Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Οι δικηγόροι παρατείνουν το μπλόκο στους πλειστηριασμούς

Αποφάσισαν την παράταση αποχής από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που αφορούν ευάλωτους οφειλέτες, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας την αποχή των δικηγόρων μελών τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021 από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών.
Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο, 30 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη διαφωνία τους με τις ρυθμίσεις του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, υπογραμμίζοντας ότι αφήνονται ακάλυπτα τα ευάλωτα νοικοκυριά και καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρξε κάποια παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης για την προστασία τους, πόσο μάλλον όταν δεν έχει ακόμα συσταθεί ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: