Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η ΝΔ και τα… Πουτινάκια – Η “αδελφοποίηση” με το κόμμα του Πούτιν

Για τις ανάγκες της ΝΑΤΟπροπαγάνδας που περνάει μέσα και από τον αντικομμουνισμό οι κυρίαρχοι καθεστωτικοί μηχανισμοί με πρώτους τους κυβερνητικούς θέλουν να παραστήσουν τον Πούτιν και την σημερινή Ρωσία σαν τάχα… συνέχεια ή ακόμα και “ενσάρκωση” (!) της σοβιετικής εποχής. Είναι αυτοί οι μηχανισμοί που απέναντι σε όποιον δεν ταυτίζεται με το κυβερνητικό ΝΑΤΟαφήγημα της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας εκτοξεύουν μύδρους και χυδαιότητες του τύπου “είστε Πουτινάκια”…
Μόνο που τα… “πουτινάκια” βρίσκονται ανάμεσά τους. Καθώς είναι οι ίδιοι που λατρεύουν τον Πούτιν ως πολιτικό εκπρόσωπο του αγαπημένου τους καπιταλισμού. Και τον λατρεύουν τόσο ώστε έφτασαν να προχωρήσουν ακόμα και σε αδελφοποίηση του κόμματός τους, της ΝΔ, με το κόμμα του Πούτιν!
Αλλωστε για την στενή ιδεολογική σχέση της ΝΔ με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, “Ενωμένη Ρωσία“, είχε αναφερθεί με πάθος ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν το 2019 είχε επισκεφθεί τη Μόσχα, ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Υπάρχει και μια σχέση πιστεύω εμπιστοσύνης μεταξύ των κομμάτων. Η σχέση μεταξύ της ΝΔ και της Ενωμένης Ρωσίας, η οποία πηγαίνει πίσω στην ιστορία του δικού μας κόμματος. Η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ, αλλά στο επίπεδο των διμερών σχέσεων υπάρχουν πεδία συνεργασίας που μπορούν να βελτιωθούν. Στην Ελλάδα αλλά πιστεύω και στο πρόσωπό μου θα βρείτε πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή», είχε πει συγκεκριμένα και με νόημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της κρατικής Δούμας, Βιατσεσλάβ Βολοντίν.
 
Η στενή σχέση της ΝΔ και του κόμματος του Πούτιν, πάει, όπως σωστά είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πίσω στον χρόνο.
Ηταν τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν ο τότε Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, είχε μεταβεί στη Μόσχα με σκοπό να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας και την στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των δυο κομμάτων.
Μετά τη υπογραφή της συμφωνίας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, είχε προβεί στην ακόλουθη δήλωση:
«Υπογράψαμε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Βουλής, κ. Μπόρις Γκρίζλοφ, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”. Η συμφωνία αυτή αντανακλά τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων. Δεσμοί και σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται και εμβαθύνονται από τις κυβερνήσεις και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα, με σημαντικά αποτελέσματα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία μεταξύ των κομμάτων μας εκτείνεται σε διεθνές, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και περιλαμβάνει μία σειρά από τομείς στρατηγικής σημασίας. Η συμφωνία αυτή θέτει γερά θεμέλια μεταξύ των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της “Ενωμένης Ρωσίας”, με προοπτική και βάθος χρόνου».
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: