Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Εθνικός Γιαννιτσών (0-1)0-2. Άν ήταν Ηρακλής και όχι Μέγας Αλέξανδρος ίσως...

Ο εφιαλτικός δεύτερος γύρος για τον Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας των πολλών και πολυποίκιλων προβλημάτων, που ξεφυτρώνουν σαν την... Λερναία Ύδρα από προπόνηση σε προπόνηση κι από παιχνίδι σε παιχνίδι, επισφραγίστηκε και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με μια ακόμη εντός έδρας ήττα, αυτή την φορά από τον πρωτοπόρο και αήττητο Εθνικό. 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά καλούς οιωνούς, αμφίρροπο και ισορροπημένο, όμως τα όποια αγωνιστικά «λάθη» φέτος για τον γηπεδούχο σήμερα Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας, τιμωρούνται «δίκαια» και ακαριαία! Φυσικά όπως είδαμε την προηγούμενη αγωνιστική, τιμωρούνται ακόμη κι αυτά που αντικειμενικά δεν είναι «λάθη», αλλά μόνο ως τέτοια αντιμετωπίζονται από την υποκειμενική κρίση των αρμοδίων που τα κρίνουν και τελικά αποφασίζουν, όταν σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν τιμωρούν εξίσου τους αντιπάλους.
Η πιο «άτακτη» και «αμαρτωλή» λοιπόν ομάδα ίσως όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πέλλας φέτος, όπως έχει αποφασισθεί από τις υποδείξεις των διαιτητών στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και καταγραφεί από τα ποινολόγια της Πειθαρχικής Επιτροπής και γηπεδούχος σήμερα, μπήκε αρκετά καλά στο παιχνίδι διαβασμένη και αποφασισμένη να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε για να ξεκινήσει από άλλη καλύτερη αφετηρία τα play off, με αντίπαλο την πρωτοπόρο, αήττητη και ίσως πιο «αναμάρτητη» ομάδα της κατηγορίας. Αυτά όλα μέχρι το 21', όταν η «κακιά» στιγμή και η άμεση υπόδειξη και ποινή του διαιτητή της αναμέτρησης, για ακόμη μία φορά πολύ νωρίς φέτος, την έφεραν να αγωνίζεται με αριθμητικό μειονέκτημα, από την δίκαιη κατά την προσωπική μου άποψη σήμερα αποβολή του τερματοφύλακά της Σαββουλίδη, σε ανατροπή του Γουστέρη εκτός περιοχής (Ίδια παράβαση στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι της αναμέτρησης με την κυνική απάντηση για αλλαγή του κανονισμού!). Οπότε πλήρης η αναθεώρηση των αρχικών πλάνων του Γιάννη Χαρπίδη και αναγκαστική η προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αναμέτρησης. Παρόλο το αριθμητικό μειονέκτημα και τον έκδηλο εκνευρισμό από τις μαζεμένες κίτρινες κάρτες που χάλασαν όποια καλή προοπτική υπήρχε για ένα ωραίο, δυνατό αλλά αθλητικό παιχνίδι όπως ξεκίνησε, οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν να υστερούν στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι με ελαφρά κατοχή και υπεροχή των φιλοξενουμένων, κυλούσε σχεδόν «σβηστό» από φάσεις και καθαρές ευκαιρίες μπροστά στα δύο τέρματα. Από μία καθαρή ευκαιρία οι δύο ομάδες, ο Μέγας Αλέξανδρος με κεφαλιά Βογιατζή από πλεονεκτική θέση βρήκε τον τερματοφύλακα Στόϊτση συγκυριακά στο σωστό σημείο στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ πολύ αργότερα κοντά στο 40', η πρώτη αξιόλογη φάση για τον Εθνικό, με την αδύναμη κεφαλιά του Σιδέρη από κοντινή απόσταση, να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπρατσούδη που έδειχνε να ελέγχει την πορεία της μπάλας. Το πρώτο και πολύ «κρύο» γκολ των φιλοξενούμενων επιτεύχθηκε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σιδώρη μετά από μακρινό φάουλ του Γκογκολούδη, να εκμεταλλεύεται την στιγμιαία αδράνεια της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων και με ανάποδη κεφαλιά να την στέλνει στο βάθος της εστίας του Μπρατσούδη.
Το δεύτερο ημίχρονο με πολύ πιο αργό ρυθμό και πάρα πολλές διακοπές από τραυματισμούς, δεν είχε καθόλου ευκαιρίες (μια υποψία ευκαιρίας για τους φιλοξενούμενους όταν ο Μπρατσούδης με μακρινή έξοδο εκτός περιοχής πρόλαβε τον Μιχαηλίδη και την τέλειωσε από την γέννησή της), με την μοναδική αξιόλογη να καταγράφεται στο 85' με τον δίκαιο καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Σιδώρη εντός περιοχής (μόλις την προηγούμενη αγωνιστική ο ποδοσφαιριστής της Πέλλας που ανατράπηκε ξεκάθαρα εντός περιοχής, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για θέατρο!), πέναλτι που απέκρουσε αρχικά με σωστή αντίδραση ο Μπρατσούδης σε εκτέλεση του Σιδέρη, αλλά στην επαναφορά ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού πρόλαβε κάθε αμυντική αντίδραση και με δεύτερη προσπάθεια έγραψε από πολύ κοντά το τελικό 0-2.
Οι δύο κομβικές αποφάσεις του ρέφερι της αναμέτρησης ήταν απόλυτα σωστές, όπως σωστή και η αποβολή του προπονητή της Πέλλας για έντονη διαμαρτυρία, όμως ο ανεξέλεγκτος πειθαρχικός έλεγχος του πρώτου ημιχρόνου και στις δύο ομάδες, όχι μόνο δεν βοήθησε το παιχνίδι, αλλά εξέθεσε και τις πολύ «συγκρατημένες» αποφάσεις του στο δεύτερο, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές με παρόμοια διαχείριση. Οι διαιτητές είναι πιο κοντά στις ερασιτεχνικές ομάδες από κάθε υπηρεσιακό καρεκλοκένταυρο παράγοντα, και θα έπρεπε τουλάχιστον να αφουγκράζονται τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και με ποιους κόπους και θυσίες αυτές υπάρχουν και επιβιώνουν, όποιες ανώτερες εντολές κι αν δέχονται.
Οι δύο ομάδες περιμένουν την κλήρωση των play off, που αναμένεται να διεξαχθεί άμεσα.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Σαββουλίδης, Παναγιωτέλης, Τζιότζιος, Λαμπρούδης, Πλιόγκας, Πιτσάρης (Βουδούρης 65'), Καραμούζας (Μπρατσούδης 22'), Καμπούρης, Μήτκας, Μπουράκης, Βογιατζής (Κούμπους 46'). Απόντες οι Ηλιάδης, Κωνσταντινίδης, Στάγκος, Γουργούνης, Καρκαμάνης, Νινιατσούδης.
Εθνικός Γιαννιτσών (Πέσιος): Καμπαλής (Στόιτσης 1'), Χατζηλιάδης, Γρηγοριάδης (Μιχαηλίδης 85'), Κυργερίδης, Σιδέρης, Γκογκολούδης, Τσιλογλανίδης, Σιδώρης (Λιτοβολής 77'), Ζαμίδης, Γουστέρης, Σιταράς (Καμπάνης 53').
Οι φάσεις και τα γκολ το πρωί της Κυριακής... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: