και με επαγγελματίες της περιοχής.
«Στην τοπική κοινότητα Μελισσίου άρχισαν με προεκλογικά τρικ ξαφνικά να ενδιαφέρονται για την περιποίηση του πρασίνου. Η πολιτική του παρελθόντος επαναλαμβάνεται σαν κανόνας από την απερχόμενη δημοτική αρχή», τόνισε ο κ. Παπανικολάου, προσθέτοντας πως «άλλη μία περιοχή έχει εγκαταλειφθεί και η οποία αναζητά επιτακτικά και πάλι να μπει σε μια σειρά. Ο κόσμος γνωρίζει τι κάναμε και σε ποια κατάσταση είχαμε φέρει τις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Γιαννιτσών, οι οποίες υπέφεραν από το μέγεθος της απουσίας της σημερινής δημοτικής αρχής, γυρίζοντας τα χωριά μας σε μια κατάσταση χειρότερη ακόμη και πριν από 8 χρόνια!».
Η ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους κάδους όσον αφορά την καθαριότητα, η πλήρης απουσία από την περιποίηση του πρασίνου με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κάτοικος της περιοχής να διανύσει τον δρόμο μέσω των νησίδων από την μία πλευρά στην άλλη, των πάρκων και των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και έλλειψη κάθε σχεδιασμού για τις ανάγκες ασφαλτοστρώσεων που έχουν ανάγκη οι δύο βασικοί κεντρικοί δρόμοι του χωριού, με αποτέλεσμα τη συνεχή φθορά αγροτικών μηχανημάτων και οχημάτων συνετέλεσαν δημιουργώντας εικόνα τριτοκοσμικού πεδίου.
Στην τοπική Κοινότητα Αμπελειών δεν έχει γίνει κανένα απολύτως βήμα για τη σημαντική σύνδεση του χωριού με τον Βιολογικό Καθαρισμό με συλλεκτήριο αγωγό, όπως απαραιτήτως προβλέπεται. Οι αγρότες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα καθημερινά από την έλλειψη σχεδιασμού βάση των αναγκών του αγροτικού δικτύου, που θυμίζει πως βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν υπήρξε η παραμικρή ενασχόληση των διοικούντων για τα σημαντικά ζητήματα της επέκτασης του οικισμού, καθώς και του φράγματος της Γραμμόσκας, όπου έμεινε σε απελπιστικό τέλμα, παρότι η «Δημοτική Ενότητα» είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει το μεγάλο αυτό ζήτημα.
«Ήρθε η ώρα να ανασάνουν τα χωριά μας, να δημιουργηθούν οι υποδομές εκείνες που θα τα φέρουν σε ισόρροπη θέση με τις αστικές περιοχές. Που θα επαναφέρουν την τακτική της αντιμετώπισης και διαχείρισης της καθημερινότητας με σύνεση και προγραμματισμό. Πάντα σε συνεργασία με τους πολίτες, πάντα με την συνεχή καταγραφή των όσων προκύπτουν, εγώ προσωπικά και τα στελέχη της «Δημοτικής Ενότητας» έχουμε δεσμευτεί για την πρόταξη αυτών των θεμάτων. Πρέπει τα χωριά μας να βγουν από το τέλμα και αυτό έχουμε προγραμματίσει να θέσουμε σε προτεραιότητα», σημείωσε ο Νίκος Παπανικολάου κατά την ολοκλήρωση της περιοδείας στις δύο τοπικές κοινότητες. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: