Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

Η... φοβερή «αποκάλυψη» του Νίκου Ρωμανού και η πληρωμένη απάντηση της Θεανώς Φωτίου

Στον χορό των πολέμιων της αντιπολεμικής συναυλίας και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, που «αποκάλυψε» ότι το τηλέφωνο της «Αλληλεγγύης για Όλους» ανήκει στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Πληροφορούμε λοιπόν τη Ν.Δ. ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν μέρος του μισθού τους και τις τηλεφωνικές τους γραμμές για να ενισχύσουν δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης. Είμαστε περήφανοι για αυτό», απάντησε η κ. Φωτίου
Δεν έχει τέλος η επίθεση με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, όχι μόνο φιλοκυβερνητικών κύκλων και προσώπων, αλλά πλέον και κυβερνητικών, στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και στους διοργανωτές από την «Αλληλεγγύη για Όλους», της μεγάλης Αντιπολεμικής Συναυλίας που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 29 Μαρτίου (στις 20.00), στα Προπύλαια.
Μετά τον γιο του πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη που με post στην σελίδα του στο Facebook ειρωνεύτηκε και απαξίωσε καλλιτέχνες και πρωτοβουλία, διαστρέφοντας το νόημά της, σειρά είχε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, που αναπαρήγαγε μέσω του twitter του την ….τρομερή αποκάλυψη της γνωστής και μη εξαιρετέας «Ομάδας Αλήθειας» της Ν.Δ., ότι το τηλέφωνο της «Αλληλεγγύης για Όλους» ανήκει στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου!
Συγκεκριμένα ο κ. Ρωμανός κοινοποιώντας την ανάρτηση της «Ομάδας Αλήθειας», τουιτάρισε:
«Κα Φωτίου, το ότι το τηλέφωνο της ΜΚΟ που οργανώνει την #Συναυλία_Ειρήνης δίχως καμία αναφορά σε ρωσική εισβολή, ταυτίζεται με το δικό σας, είναι κάποια σατανική σύμπτωση, ή είστε εσείς πίσω από την εν λόγω ΜΚΟ και την εν λόγω συναυλία;»
Με ανακοίνωση απάντησε άμεσα η Θεανώ Φωτίου: Σε σύγχυση για ακόμα μία φορά η Ν.Δ., επιτίθεται στη συναυλία για την ειρήνη και κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στα Προπύλαια, με πλήθος καλλιτεχνών. Με εγκαλεί προσωπικά ότι διέθεσα τηλεφωνική μου γραμμή στην Αλληλεγγύη για Όλους. Πληροφορούμε λοιπόν τη Ν.Δ. ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν μέρος του μισθού τους και τις τηλεφωνικές τους γραμμές για να ενισχύσουν δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης. Είμαστε περήφανοι για αυτό. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τη Ν.Δ. Και αυτό δεν περιμένουμε να το καταλάβει».
Η περίπτωση Ψαριανού
Πάντως εντύπωση προκαλεί αυτή η ακραία εμμονή εναντίον της συναυλίας. Εμμονή που καταφεύγει σε δυσφήμιση, fake news, προσβολές, ωμή συκοφαντία. Σ' αυτή την τελευταία κατέφυγε ο επίσης γνωστός και μη εξαιρετέος, διορισμένος ως μετακλητός συνεργάτης στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, Γρηγόρης Ψαριανός, παραποιώντας την αφίσα της συναυλίας, προσθέτοντας τη φράση «συναυλία ξεπλύματος Αδόλφου Πούτιν» και αποκαλώντας «φασισταριά και υπεραμόρφωτους» τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Αν και στον κ. Ψαριανό θα όφειλε να απαντήσει ο κ. Πικραμένος, απάντησε με ανακοίνωσή της η «Αλληλεγγύη για Όλους» (https://www.facebook.com/solidarity4all):
«H Αλληλεγγύη για Όλους διοργανώνει την Τρίτη 29 Μαρτίου συναυλία Ειρήνης, για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία για να προστατευθούν οι άμαχοι και οι πρόσφυγες πολέμου, για να αποχωρήσει ο στρατός του Πούτιν από την Ουκρανία.
H αυτονόητη αυτή αντιπολεμική παρέμβαση με την καθοριστική συμβολή γνωστών ανθρώπων της τέχνης αντιμετωπίζεται από συγκεκριμένους κύκλους με απύθμενη θρασύτητα και πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Πρωταγωνιστής ο γνωστός εκπρόσωπος του επικοινωνιακού εσμού κύριος Γρηγόρης Ψαριανός που έχει το θράσος να ανεβάζει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραποιημένη την αφίσα της Αλληλεγγύης με αγκυλωτούς σταυρούς και άλλα σχόλια.
Είναι δεδομένη και γνωστή η αντιφασιστική και αντιρατσιστική στάση της Αλληλεγγύης για Όλους, οι διαρκείς αγώνες για την προστασία των αδύναμων χωρίς διακρίσεις.
Ας γνωρίζει ο κύριος Ψαριανός ότι η αξιοποίηση της Δικαστικής οδού είναι δεδομένη».
Ο Γρηγόρης Ψαριανός κατέβασε την εν λόγω ανάρτηση του μετά από αυτό, αλλά εξακολούθησε να βρίζει και να συκοφαντεί με παρόμοιο «τέμπο».
Όσο για την «Αλληλεγγύη για Όλους» αυτή ήταν η δεύτερη ανακοίνωση που αναγκάστηκε να εκδώσει μέσα σε λίγες ώρες, σε παρόμοιο πνεύμα. Είχε προηγηθεί η εξής: «Με μεγάλη έκπληξη και με μια δόση απορίας και σχετικής πικρίας παρακολουθούμε εδώ και μία ημέρα να εκτυλίσσεται μία, εκτός οποιασδήποτε πραγματικότητας, προσπάθεια υπονόμευσης και συκοφάντησης των συντελεστών της αντιπολεμικής συναυλίας και της ίδιας της Αλληλεγγύης για Όλους.
Προφανώς, η πρωτοβουλία να οργανώσουμε μία μεγάλη φιλειρηνική συναυλία Ειρήνης στις 29/3 2022 στα Προπύλαια, για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να υπάρξει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, κάποιους ενοχλεί.
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Αλληλεγγύη για Όλους πήρε την πρωτοβουλία να ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου 2022 καμπάνια συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες της Ουκρανίας. επισημαίνοντας ότι “καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”. Εκεχειρία τώρα. Λέμε όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Ειρήνη και Αλληλεγγύη είναι η απάντηση όποια και αν είναι η ερώτηση”.
Με το ίδιο ακριβώς πλαίσιο με το οποίο καλούμε στην συναυλία Ειρήνης, θα συνεχίσουμε απτόητοι την προσπάθεια μας, επιφυλασσόμενοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενάντια σε κακεντρεχείς συκοφαντικές επιθέσεις».
Αναρωτιέται τέλος κανείς γιατί αντί οι «πολέμιοι» της τωρινής συναυλίας να στοχοποιούν και να διασύρουν καλλιτέχνες και πρωτοβουλία, δε διοργανώνουν οι ίδιοι ακόμα μια συναυλία που όπως και αυτή της ερχόμενης Τρίτης θα συνδράμει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και αμάχους Ουκρανούς. Όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα.
Μέχρι τότε, ιδού τί μας πληροφορεί η «Αλληλεγγύη για Όλους»: Ανταποκρινόμενοι στην καμπάνια των Γιατρών του Κόσμου (Medicin du Monde) συγκεντρώνουμε είδη που θα έχουν τουλάχιστον έξι (6) μήνες ως ημερομηνία λήξης:
Τρόφιμα μακράς διάρκειας:
  • Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά
  • Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
  • Γάλατα Εβαπορέ
  • Κονσέρβες
  • Βρεφικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής.
Ιατροφαρμακευτικό Υλικό:
  • Γάζες και Γάντια αποστειρωμένα
  • Οινόπνευμα
  • Φυσιολογικούς ορούς
  • Παυσίπονα
  • Παιδικά σιρόπια
  • Αντιβηχικά
  • Betadine
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ:
Αλεξανδρείας 76 10441 Αθήνα, Ακαδημία Πλάτωνος, καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής 11:00 -17:00
Τηλ. Επικοινωνίας 2103801921
Για την αγορά αντιβιοτικών και εξειδικευμένου ιατροφαρμακευτικού υλικού, συγκεντρώνουμε χρήματα στον λογαριασμό της «Αλληλεγγύης για Όλους»
Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ
Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82
IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882
Όνομα Δικαιούχου: ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ & ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Με την αιτιολογία: ΟΥΚΡΑΝΙΑ
 
Ναταλί Χατζηαντωνίου
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: