Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Με παλμό και τραγούδια υπερασπίζονται τα αρχαία στη Βενιζέλου

Όχι στην απόσπαση και μεταφορά των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου είπαν για πολλοστή φορά απόψε οι Θεσσαλονικείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Στις 19:30 συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθως στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό. Εκεί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το σκάμμα, το οποίο περικύκλωσαν με διπλό κορδόνι.
Πλήθος κόσμου παρέμεινε εκεί για αρκετή ώρα λέγοντας συνθήματα, ενώ η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με μουσικό δρώμενο που είχε συντονιστή τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.
«Αξίζει κάτι καλύτερο από το ξεπάτωμα της ιστορίας της αυτή η πόλη κι ελπίζουμε ότι κανένας δεν θα παραδώσει τα όπλα όσο τα αρχαία είναι στη θέση τους» είπε στη συγκέντρωση η καθηγήτρια βυζαντινής αρχαιολογίας στις ΗΠΑ Μαρία Μαυρουδή. «Θα τα καταφέρουμε να σώσουμε τα αρχαία ακόμη κι αν φαίνεται ακατόρθωτο» τόνισε ο συντονιστής της Κίνησης, Φωκίων Δεληγιάννης ενώ ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τα έβαλε με τον βουλευτή της ΝΔ Στράτο Σιμόπουλο χαρακτηρίζοντας τον «αμόρφωτο».
Το πρωί, πραγματοποιήθηκε άλλη μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σκάμμα του Μετρό, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Οι συγκεντρωμένοι αρχαιολόγοι και αλληλέγγυοι πολίτες έκλεισαν την οδό Βενιζέλου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν κόμματα( ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ 25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και δημοτικές παρατάξεις όπως η «Θεσσαλονίκη Μαζί», η «Πόλη Ανάποδα-Δύναμη Ανατροπής», η «Λαϊκή Συσπείρωση», και μέλη εργατικών σωματείων, πολιτικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων της πόλης.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: