Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Τι ισχύει αν μια ομάδα «πουλήσει» το ΑΦΜ της σε μια άλλη

Πολύ συζήτηση έχει γίνει με την αγοροπωλησία του ΑΦΜ του Π.Ο. Τρίγλιας στον Ηρακλή, έτσι ώστε ο «γηραιός» να αγωνιστεί στη νέα Super League 2, χωρίς να χρειαστεί να υποστεί το βάσανο της ανόδου κατηγοριών ξεκινώντας από τη Γ’ Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Μακεδονίας ή στη καλύτερη περίπτωση της Γ’ Εθνικής.
Πωλείται το ΑΦΜ;
Το ΑΦΜ δεν «πωλείται» με την ευρεία έννοια της πώλησης. Στην ουσία αλλάζει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (ΠΑΕ). Ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να αλλάξει το όνομα και την έδρα της «επιχείρησης» καθώς πλέον του ανήκει.
Έτσι η νέα ΠΑΕ συνεχίζει στην κατηγορία και τα λογιστικά βιβλία του παλιού ιδιοκτήτη πάνε προς εκκαθάριση.
Και ο Ερασιτέχνης;
Συνήθως μια ΠΑΕ όταν πουλάει το ΑΦΜ της, κρατάει τον ερασιτέχνη. Έτσι η ερασιτεχνική πλέον ομάδα από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2022-23 στη προκειμένη περίπτωση) έχει δικαίωμα να αγωνιστεί την ανώτερη ερασιτεχνική κατηγορία η οποία αυτή τη στιγμή είναι η Γ’ Εθνική. Φυσικά έχει δικαίωμα να επιλέξει και μικρότερη κατηγορία (πχ Α τοπικό).
Αν όμως μαζί με την ΠΑΕ μεταβιβαστεί και ο Ερασιτέχνης τότε ο παλιός ιδιοκτήτης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ξεκινήσει από το μηδέν έναν νέο σύλλογο, ο οποίος τη πρώτη χρονιά θα αγωνιστεί στη κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία της τοπικής ένωσης.
 
Πηγή: insport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: