Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες συμβασιούχους

«Η κυβέρνηση στα μουλωχτά και σαν το κλέφτη», κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «με την οποία βάζει ταφόπλακα στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων» τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Σημειώνει ότι η τροπολογία «καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις Περιφέρειες, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Η κυβέρνηση δίνει άλλο ένα “εργαλείο” στα χέρια των δημάρχων και των περιφερειαρχών, ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, θα απολύεται όποιος συνάδελφος κλείνει 24 μήνες εργασίας».
Η ΔΑΣ ΟΤΑ επισημαίνει: «Δεν μας έφταναν οι συνταγματικές απαγορεύσεις και η νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας και η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση, η κυβέρνηση βρίσκει και νέους τρόπους για να οδηγήσει τους πιο ευάλωτους συναδέλφους στην εξαθλίωση.
Υπεύθυνοι είναι και η πλειοψηφία των δημάρχων και των περιφερειαρχών που με τη στάση τους βάζουν πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις, δεν βγάζουν άχνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δεν απαιτούν τη μετατροπή των συμβάσεων χιλιάδων εργαζόμενων στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές, στην καθαριότητα των σχολείων κ.λπ. σε αορίστου χρόνου, τους θέλουν ομήρους. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα, ρόλο “λαγού” έπαιξε ο περιφερειάρχης Αττικής, με ερώτημά του στο υπουργείο Εσωτερικών για το εάν πρέπει να ασκήσει έφεση σε πρωτόδικη θετική απόφαση δικαστηρίου για μετατροπή των συμβάσεων εργαζομένων στην περιφέρεια σε αορίστου χρόνου.
Συνάδελφοι, τώρα ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε, εργασία και ζωή με δικαιώματα. Να σταματήσουμε τώρα την ομηρία χιλιάδων εργαζομένων.
Μετατροπή των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Στις 6 Απρίλη να νεκρώσουν τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία, όλοι οι χώροι δουλειάς! Απεργούμε! Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη!».
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: