Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ποιους κοροϊδεύουν;

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για «μαγική εικόνα», ο χαρακτηρισμός θα ήταν ήπιος. Θα μπορούσε να μιλήσει για προπαγάνδα, ο χαρακτηρισμός θα ήταν ανεπαρκής. Πρόκειται για υποτίμηση της νοημοσύνης μας.
Η πανδημία μαίνεται και η οικονομία βουλιάζει. Ο κρατικός αυταρχισμός απέναντι στους φοιτητές και τη νεολαία εντείνεται. Η κυβέρνηση βρίσκεται πολλαπλώς εκτεθειμένη και ηθικά ελεγκτέα για την υπόθεση Λιγνάδη.
Η κυβερνητική αδιαλλαξία κάνει κουρελόχαρτο το κράτος δικαίου φτάνοντας έναν απεργό πείνας στα απώτατα όριά του. Ο εγκλεισμός των πολιτών παρατείνεται, ενώ η κυβέρνηση... προαναγγέλλει άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων. Και ο πρωθυπουργός ζητά «μια νέα αμοιβαία συμφωνία εμπιστοσύνης με τους πολίτες».
Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό που αγνοεί επιδεικτικά τις κραυγές απόγνωσης των γιατρών από κάθε μεριά του λεκανοπεδίου, όπου τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν φτάσει στο όριό τους. Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό που αγνοεί εδώ και έναν χρόνο τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μετατροπή του ΕΣΥ σε μονοθεματικό σύστημα υγείας. Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό που μετατρέπει γενικές ΜΕΘ σε μονάδες για τον κορονοϊό αδιαφορώντας επικίνδυνα για τους υπόλοιπους ασθενείς.
Και αυτός ο πρωθυπουργός ζητά την εμπιστοσύνη μας. Από όλους μας που επί μήνες θρηνούμε απώλειες συμπολιτών μας και επιβιώνουμε σε συνθήκες προσωπικής, κοινωνικής, οικονομικής ασφυξίας. Λες και δεν παρακολουθούμε καθημερινά την ξέφρενη πορεία της πανδημίας. Λες και δεν γνωρίζουμε τις ανόητες πράξεις και τις εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης.
Λες και δεν υφιστάμεθα τις συνέπειες στα σπίτια και στα πορτοφόλια μας. Η κυβέρνηση -όπως πολλές φορές έχει αποδείξει- πιστεύει βαθιά πως απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν ζουν, δεν σκέφτονται, δεν κρίνουν, δεν αντιλαμβάνονται, αλλά άκριτα αναμασούν όσα οι υπουργοί της και οι πρόθυμοι κονδυλοφόροι καθημερινά επαναλαμβάνουν σαν κακόφωνη χορωδία.
Μίλησε πάλι χθες για «ευθύνη» ο πρωθυπουργός -αναφερόμενος ως συνήθως στην ευθύνη των πολιτών χωρίς να αναλάβει ίχνος από τη δική του. Μίλησε για «έξυπνες λύσεις» -χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τη σωρεία των αναποτελεσματικών και γελοιωδώς αυταρχικών μέτρων που ώς τώρα έχουν εφαρμόσει οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησής του. Αλλά όταν πια μιλάει για «εμπιστοσύνη», ντρέπεται και η ντροπή...
Ετοιμάζονται να μοιράσουν νέες υποσχέσεις για ενίσχυση του ΕΣΥ
Η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής πλησιάζει επικίνδυνα στο 100%, το σκληρό lockdown των τελευταίων εβδομάδων έχει αποτύχει, όμως πρωθυπουργός και κυβέρνηση… συσκέπτονται.
Όπως ενημέρωσε το Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείο Υγείας με αφορμή την επιδημιολογική κατάσταση στο σύνολο της χώρας, αλλά με το βάρος να πέφτει στην Αττική.
Κι όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, μοιράζοντας υποσχέσεις και παρουσιάζοντας «σχέδια» για περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και αποτελεσματικότερους τρόπους υλοποίησης των περιοριστικών μέτρων.
Ειδικότερα, η ενημέρωση από το Μαξίμου αναφέρει ότι στη διάρκεια της σύσκεψης:
Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού
Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση
Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.
Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
Ασφυκτιά το ΕΣΥ, προς παράταση το σκληρό lockdown
Η κατάσταση στα νοσοκομεία της μεγαλύτερης περιφερειακής ενότητας της χώρας τείνει να γίνει δραματική παρά τις πολλές εβδομάδες σκληρού lockdown, γεγονός που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την κυβερνητική αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού.
Με τον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνωμένων σε σταθερή αύξηση τις τελευταίες ημέρες όλα τα νοσοκομεία της Αττικής έχουν φτάσει στα όριά τους, ενώ ήδη χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ έχουν μείνει το «Σωτηρία», ο «Ευαγγελισμός» και το «Σισμανόγλειο». Ελάχιστες κλίνες παραμένουν ελεύθερες σε «Θριάσιο»,«Ασκληπιείο», «Ελπίς», ΚΑΤ», «Αγία Ολγα», «Ερυθρό Σταυρό», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ.
Μετά την βραδινή εφημερίδα, μάλιστα, ξέμεινε από κλίνες και το νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς εισήχθησαν 51 περιστατικά που σχετίζονται με τον κορονοϊό, εκ των οποίων τα 37 είναι θετικά και τα 14 ύποπτα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ασθενείς με COVID-19 εισήχθησαν και σε παθολογική κλινική μαζί με ογκολογικά και αιματολογικά περιστατικά
Αναφορικά με το «Αττικό», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων στο νοσοκομείο έρχονται συνεχώς ύποπτα περιστατικά.
Η Αττική έχει το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο αυτή τη στιγμή, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφει σταθερά περίπου τα μισά από τα καθημερινά νέα κρούσματα, ενώ σε απλές κλίνες νοσηλεύονται 1.190 ασθενείς και στις ΜΕΘ 272, εκ των οποίων 250 διασωληνωμένοι.
Παράταση lockdown με προαναγγελία
Κι ενώ το προσωπικό στον τομέα υγείας συνεχίζει να δίνει τεράστια μάχη, η κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση με αντιφατικές δηλώσεις και σπέκουλες.
Τη στιγμή που τις τελευταίες ημέρες αρκετά στελέχη έκαναν λόγο για άρση του lockdown και άρχισαν να παρουσιάζουν ξανά… σχέδια για άνοιγμα της αγοράς και «επιστροφή στην κανονικότητα» ήρθαν οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού να προαναγγείλουν περαιτέρω παράταση των σκληρών μέτρων.
«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ.
Θέλοντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας -όπως άλλωστε κάνει κάθε φορά χωρίς οι προβλέψεις να τον επιβεβαιώνουν- ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η έξοδος από την κρίση είναι πια ορατή, αλλά το πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί, εξαρτάται από τα προσεκτικά βήματα τα οποία θα κάνουμε στην τελική ευθεία».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: