Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Οι δύο ειδήσεις που «έβγαλε» η συνέντευξη Μητσοτάκη

Δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού και επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε μερίδα αγροτών υποσχέθηκε μέσα στο 2022 ο πρωθυπουργός.
Το κύμα ακρίβειας που έχει πλήξει άγρια τα νοικοκυριά έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση που ψάχνει τρόπους να «χρυσώσει το χάπι».
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, αφού επανέλαβε τα μέτρα-ασπιρίνες που έλαβε η κυβέρνησή του για την ανακούφιση των πολιτών από τα αυξημένα τιμολόγια στην ενέργεια προανήγγειλε επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο (σ.σ. μέσα στο 2022) μόνο σε αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα. «Έχουμε διακρίνει το πρόβλημα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Έδωσε εντολή στο υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να καταστρώσουν ένα σχέδιο» ανέφερε.
Σε δεύτερο επίπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Η πρώτη αύξηση «θα υπάρξει από την 01/01/2022» είπε ενώ ανέφερε πως θα γίνει και μια δεύτερη μέσα στο ίδιο έτος εφόσον «έχουμε λάβει γνώση των δυνατοτήτων της οικονομίας μας».
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: