Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική - Play Off: Δόξα Μελισσίου - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (3-1)4-1. Κομπάρσος, ούτε καν καρατερίστας

Την βαριά ήττα στο Μελίσσι από την πολύ καλύτερη τοπική Δόξα και την πιο βαριά φετινή του, γνώρισε ο «τουρίστας» Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας για την πρώτη αγωνιστική των play off, συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την «ανέμελη τουριστική περιοδεία» που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα... 
Το μέγεθος της ήττας θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν έβγαζαν ποδοσφαιρικό φιλότιμο και κυρίως αν ο τερματοφύλακας της Πέλλας που αγωνίστηκε και τραυματίας, δεν κρατούσε με τις σωτήριες επεμβάσεις του το σκορ έστω και σ' αυτά τα μη αποδεκτά επίπεδα!
Η Δόξα χωρίς να επιδείξει την ενέργεια και διάθεση προηγούμενων αγώνων, δεν χρειάστηκε να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος με την αδιαφορία, την νωχελικότητα και την απειθαρχία που υπέδειξε σε συνάρτηση με την σωρεία λαθών που υπέπεσε σε κομβικά χρονικά σημεία του αγώνα δίνοντας άπειρες αφορμές και ευκαιρίες στους αντιπάλους του όταν δεν μπορούσαν να τις δημιουργήσουν μόνοι τους, αποτέλεσε πολύ εύκολο τελικά θύμα, σε βαθμό που ίσως δεν περίμεναν ούτε και οι γηπεδούχοι.
Λίγα μόνο διαστήματα στην διάρκεια των δύο ημιχρόνων οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν με αγωνιστική αξιοπρέπεια στο ύψος των περιστάσεων, αλλά η χρονική επίτευξη των τερμάτων και η κακή εξέλιξη με τις αναγκαστικές αλλαγές (Βογιατζής 46', Καμπούρης 46', Λαμπρούδης 56') και την αποβολή (Τζιότζιος 72') αφού συνήθως ενός κακού μύρια έπονται, δεν τους βοήθησαν για όποια διάθεση για αντίδραση μπορεί να είχαν στο μυαλό τους. Οι γηπεδούχοι είχαν την μερίδα του λέοντος των καλών ευκαιριών με τους Τζήμα, Κυζιρίδη, Βερβελέ, Χατζηπαρασίδη, Πισμισάκη, Γκότση και Χωραφά, με τους φιλοξενούμενους μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις να απειλούν με αξιώσεις με τους Βογιατζή, Καραμούζα και Μήτκα.
Τα τέρματα πέτυχαν για τους γηπεδούχους οι Τζήμας (25'), Κυζιρίδης (26΄), Γκότσης (45'), Στεφανίδης (70'), ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Βογιατζής (35') είχε μειώσει προσωρινά πετυχαίνοντας το γκολ της «τιμής».
Απόλυτα δίκαιη η νίκη των ουσιαστικών γηπεδούχων, που όμως χωρίς να έχω άποψη και χωρίς να γνωρίζω αν είναι κάτι περιστασιακό ή σημείο των καιρών, έδειξαν κάπως κουρασμένοι χωρίς την φρεσκάδα προηγούμενων αγώνων, με τα play off να έχουν μόλις αρχίσει και οι αγώνες να διαδέχονται ο ένας τον άλλον ανά τρεις ημέρες. Οι φιλοξενούμενοι περισσότερο ομάδα «σκυταλοδρομίας» σε... ποδοσφαιρικό περιβάλλον σχεδόν σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο μέχρι και σήμερα, χωρίς όμως συγχρονισμό, συντονισμό και συνέπεια αγωνιστικής διαθεσιμότητας, διάρκειας και χρόνου συμμετοχής, μοιραία και το ομαδικό «παζλ» πολύ δύσκολα μπορεί να σχηματίζεται ανταγωνιστικά κατά περίσταση, μ' αυτή την άναρχη διαθεσιμότητα των επιμέρους, αβέβαιων και τυχαίων «κομματιών» από αγώνα σε αγώνα, ακόμη κι από τον πιο ικανό και δυνατό λύτη. Υπάρχουν άπειροι ατομικοί και ομαδικοί αγωνιστικοί στόχοι που μπορεί να βάλει και να κυνηγήσει μια ομάδα... Ακόμη κι αν δεν τους πετύχει, έχει το άλλοθι ότι τους προσπάθησε. Τις τέσσερις-πέντε τελευταίες σεζόν, σε παρόμοια περίπου βαθμολογική και αγωνιστική περίσταση, η ομάδα της Πέλλας και τους έβαλε και τους πέτυχε σε αρκετές περιπτώσεις πολύ αξιόλογα...
Απουσίες και για τις δύο ομάδες, μ' αυτές της Πέλλας στην πλειοψηφία τους να έχουν πλέον μόνιμο χαρακτήρα μέχρι το τέλος της περιόδου.
Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται τους Γαλατάδες και το Μελίσσι φιλοξενείται από τον Εθνικό Γιαννιτσών.
Οι συνθέσεις
Δόξα Μελισσίου (Σερέτης): Γεωργιάδης, Λιτοβολής, Ξανθόπουλος, Βερβελές, Χατζόγλου, Χατζηπαρασίδης (Θεοδωρούδης 70'), Παναγιωτίδης (Χωραφάς 64'), Τζήμας (Κοκκινίδης 77'), Γκότσης (Στεφανίδης 64'), Κυζιρίδης, Πισμισάκης Ι. (Πισμισάκης Α. 77').
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης - τιμωρημένος 2 αγωνιστικές): Μπρατσούδης, Παναγιωτέλης, Γουργούνης (Ηλιάδης 64'), Τζιότζιος, Λαμπρούδης (Μακρίδης 56'), Πλιόγκας, Πιτσάρης, Καμπούρης (Καραμουζας 46'), Βογιατζής (Κωνσταντινίδης 46'), Μπουράκης, Μήτκας (Αλμπάνης 85').
 
Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα κατά την διάρκεια της ημέρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: