Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η ισχύς των Υπηρεσιακών και Διοικητικών Συμβουλίων

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID 19) στη διενέργεια συναντήσεων των συλλογικών οργάνων διοικήσεως και στις διαδικασίες αρχαιρεσιών τους αποφάσισε τη χορήγηση παράτασης της ισχύος των Yπηρεσιακών και Διοικητικών συμβουλίων καθώς και του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών για μια σειρά από νομικά πρόσωπα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή είναι και η τελευταία παράταση που πρόκειται να δοθεί.
Με τροπολογία, που συμπεριελήφθη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31.12.2021:
  • Η θητεία των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων.
  • Η θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των πολιτιστικών, αθλητικών, φιλανθρωπικών και άλλων σωματείων και συλλόγων.
  • Η θητεία και η ηλεκτρονική εξ αποστάσεως διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, συνταξιούχων και εργοδοτών.
  • Η θητεία των Διοικητικών και Πειθαρχικών Συμβουλίων, των Εξελεγκτικών Επιτροπών καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.
  • Η καταληκτική ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής συνέλευσης των αστικών συνεταιρισμών καθώς και η θητεία των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων αστικών συνεταιρισμών.
Παράλληλα, η θητεία των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007, Α’ 26) και του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007, Ν 143) που έχουν εκλεγεί ή εκλέγονται μετά από την 31η.12.2020 λήγει την 31η.12.2022, ανεξαρτήτως της ημεροχρονολογίας εκλογής τους.
Επιπλέον, η θητεία των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων που έχουν εκλεγεί ή εκλέγονται μετά από την 31η.12.2020 λήγει την 31η.12.2022, ανεξαρτήτως της ημεροχρονολογίας της εκλογής τους.
Τέλος παρατείνονται έως τις 31/12/2021 οι ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παραμένει σε ισχύ η πρόβλεψη της χρήσης νέων τεχνολογιών για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των συλλογικών οργάνων και νομικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: