Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Ακρίτας Σωσάνδρας (1 - 2)2 - 4

Στο γήπεδο της Πέλλας, διεξήχθη ένα πολύ δυνατό σε ένταση, πάθος και ρυθμό παιχνίδι, σε καθαρά αθλητικά πλαίσια όμως, με τελικό νικητή τον λιγότερο αγχωμένο βαθμολογικά φιλοξενούμενο Ακρίτα Σωσάνδρας.
Οι γηπεδούχοι που ξεκίνησαν πολύ δυνατά κι ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς με τον Μπουράκη (3'), κράτησαν αυτή την πολύ καλή εικόνα για περισσότερη από μισή ώρα αγώνα και θα μπορούσαν αν ήταν πιο ψύχραιμοι και προσεκτικοί στις καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησαν, να πάρουν μεγαλύτερο προβάδισμα, βάζοντας πιο στέρεες βάσεις μια σημαντικής βαθμολογικά και ψυχολογικά νίκης. Οι φιλοξενούμενοι που ανέβασαν απόδοση όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ κυρίως μετά το πρώτο τέταρτο, ανέκτησαν την εδαφική υπεροχή και είχαν και τις καλές στιγμές τους, όχι όμως τις πολύ καθαρές ευκαιρίες όπως αυτές των γηπεδούχων, με εξαίρεση μόνο μία με πολύ καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή του Παναγιωτόπουλου με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ένα πεντάλεπτο όμως στο διάστημα 35'-40', στάθηκε αρκετό για να κάνουν την απόλυτη ανατροπή με σκόρερς τους Παπαδόπουλο και Κουτρούμπαλο (35', 40'), κόντρα στην μέχρι τότε εικόνα του αγώνα και το ημίχρονο να τους βρει προηγούμενους, με μια καλή χαμένη ευκαιρία για ισοφάριση από την Πέλλα λίγο πριν το τέλος.
Το δεύτερο ημίχρονο κυρίως το πρώτο του 20λεπτο, ήταν και πάλι ισορροπημένο, χωρίς σοβαρές ευκαιρίες και επικίνδυνες προϋποθέσεις για κάποιο τέρμα κι από τις δύο ομάδες. Οι τέσερρις αναγκαστικές αλλαγές των γηπεδούχων (25', 46', 47' και 85'), φάνηκε να τους αποσυντονίζουν και μέχρι να βρουν ισορροπίες στο γήπεδο, η Σωσάνδρα άρχισε να παίρνει τον έλεγχο της νευραλγικής μεσαίας γραμμής και του αγώνα. Στο σημείο εκείνο μια διαρκής αδράνεια και κακή αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων, έφερε το τρίτο τέρμα για τους φιλοξενούμενους δίνοντάς τους και σαφές πλεονέκτημα νίκης. Οι γηπεδούχοι όμως που δεν έχουν την πολυτέλεια της χαλαρότητας και της παραίτησης σε κανένα παιχνίδι, αντέδρασαν άμεσα, αρχικά χάνοντας μια καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή και λίγο αργότερα την ευκαιρία του αγώνα για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, με την απώλεια πέναλτι από τον Μπουράκη (70'). Με την πλάτη στον τοίχο, το ψυχολογικό βάρος σχεδόν ασήκωτο από την δυσάρεστη εξέλιξη και τα ρίσκα πολύ περισσότερα όσο ο χρόνος εξαντλούνταν, έδωσαν την ώθηση και την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βρουν χώρους και να φτάσουν σ' ένα τέταρτο τέρμα με τον Κουτρούμπαλο (75'), τελειώνοντας ουσιαστικά και τυπικά την αναμέτρηση. Η Πέλλα και πάλι είχε αντίδραση μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αλλά η εκπληκτική απόκρουση του Χρήστου της απέτρεψε οποιαδήποτε απέλπιδα θετική σκέψη. Από κει και μετά και με όλη την Πέλλα μπροστά, η Σωσάνδρα βρήκε ανοιχτούς χώρους χάνοντας τις 2-3 καλύτερες και πιο καθαρές ευκαιρίες της στον αγώνα για να διευρύνει το σκορ. Αντ' αυτών το γκολ σημειώθηκε από τους γηπεδούχους με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατσαμακτσή στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει νικητές τους φιλοξενούμενους με σκορ 2 - 4.
Οι γηπεδούχοι είναι αλήθεια ότι πάλεψαν την αναμέτρηση με πάθος, ψυχή και φιλότιμο μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και στάθηκαν ανταγωνιστικά, αλλά στην εξέλιξη αντί να διαχειριστούν και να λύσουν με όποιον τρόπο τα προβλήματά που κουβαλούν από την αρχή της χρονιάς, βρήκαν κι άλλα μπροστά τους εκτός από έναν ικανό και αξιόλογο αντίπαλο. Κι αυτό δείχνει υγεία για μια ομάδα με τόσο ψυχολογικό και βαθμολογικό βάρος και παρά το νεαρό της ηλικίας αρκετών ποδοσφαιριστών. Οι φιλοξενούμενοι με νέο τεχνικό στον πάγκο τους, εκτός της ποιότητας που διαθέτουν, έδειξαν πάθος και διάθεση ομάδας που «καίγεται» για τους βαθμούς, χωρίς να χαλαρώσουν στιγμή μέχρι το τελικό σφύριγμα και με ένα ευρύ υπέρ τους σκορ προς το τέλος, δείχνοντας αθλητικό πνεύμα, όπως έπραξαν και στο προηγούμενο παιχνίδι με την Όρμα που ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό και φτάνοντας και με την αποτελεσματικότητά τους σε καίρια σημεία του αγώνα σε μια δίκαιη νίκη όπως εξελίχθηκε αυτός.
Καλή η διαιτητική τριπλέτα με όποια επιπόλαια λάθη που μόνο ανθρώπινα μπορούν να χαρακτηριστούν, σ' ένα δύσκολο παιχνίδι με πολλές φάσεις και μάλιστα υπό την πίεση ακατάσχετων διαμαρτυριών ένθεν κακείθεν, που επέφεραν και την κίτρινη κάρτα στον πάγκο των φιλοξενουμένων και την κόκκινη σ' αυτόν των γηπεδούχων, καθώς και την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι αδίκως «γκρίνιαζαν» σε όλο το παιχνίδι τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο κι από τον πάγκο και διαμαρτύρονται για δύο περιπτώσεις οφσάιντ σε δεύτερο βοηθό και διαιτητή, το ένα στο πρώτο γκολ της Πέλλας και το δεύτερο σε ακόμη μία φάση λίγο αργότερα, σε καλή ευκαιρία που χάθηκε από τους γηπεδούχους. Το δε πέναλτι εις βάρος τους ήταν ο ορισμός... Οι γηπεδούχοι από την άλλη, αν έχουν κάποιες φάσεις να διαμαρτύρονται είναι αρχικά αυτές που κόπηκαν με οριακά οφσάιντ στο πρώτο μέρος, ενώ για το δεύτερο τέρμα των φιλοξενουμένων αν και δεν έχω προσωπική άποψη αφού δεν έχω την ευθεία της φάσης ούτε ζωντανά, ούτε «τηλεοπτικά», είμαι με τον πρώτο βοηθό, έστω κι αν αυτός φαίνεται να μην έχει την καταλληλότερη θέση. Στο ξεκίνημα όμως της ίδιας φάσης που εξελίχθηκε στο δεύτερο γκολ, ο ρέφερι της αναμέτρησης θα μπορούσε νομίζω να καταλογίσει φάουλ υπέρ των γηπεδούχων για επικίνδυνο παιχνίδι, αλλά μιλάμε για μια φάση 50-60 πίσω που προσωπικά πιστεύω δεν έπαιξε τόσο καθοριστικό ρόλο.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Κων/νίδης Η. (Τσιντονίδης 85'), Πλιόγκας, Κούμπους, Δεληλάμπου (Νινιατσούδης 25'), Βογιατζής, Γιαλατζής, Μπουράκης, Μουρατίδης (Μουρατίδης 47'), Ηλιάδης (Κατσαμακτσής 46'), Λουκάτος.
Ακρίτας Σωσάνδρας (Τσόρμπας Ε.): Χρήστου, Χρηστίδης, Θωμάς Γ. (Νίκου 85'), Ζουμπουλίδης, Ντόγκαρης, Κοντακτσής, Μποζίνης (Λαζαρίδης 85'), Κουτρούμπαλος (Στούπης 75'), Θωμάς Ε. Παρτσανάκης (Χαλκίδης 65'), Παπαδόπουλος (Πέικος 85').
 




 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: