Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

ΠΟΚΔΙΣ: «Στενάζουν» τα κυλικεία λόγω ακρίβειας - Κινητοποιήσεις στις 6 Απριλίου

Η λίστα με τα προϊόντα σε διατίμηση, τείνει να γίνει «λίστα προϊόντων δωρεάν διάθεσης», αφού το κόστος αγοράς κοντεύει να φτάσει την τιμή πώλησης!
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν στις 6 Απριλίου οι κυλικειάρχες σε όλη τη χώρα, με φόντο την έκρηξη των τιμών στις πρώτες ύλες και την συνεχιζόμενη ακρίβεια σε ενέργεια και βασικά αγαθά.
Σε σχετική ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυλικείων Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολείων υπογραμμίζει πως οι συνέπειες του πολέμου ήρθαν να διογκώσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.
«Οι πρώτες ύλες έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ ανατιμήσεων. Οι λογαριασμοί ενέργειας έχουν τριπλασιαστεί. Η τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης έχουν εκτιναχθεί, πολλαπλασιάζοντας τραγικά το κόστος μετακίνησης, θέρμανσης και διαχείρισης των πρώτων αναγκών μας όπως η οικιακή θέρμανση» αναφέρει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας για μείωση του μισθώματος κατά 40%, δεν έχουν εισακουστεί.
«Τα αιτήματα στις για χορήγηση δωρεάν δεκατιανού μέσω του κυλικείου, στις μαθητές, έχουν μείνει στο ''διαβάστηκε''. Η λίστα με τα προϊόντα σε διατίμηση, τείνει να γίνει ''λίστα προϊόντων δωρεάν διάθεσης'', αφού το κόστος αγοράς κοντεύει να φτάσει την τιμή πώλησης» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυλικείων Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολείων καλώντας τα σωματεία «να δώσουν το παρόν στις 6 Απριλίου, σε όλες τις πόλεις, για την ηχηρή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας».
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Συνάδελφε Κυλικειάρχη,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυλικείων Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ), χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους που σήκωσαν το βάρος της πανδημίας και συνεχίζουν, επωμιζόμενοι τα επιπρόσθετα βάρη που επιφέρει ο πόλεμος της Ουκρανίας. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο κλάδος μας βάλλεται και καταπονείται από κάθε μεριά.
Οι συνέπειες του πολέμου, ήρθαν να διογκώσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Οι πρώτες ύλες έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ ανατιμήσεων. Οι λογαριασμοί ενέργειας έχουν τριπλασιαστεί. Η τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης έχουν εκτιναχθεί, πολλαπλασιάζοντας τραγικά το κόστος μετακίνησης, θέρμανσης και διαχείρισης των πρώτων αναγκών μας όπως η οικιακή θέρμανση.
Οι προσπάθειες μας μέχρι στιγμής, για μείωση του μισθώματος κατά 40%, δεν έχουν εισακουστεί. Τα αιτήματα στις για χορήγηση δωρεάν δεκατιανού μέσω του κυλικείου, στις μαθητές, έχουν μείνει στο «διαβάστηκε». Η λίστα με τα προϊόντα σε διατίμηση, τείνει να γίνει «λίστα προϊόντων δωρεάν διάθεσης», αφού το κόστος αγοράς κοντεύει να φτάσει την τιμή πώλησης.
Οι προτάσεις στις για την παράλογη λίστα επιτρεπόμενων προϊόντων στις πώληση, πέφτουν στο κενό και απορρίπτονται από στις υγειονομικούς, εν όψη επιστημονικών οδηγιών και άλλων φανταστικών οραματισμών, που ουδεμία σχέση έχουν με την καθημερινή πραγματικότητα των διατροφικών συνηθειών των μαθητών, στο ελληνικό σχολείο.
Το Δ.Σ. στις ΠΟΚΔΙΣ, έκρινε την αναγκαιότητα στις συμμετοχής όλων στις κινητοποιήσεις, σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε τους συναδέλφους και τα σωματεία να δώσουν το παρόν στις 6 Απριλίου, σε όλες τις πόλεις, για την ηχηρή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας!
Είναι αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, να διεκδικήσουμε όλοι οι συνάδελφοι μαζί, ενωμένοι, την ζωή και την αξιοπρέπειά μας.
Την κινητοποίηση στηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ με κάλεσμα, μέσω έκτακτης εγκυκλίου.
Αναμένουμε από τα κατά τόπους σωματεία, να στηρίξουν τη δράση αυτή, αναρτώντας σε σχόλιο, κάτω από αυτή την ανακοίνωση, αλλά και στις σελίδες τους, τον τόπο και την ώρα συγκέντρωσης σε κάθε πόλη, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι από τις πλησιέστερες περιοχές.
ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • 40 % μείωση μισθώματος, αναδρομικά από τον Σεπτέμβριο του 2021 και για όσο επιδρά η πανδημία και ο πόλεμος στην εργασία μας.
  • Δίκαιη αναπροσαρμογή τιμών, στα διατιμημένα προϊόντα, σύμφωνα με τις ανατιμήσεις και τον πληθωρισμό.
  • Διάθεση δεκατιανού, από το κυλικείο, στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας.
  • Αναβάθμιση και διεύρυνση της λίστας επιτρεπόμενων προϊόντων προς πώληση.
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Πλαφόν στις τιμές ενέργειας . Απαγόρευση των διακοπών ρεύματος στην κύρια κατοικία.
  • Μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και την ενέργεια.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Διαγραφή χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής .
  • Επιστροφή του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
  • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ.
  • Μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
  • Ακύρωση πλειστηριασμών και κατασχέσεων.
Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: