Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Μετά τις προσλήψεις αστυνομικών, προσλαμβάνουν και 1.000 επαγγελματίες στρατιώτες!

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη για την πλήρωση 1.000 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών του Στρατού Ξηράς (Όπλων-Σωμάτων/ανδρών-γυναικών). Μάλιστα οι αιτήσεις όπως μας ενημερώνει η σχετική προκήρυξη θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα! Και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι προσλήψεις σε λιγότερο από 100 μέρες!
Τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός "Προστασίας του Πολίτη" ανακοίνωσε ότι το Φθινόπωρο θα γίνουν τελικά οι 1.030 προσλήψεις αστυνομικών για τη συγκρότηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).
Πριν λίγους μήνες η Κυβέρνηση προχώρησε στην υλοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο προϋπολογισμός του προγράμματος ξεπερνά συνολικά το ποσό των 31.000.000 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια 675 οχημάτων, 15.690 αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και μεγάλου αριθμού ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λ.π).
Αντί να ενισχυθεί το σύστημα υγείας, προσλαμβάνονται αστυνομικοί και στρατιώτες και αυξάνονται οι δαπάνες για εξοπλισμούς. Το Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενίσχυσης των ελληνικών διωκτικών αρχών που προβλέπει την πρόσληψη τουλάχιστον 5.200 αστυνομικών και την αγορά νέου στόλου οχημάτων. Ας σημειωθεί ότι και πριν την ανακοίνωση ενίσχυσης της αστυνομίας, η Ελλάδα καταλάμβανε τη δεύτερη θέση στην ΕΕ στην αναλογία αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα διέθετε τους λιγότερους νοσηλευτές. Εκτός αυτού, εν καιρώ πανδημίας ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός για το 2021 που προβλέπει αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 30% στα 5,4 δις ευρώ και στον αντίποδα περικοπές στις δαπάνες για την υγεία κατά 572 εκατομμύρια ευρώ.
Τα παραπάνω γίνονται σε μια περίοδο που:
  • Πάνω από 7.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν καν την ευκαιρία να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ λόγω πληρότητας
  • Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε καθημερινή βάση.
  • Τα κενά σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία της χώρας είναι τεράστια και ασθενείς βρίσκονται σε διαδρόμους νοσοκομείων ενώ χρειάζονται επειγόντως ΜΕΘ.
Κι όμως. Η Κυβέρνηση θα προσλάβει στο "πιτς φυτίλι" που λέει κι ο λαός μας 1.000 επαγγελματίες στρατιώτες ενώ εδώ και 12 μήνες έχουν αφήσει τα νοσοκομεία «γυμνά» από προσωπικό!
Θα πείτε επιλογές της Κυβέρνησης είναι αυτές. Η επιλογή τους αφορά την "τάξη", την ενίσχυση των κατανασταλτικών μηχανισμών επιβολής της κυρίαρχης πολιτικής τους και τις νατοϊκές τους υποχρεώσεις σε εξοπλισμούς.
Σωστά σκέφτονται οι άνθρωποι. Έχουν γνώση ποια τάξη υπερασπίζουν και με ποια τάξη έχουν αντιπαλότητα.
Τι να τους κάνουν τους περισσότερους γιατρούς και τους περισσότερους δασκάλους; Τι να τις κάνουν τις επενδύσεις στα νοσοκομεία και τα σχολεία;
Στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο της κυβέρνησης υγεία και παιδεία είναι προϊόντα και εμπορεύματα και ως τέτοια πρέπει να πουλιόνται και να αγοράζονται.
Στο κάτω κάτω της γραφής αν πλήθαιναν οι νοσηλευτές και οι δάσκαλοι τι θα έκαναν την επόμενη μέρα της πανδημίας οι επιχειρηματίες της "υγείας" και της "γνώσης"; Μπρίκια θα κολλούσαν;

Χρήστος Κάτσικας
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: