Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Περήφανος “επιθετικός επικριτής” για πάντα»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους και όλες για τα μηνύματα υποστήριξης» είναι η απάντηση του διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλου μετά το σάλο που προκλήθηκε για την ακύρωση παρασημοφόρησής του από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω παρεμβάσεων της κυβέρνησης, όπως πρώτο αποκάλυψε το tvxs.gr, και το ακόλουθο κύμα αλληλεγγύης που δημιούργησε.
Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος βρίσκεται σε αποστολή διάσωσης στη Σικελία και όπως δηλώνει με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook «τα λόγια από τον έξω κόσμο είναι ανάσα δύναμης όταν είμαστε στο καράβι, όπως τώρα», ενώ σχολιάζοντας την ακύρωση της παρασημοφόρησής του ξεκαθαρίζει πως «όσο η ελληνική πολιτεία διεξάγει πόλεμο ενάντια στους κατατρεγμένους, δεν μπορεί ποτέ να είναι αντικείμενο βράβευσης, πόσο μάλλον το υποκείμενο».
Η ανάρτηση
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους και όλες για τα μηνύματα υποστήριξης. Τα λόγια από τον έξω κόσμο είναι ανάσα δύναμης όταν είμαστε στο καράβι, όπως τώρα.
Σε μια περίοδο που η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες (δεκάδες καράβια κατασχεμένα και αλληλέγγυοι υπό δίωξη), είναι απόλυτα λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος.
Σε μια περίοδο που τα ευρωπαϊκά κράτη κάνουν ότι μπορούν για να εξαφανίσουν τους μάρτυρες από τα σύνορα της Ευρώπης, ώστε να εφαρμόζουν ανενόχλητα τις δολοφονικές πρακτικές τους, είναι απόλυτα λογικό η αλληλεγγύη να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα.
Μόνο τους τελευταίους 15 μήνες, οι ελληνικές αρχές έχουν πετάξει χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά στη θάλασσα του Αιγαίου, εγκαταλείποντας τους ακυβέρνητους μέσα σε πλωτές σκηνές (liferaft).
Η μόνη απάντηση στα συνεχή βίντεο που βγαίνουν, είναι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους ανθρώπους που τα δημοσιοποιούν.
Όσο η ελληνική πολιτεία διεξάγει πόλεμο ενάντια στους κατατρεγμένους, δεν μπορεί ποτέ να είναι αντικείμενο βράβευσης, πόσο μάλλον το υποκείμενο.
Όσο για εμάς:
Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι τα χαμόγελα και οι αγκαλιές στο κατάστρωμα όταν η ζωή νικάει τον θάνατο, όταν η αλληλεγγύη νικάει την βαρβαρότητα.
Και αυτά τα κουβαλάμε πάντα μαζί μας.
Αυτά τα παράσημα αξίζουν όλες τις προσπάθειες του κόσμου.
Περήφανος “επιθετικός επικριτής” για πάντα».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: