Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Εθνική Ομάδα: Νέα δεδομένα στις διεθνείς διοργανώσεις

Νέα αγωνιστική μορφή προσλαμβάνουν το Nations League και τα European Qualifiers, που οδηγούν σε EURO ή Μουντιάλ, κατόπιν σχετικών αποφάσεων που ελήφθησαν και ανακοινώθηκαν από την UEFA.
Ύστερα από εκτεταμένη διαβούλευση, από τον Σεπτέμβριο του 2024 θα τεθούν σε ισχύ να νέα δεδομένα για τις Εθνικές Ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης, τα οποία θα αυξήσουν τον αριθμό των ανταγωνιστικών αγώνων και φυσικά αναμένεται να προσδώσουν πρόσθετο ενδιαφέρον.
Nations League
Κατ’ ουσίαν προστίθεται μια νέα νοκ-άουτ φάση στο UEFA Nations League, η οποία κατά κανόνα θα διεξάγεται Μάρτιο. Σε αυτή θα προστεθεί η συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της League A, αλλά και επιπλέον 16 Εθνικών Ομάδων από την League A, B και C, που θα δίνουν αγώνες προβιβασμού/υποβιβασμού!
Σε ό,τι αφορά τις επικεφαλής και τις δεύτερες των βαθμολογιών της League Α, θα αγωνίζονται μεταξύ τους για την πρόκριση στο Final Four του UEFA Nations League, ενώ μέχρι σήμερα σε αυτό συμμετείχαν απευθείας μόνο οι επικεφαλής των ομίλων.
Κατά τ’ άλλα, οι ομάδες που κατατάσσονται στην 3η θέση των ομίλων της League Α, θα δίνουν αγώνες μπαράζ με τις δεύτερες της League Β για προβιβασμό/υποβιβασμό, καθώς επίσης οι 3ες της League B και οι 2ες της League C θα δίνουν αγώνες μπαράζ με το ίδιο αγωνιστικό διακύβευμα.
European Qualifiers
Στις προκριματικές φάσεις των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και των Παγκοσμίων Κυπέλλων, οι αποφάσεις της UEFA προβλέπουν την αύξηση των ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης από 10 σε 12 των τεσσάρων ή των πέντε ομάδων.
Οι νικητές των ομίλων θα προκρίνονται απευθείας στα EURO ή στα Μουντιάλ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίζουν στη 2η θέση είτε θα προκρίνονται απευθείας είτε θα δίνουν μπαράζ με ομάδες του Nations League (επί του παρόντος δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσες θα είναι αυτές οι Εθνικές Ομάδες ή πώς θα αγωνίζονται).
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό γράφημα της UEFA

Δεν υπάρχουν σχόλια: