Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής 22/1 σε ΕΠΣ Πέλλας, Γ' Εθνική και SL 2

Τρία τα γκρουπ δυναμικότητας στο πρωτάθλημα στην Α1 Ερασιτεχνική όπως επιβεβαίωσε κι αυτή η αγωνιστική κι έχουν διαμορφωθεί στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ στην Α' αμφίρροπη η κατάσταση για τις θέσεις ανόδου με εξαίρεση την Κρύα Βρύση που αρχίζει κι αποκτά αποστάσεις από τους υπόλοιπους. Στην Β' Ερασιτεχνική, οι πρωτιές στους ομίλους όσο προχωρούν τα πρωταθλήματα, γίνονται όλο και ευδιάκριτες κυρίως λόγω αποτελεσμάτων, δυναμικότητας αλλά και σταθερότητας των ομάδων. Στην Γ' Εθνική ο Εδεσσαϊκός εκπέμπει SOS αφού γνώρισε σήμερα ακόμη μία οδυνηρή εντός έδρας ήττα, ενώ και ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου, παρά την υψηλή βαθμολογικά θέση του, θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια και νίκες για να απομακρύνει τους όποιους κινδύνους παραμονής ελλοχεύουν. Τέλος στην SL2 ο Αλμωπός Αριδαίας συνέχισε την εσχάτως αήττητη πορεία και την θετική βαθμολογική συγκομιδή, με ακόμη έναν πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο, το οποίο υποχρέωσε σε ισοπαλία.
Π.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - Δόξα Μελισσίου (1 - 3)1 - 3
Δίκαια νικήτρια η Δόξα Μελισσίου σήμερα στην Πέλλα, αφού πέτυχε πολύ νωρίς τον απόλυτο αιφνιδιασμό που θα ονειρευόταν οποιαδήποτε ομάδα, με οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα και με το 0 - 3 στο πρώτο μόλις δεκάλεπτο (!!!), ουσιαστικά καθόρισε την μετέπειτα εξέλιξη του αγώνα και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι σοκαρισμένοι από την αναπάντεχη εξέλιξη και την κυνική αποτελεσματικότητα των φιλοξενούμενων, βρέθηκαν νωρίς-νωρίς να ανεβαίνουν αγωνιστικά ένα «βουνό», αφού και εκ προοιμίου είχαν απέναντί τους έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο και η εξέλιξη του σκορ έμοιαζε απαγορευτική για οποιαδήποτε θετική έκβαση. Κι αυτό το σοκ άρχισε κάπως να γίνεται στον βαθμό του δυνατού διαχειρίσιμο για τους γηπεδούχους άμεσα, αν μπορεί να το πει κανείς έτσι, με αρκετές επιθετικές προσπάθειες και κορυφώθηκε με την μείωση του σκορ, αλλά ακόμη και στις συγκυριακές καλές στιγμές τους και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος, δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους για να ξαναμπούν στο παιχνίδι σε κάποιο χρονικό σημείο.
Οι φιλοξενούμενοι που είχαν πιο «ελαφριά» πόδια με το γρήγορο και ασφαλές προβάδισμα, είχαν την πολύ καλή κυκλοφορία στην μεγαλύτερη διάρκεια και αρκετές υποσχόμενες καλές επιθέσεις, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τις πολύ καθαρές ευκαιρίες για κάποιο ακόμη τέρμα. Αντίθετα οι πιο αγχωμένοι γηπεδούχοι με το εις βάρος τους δύσκολο σκορ, αν κάποιος αξιολογούσε τις καλές φάσεις τους, σίγουρα θα τις χαρακτήριζε πιο επικίνδυνες και πιο άμεσες απειλές για το αντίπαλο τέρμα, απ' αυτές των φαινομενικά επαναπαυμένων φιλοξενουμένων.
Όπως και να έχει, η νίκη της Δόξας Μελισσίου κρίνεται δίκαιη, αφού στάθηκε αρκετά καλά, διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα και την γρήγορη θετική εξέλιξη απ' αυτές που δεν σου προκύπτουν και πολύ συχνά, παρά την μεγάλη προσπάθεια και τα όποια μάλλον δικαιολογημένα παράπονα των γηπεδούχων για τρεις περιπτώσεις παράβασης εντός περιοχής (δύο χέρια και μία ανατροπή). 
Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Παναγιωτίδης (2'), Χατζηχρήστος (5') και Κελέσης (10'), ενώ για τους ηττημένους μείωσε ο Κούμπους (35').
Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετικά η σημερινή διαιτησία, έστω κι αν δεν έκρινε εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Κων/νιδης Η., Παναγιωτέλης, Μουρατίδης Μακρίδης 77'), Γιαλατζής Π., Τσιντονίδης (Κατσαμακτσής 55'), Κούμπους, Μπουράκης, Ηλιάδης, Νινιατσούδης (Γιαλατζής Α. 85').
Δόξα Μελισσίου (Σερέτης): Τοψής, Καμπάνης, Ξανθόπουλος, Θεοδωρούδης, Πισμισάκης Ι., Καραγκιαούρης (Πισμισάκης Α. 70'), Κελέσης, Τζήμας, Παναγιωτίδης, Γκότσης, Χατζηχρήστος (Σιδηρόπουλος 61').

Όλα τα σημερινά αποτελέσματα:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ - Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ 1 - 1
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 1 - 3
ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 0 - 3
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  1. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 45
  2. Μ ΘΥΕΛΛΑ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ 41
  3. ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 40
  4. ΔΟΞΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 30
  5. ΑΡΗΣ ΝΗΣΙΟΥ 30
  6. ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ 27
  7. ΑΚΡΙΤΑΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ 26
  8. ΝΙΚΗ ΑΞΟΥ 24
  9. ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ 17
  10. ΠΑΟ ΚΕΡΑΣΙΑΣ 15
  11. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ 12
  12. Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ 12
  13. ΠΑΟΚ ΔΑΜΙΑΝΟΥ 11
  14. Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 9
  15. ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ 0
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ 1960 Κ ΒΡΥΣΗΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΣΙΑΝΟΥ 4 - 0
ΠΑΣ ΞΙΦΙΑΝΗΣ - ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΩΝ 2018 0 - 3
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2019 ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2 - 1

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ - 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΠΛΑΤΑΝΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ 1 - 2
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ - Ν.Π.Σ. ΣΚΥΔΡΑΣ 2 - 2
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ - 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ Α ΛΟΥΚΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΡΑΧΩΝΑΣ 0 - 4
Ν ΠΥΡΣΟΣ ΠΕΤΡΙΑΣ - ΠΑΟΚ ΔΥΤΙΚΟΥ 2 - 7

Γ ΕΘΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ - 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ 1 - 2
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ 2 - 2

SL 2 - Α' ΟΜΙΛΟΣ - 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2 - 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: