Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Σε μια κατάμεστη αίθουσα η γιορτή της Δημοκρατίας Ξενογιαννακοπούλου – Τζάκρη: «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα θίγει το κράτος δικαίου»

Με δυο σημαντικές ομιλήτριες η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η Οργάνωση Μελών Γιαννιτσών του κόμματος ξεκίνησε τη νέα χρονιά με την αισιοδοξία ότι οι επερχόμενες εκλογές θα φέρουν τη νίκη και την επιστροφή των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα. Τα μέλη της Κ.Ε. και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θεοδώρα Τζάκρη μίλησαν για τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης δηλώνοντας ξεκάθαρα, την ενότητα, την συλλογικότητα και την αγωνιστικότητα που απαιτούν οι εκλογές που έρχονται ώστε να απαλλαγεί η χώρα από ένα καθεστώς φαυλότητας και παρακολουθήσεων.
Στην κατάμεστη από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, ειπώθηκαν οι προτεραιότητες που χρειάζεται ο τόπος απέναντι σε κάθε φτηνό και ελαστικό νόμο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά και σε εργασιακό μεσαίωνα τους εργαζόμενους. Τις δύο ομιλήτριες προλόγισε ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας Γιώργος Σγορούδης που μίλησε για την ανάγκη αλλαγής και ανατροπής του καθεστώτος Μητσοτάκη.
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε αναφορά στις τραγικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους επισημαίνοντας πως «δεν περίμενε κανείς αυτό που συμβαίνει στη χώρα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προφανώς είχε συγκεκριμένους στόχους καταπάτησης κάθε κράτους δικαίου, γι’ αυτό και οι αποφάσεις του έφτιαξαν ένα επιτελικό κράτος, απόλυτα ελεγχόμενο από τον ίδιο. Ξήλωσαν όλες τις εργασιακές σχέσεις και τους νόμους και έτσι φτάσαμε σήμερα στην δημοκρατική εκτροπή που ζούμε όλοι μας. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα σήμερα θίγει το κράτος δικαίου».

Η πρώην υπουργός και σήμερα Τομεάρχης Εργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε αναλυτικά το σχέδιο υποτίμησης του πολίτη από την κυβέρνηση και επεσήμανε πως με εκβιασμούς και τρομοκράτηση δεν υπάρχει δημοκρατία. «Δικαιοσύνη παντού και Δημοκρατία παντού είναι αλληλένδετα» και συμπλήρωσε «είναι τραγικός ο εμπαιγμός των δήθεν αυξήσεων με έναν πληθωρισμό που εξανεμίζει τα πάντα. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιστρέψει την ΔΕΗ στο ελληνικό δημόσιο, θα μειώσει το ΦΠΑ στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης όπως σε όλη την Ευρώπη, προτάσσει την στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης και προχωρά άμεσα στην κατάργηση του αντιεργατικού νόμου Χατζηδάκη και του Πτωχευτικού κώδικα και στην επαναφορά της 13ης σύνταξης. Ο Μητσοτάκης κατήργησε αυτό το μέτρο μόλις βγήκε στην εξουσία και έδωσε τα λεφτά των επικουρικών στους ιδιώτες για να επενδύσουν στον τζόγο, λόγος που μας οδήγησε στο ΔΝΤ».
Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε αναλυτικά για την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και την διάλυση της οικονομίας, της κοινωνίας και του κράτους δικαίου. «Η παρέα εκτροπής που μας κυβερνά σήμερα» τόνισε «γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει. Πάντα Μητσοτάκης ήταν και το 1965 και το 1990 και το 2019. Αρνούνται να μειώσουν τους έμμεσους φόρους για να γεμίζουν τα ταμεία και να μοιράζουν κουπόνια. Αγοράζουμε ως χώρα φτηνή ενέργεια όπως όλα τα μέλη της Ευρώπης και η κυβέρνηση την πουλάει ακριβά στους πολίτες της. Τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας το 2022 στην Ελλάδα ξεπέρασαν το ιλιγγιώδες ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ζητήσαμε στοιχεία στη βουλή ξανά και ξανά. Μας απάντησαν πως δεν μας δίνουν στοιχεία γιατί υπάρχει εμπορικό απόρρητο…!!! Πόρισμα πουθενά, χρηματοδοτούν τα καρτέλ και έχουν παντού απόρρητα στοιχεία, όταν έχουν μπει στα σπίτια μας και παρακολουθούν τα πάντα. Και μέλη της οικογένειάς του. Ποιος φανταζόταν ότι θα είχαμε έναν Όρμπαν στην κυβέρνηση. Ο ρόλος της ΕΥΠ είναι να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ το έθνος και όχι να ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ το έθνος…». Η βουλευτής Πέλλας μίλησε και για αγροτικά ζητήματα, αλλά και για τα θέματα δημόσιας υγείας. Επεσήμανε πως «στο χώρο της υγείας χρειάζεται κοινό μέτωπο για αυτό είμαστε δίπλα στους υγειονομικούς και θα βρισκόμαστε όλοι στο συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών. Γιατί η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό». Για τα αγροτικά θέματα δήλωσε πως το αρμόδιο υπουργείο δεν απαντά σε τίποτα, διχάζει τον αγροτικό κόσμο με κατ’ επιλογή και κατά περιοχή αποζημιώσεις και επιδοτήσεις και καταργώντας το ΑΜΚΑ στους αλλοδαπούς, άφησε τους αγρότες χωρίς εργάτες γης, οι οποίοι πάνε για δουλειά στην γειτονική Ιταλία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτείνει ξεκάθαρα την αναδιάρθρωση της πράσινης ενέργειας όπως σε όλη την Ευρώπη, την διακριτή μεταχείριση ανά περιοχή, την δημιουργία Εθνικού μητρώου αγροτών για τις αποζημιώσεις, την ενίσχυση συγκεκριμένων προϊόντων, απέναντι σε μια πολιτική σήμερα που έχει ασαφείς περιοχές και πιο σοβαρό ασαφής προέλευση των χρημάτων».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή της πίτας, με το φλουρί να βρίσκεται στο κομμάτι του Αλέξη Τσίπρα, και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να υπόσχεται πως θα φτάσει στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με τις ευχές από τα στελέχη του νομού Πέλλας για νίκη της Δημοκρατίας και του Δικαίου στις εκλογές που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: