Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική - Play Off: Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Ολυμπιακός Γαλατάδων (1-0)2-0. Δίκαιος νικητής με εγωϊσμό και αξιοπρέπεια

Μπορεί το παιχνίδι να ήταν βαθμολογικά αδιάφορο και χωρίς κανένα ισχυρό κίνητρο, εντούτοις Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας και Ολυμπιακός Γαλατάδων μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση για ποδόσφαιρο και κατάφεραν να του δώσουν χρώμα και ενδιαφέρον στην μεγαλύτερη διάρκειά του. Ο γηπεδούχος πιο δημιουργικός, πιο δυνατός και αποφασισμένος, έφτασε τελικά απόλυτα δίκαια στη νίκη γοήτρου... 
Οι δύο ομάδες και λόγω της περιόδου, της ημέρας και της ώρας του αγώνα, είχαν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλές απουσίες, με τους γηπεδούχους αριθμητικά να εμφανίζουν οριακή αποστολή έχοντας μάλιστα την 11άδα τους μεταλλαγμένη κατά 5/11 σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι και τους φιλοξενούμενους ελαφρώς πολυπληθέστερους.
Για τον Μέγα Αλέξανδρο που είχε την κατοχή και την υπεροχή, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες με τους Καραμούζα, Βογιατζή, Κωνσταντινίδη, Ηλιάδη, Μακρίδη αποδίδοντας αξιοπρεπέστατο ποδόσφαιρο κατά μεγάλα διαστήματα, σκόραραν οι Πλιόγκας με κεφαλιά (5') και Βογιατζής με δυνατό σουτ εντός περιοχής (65' δυστυχώς σχεδόν χάθηκε από την κάμερα), ενώ καταγράφηκαν και δύο οριζόντια δοκάρια σε σουτ του Βογιατζή στο πρώτο μέρος και του Μακρίδη στο δεύτερο. Ο Ολυμπιακός έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες του στον αγώνα στο πρώτος μέρος, σε τετ α τετ του Μουρατίδη που νικήθηκε από τον Σαββουλίδη και μία σχεδόν πανομοιότυπη λίγο αργότερα με πρωταγωνιστή τον Χαραλαμπίδη, ενώ στο δεύτερο σε περισσότερο παθητικό ρόλο, εξαφανίστηκε επιθετικά από το γήπεδο.
Με καλή διάθεση, εγωισμό και αξιοπρέπεια, ο Μέγας Αλέξανδρος το ζήτησε περισσότερο θέλοντας να ξεπεράσει και την κακή εμφάνιση και το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής και τα κατάφερε μια χαρά παρά τα πολλά προβλήματά του, πετυχαίνοντας μια απόλυτα δίκαιη και σημαντική νίκη ψυχολογίας, που του εξασφάλισε και μαθηματικά την 3η θέση. Στα ευχάριστα της ημέρας η μετά από 1,5 περίπου χρόνο επανεμφάνιση του Γιάννη Ρέκου, που ξαναπάτησε χορτάρι σε επίσημο παιχνίδι, αφού ταλαιπωρήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από σοβαρό τραυματισμό.
Ο Ολυμπιακός πάλεψε φιλότιμα και προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους στο πρώτο κυρίως μέρος και παρά το ότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, όμως τις λίγες ευκαιρίες που του δόθηκαν δεν τις αξιοποίησε σ' αυτό διάστημα και μοιραία με τις δυνάμεις και την ψυχολογία του να εξαντλούνται με την πάροδο του χρόνου, δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση και φάσεις για να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Η κατά γενική ομολογία καλή σημερινή διαιτησία που βοήθησε τον ρυθμό, «έχασε» δύο σημαντικές φάσεις κατά την προσωπική μου άποψη, στις οποίες η Πέλλα δικαίως ζήτησε πέναλτι σε ανατροπές του Βογιατζή στο πρώτο μέρος και του Ηλιάδη στο δεύτερο.
Την ερχόμενη Κυριακή η Πέλλα φιλοξενείται στην Νέα Τραπεζούντα από τον Εθνικό Γιαννιτσών, ενώ οι Γαλατάδες στο Μελίσσι από την τοπική Δόξα.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης 2η και τελευταία αγωνιστική τιμωρημένος): Σαββουλίδης (Βασιλάς 85'), Πιτσάρης, Πλιόγκας, Παναγιωτέλης, Αλμπάνης (Μακρίδης 65'), Καμπούρης, Μήτκας (Ζηματίκας 80'), Καραμούζας (Νινιατσούδης 80'), Βογιατζής, Ηλιάδης (Ρέκος 85'), Κωνσταντινίδης.
Ολυμπιακός Γαλατάδων (Τσιρογιάννης): Μαντζούκης (Δεληγιάννης 46'), Νιοράτζε, Μιχαηλίδης Κ., Κάρτζιος, Χαραλαμπίδης Ν., Μουρατίδης, Βερβελές (Μίσκος 70'), Καπουσούζης, Μηλώσης, Αναστασιάδης (Κονδύλης 46'), Χαραλαμπίδης Κ. (Λιάσος 46').



Βίντεο με φάσεις και γκολ αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: