Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ένας ανέμελος «κερατάς και δαρμένος»

Να σε παρακολουθεί για ένα οκτάμηνο η ΕΥΠ με εντολή Μαξίμου, να είσαι υπουργός, και αντί να στραφείς κατά των αυτουργών, να καταγγέλλεις αυτόν που αποκάλυψε το βιασμό της προσωπικότητάς σου.
Να μη ζητάς να μάθεις το λόγο που έγινες θύμα υποκλοπής, να μην ψάχνεις μήπως σε παγίδευσαν και με κακόβουλο λογισμικό, να μην καταθέτεις μήνυση, να μη ζητάς ενημέρωση από την ΑΔΑΕ, να μην εκφράζεσαι τουλάχιστον πολιτικά εναντίον αυτού του αίσχους.
Να αθωώνεις τον Κ. Μητσοτάκη χωρίς τεκμηρίωση, στο όνομα της μακράς κοινής σας διαδρομής, και να αναφέρεσαι ειρωνικά σε Κλουζώ χωρίς και πάλι να απαιτείς να μαθευτεί η ταυτότητά τους και να τους καταλογιστούν ευθύνες.
Είναι πραγματικά θλιβερή η περίπτωση του, κακοποιημένου από το σύστημα Μητσοτάκη, υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.
Όχι μόνο παραβιάστηκε βάναυσα η ιδιωτικότητά του αλλά και δεν μπορεί να διεκδικήσει αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη, τιμωρία των ενόχων, εξηγήσεις και κάθαρση.
Γιατί;
Η κοινή λογική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι εκβιάσιμος. Η παρακολούθηση τον κάνει ευάλωτο απέναντι στον πρωθυπουργό γιατί προφανώς έμαθε πράγματα που το θύμα δεν ήθελε να μαθευτούν.
Μια ψυχαναλυτική ερμηνεία θα ήταν ότι ταυτίζεται με τον επιτιθέμενο για λόγους που έχουν να κάνουν με τον ψυχισμό του αλλά συνήθως η πολιτική δεν προσεγγίζεται με όρους Φρόιντ.
Σε κάθε περίπτωση ο Κ. Χατζηδάκης είναι ένας ανέμελος «κερατάς και δαρμένος», όπως θα το περιέγραφε η λαϊκή θυμοσοφία.
Και σίγουρα καθόλου ικανός να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο που προϋποθέτει στοιχειώδη αξιοπιστία.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: