Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Αριδαία και Δήμος Σκύδρας

Μεγάλες οι καταστροφές στην Αριδαία του Δήμου Αλμωπίας και στον Δήμο Σκύδρας, την Πέλλα, εξαιτίας της πρωτοφανούς βροχόπτωσης που έπληξε τη Δυτική Μακεδονία. Η βροχόπτωση μετρήθηκε στα 206 χιλιοστά νερού σε ένα 24ωρο για μια περιοχή όπου η ετήσια βροχόπτωση υπολογίζεται στα 760 χιλιοστά.
Οι δύο περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έπειτα από συνεννόηση και με το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμωπίας, Χρήστο Μπάτση, υπήρξε επικοινωνία «με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο» που είναι αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και στη συνέχεια κηρύχθηκε η περιοχή της Αριδαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Μετά την ισχυρή βροχόπτωση, η κυκλοφορία στην περιοχή έχει αποκατασταθεί, ενώ οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στον δήμο. Τα σχολεία αύριο Τετάρτη στον δήμο Αλμωπίας θα λειτουργήσουν κανονικά. Εξαιρούνται τα νηπιαγωγεία Χρυσής-Τσάκων και Ξιφιανής, καθώς διαπιστώθηκε έντονη υγρασία εντός των κτιρίων.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δήμαρχος Σκύδρας επισήμανε ότι η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται και έπειτα από το σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο υπουργείο, το σύνολο του δήμου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Μέχρι στιγμής, ζημιές έχουν καταγραφεί σε χωράφια, δρόμους και σε οικιακό εξοπλισμό και έχει ενεργοποιηθεί ο κανονισμός για να καταθέσουν οι πολίτες αίτηση για οικονομική ενίσχυση.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: