Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

«112» κι όποιος σωθεί, σώθηκε!

Πάλι τα ίδια και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε σαν κάτι φυσιολογικό! Η σημερινή κακοκαιρία έφερε εγκλωβισμένους να κινδυνεύουν, σχολεία και δρόμους να πλημμυρίζουν. Μέχρι και σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, είχαμε διακοπή κυκλοφορίας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Σε υπόγεια διάβαση στο Μαρούσι εγκλωβίστηκαν οδηγοί, στην Πειραιώς και γύρω από αυτή οι δρόμοι έγιναν ποτάμια. Κι αυτά είναι είναι μόνο λίγα από τα πολλά.
Τι άλλο ζήσαμε; Τους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών του ΕΜΠ να δίνουν εξετάσεις με φακούς, αφού από τη βροχή σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο αμφιθέατρο. Επίσης, μόνο μέχρι το απόγευμα η πυροσβεστική είχε δεχτεί πάνω από 150 κλήσεις.
Να τα ξαναπούμε; Απέναντι στα φυσικά φαινόμενα οι άνθρωποι μπορούν να προστατευτούν. Χρειάζεται, όμως, αυτή η προστασία να μην αντιμετωπίζεται ως ένα ακόμα «προϊόν» της «ελεύθερης αγοράς».
Δεν σας αρέσουν αυτά που γράφουμε κύριοι «άριστοι» της κυβερνήσεως; Δεν πειράζει.
Ξέρετε καλά, όμως, ότι η αντιπλημμυρική προστασία (όπως και η αντισεισμική θωράκιση) δεν έχει κέρδη, δεν έχει «επενδυτές». Έτσι, εσείς, την έχετε βρει τη συνταγή και στέλνετε μηνύματα και όποιος σωθεί, σώθηκε!
Η προστασία που προσέφερε η κυβέρνηση, λοιπόν, ήταν αυτή: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».
Να τα ξαναλέμε; Για να ντρέπεστε για αυτά που συνέβησαν (και) με τη σημερινή κακοκαιρία θα πρέπει να μπορείτε, οπότε βγάζετε την υποχρεώση με το «112», το οποίο από μόνο του δεν είναι παρά μια ειρωνική προειδοποίηση!

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: