Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Νίκη Αξού - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (1 - 0)1 - 1. «Χαζοχαρούμενη» ισοπαλία

Ένα παιχνίδι με δύο όψεις το σημερινό στην Αξό, με το πρώτο ημίχρονο επιεικώς μέτριο με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε πάρα πολλά λάθη, χωρίς δημιουργία και τις πολύ μεγάλες φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα, με εξαίρεση μιας δυο εκατέρωθεν και το δεύτερο ημίχρονο πιο ποδοσφαιρικό κυρίως από την πλευρά των φιλοξενουμένων αλλά μόνο στα 3/4 του γηπέδου, αφού επιθετικά δεν έβρισκαν τρόπους και λύσεις να απειλήσουν άμεσα τους παθητικούς, πολύ περισσότερο μετά το προβάδισμα στο σκορ, αλλά καλοστημένους γηπεδούχους. Το ισόπαλο αποτέλεσμα, με ζητούμενα σε κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι τις ευκαιρίες και τα γκολ, μάλλον δικαιώνει εν πολλοίς τις σημερινές παραγωγικές προσπάθειες και των δύο ομάδων.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την γηπεδική κατοχή και την υπεροχή στην αναμέτρηση, όμως φλύαρα, άκαρπα και άτολμα χωρίς να προβληματίζουν ιδιαίτερα τους καλοστημένους μεσοαμυντικά γηπεδούχους, που έψαχναν τις στιγμές τους. Η Νίκη Αξού ευτύχησε να βρει την καλύτερη στιγμή της με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και να ανοίξει το σκορ, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Στεργίου από τον Πολυχρονόπουλο που δίκαια επέδειξε ο ρέφερι του αγώνα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ουρούτσι με τον Παναγιωτόπουλο αρχικά να το αποκρούει και το μεσοαμυντικό των γηπεδούχων να παίρνει αυτός και πάλι το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας στην συνέχεια αντέδρασε και πήρε τα ηνία του αγώνα από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως η καλή του εικόνα περιοριζόταν μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων, χωρίς ιδιαίτερη παραγωγή επικίνδυνων και απειλητικών φάσεων. Το γκολ-ποίημα του Φυτανίδη από τα 30 μέτρα στο αριστερό παράθυρο της εστίας του Θωμαΐδη, εκτός από την ισοφάριση, έφερε και την απόλυτη κυριαρχία των φιλοξενουμένων στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως και πάλι την ιδιαίτερη φιλοδοξία και δημιουργία στο επιθετικό κομμάτι, με τις ορθολογικές τελικές πάσες και προσπάθειες για να φτάσουν σ' ένα δεύτερο και νικητήριο τέρμα. Η Νίκη Αξού που φάνηκε να τις εγκαταλείπουν οι δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε περισσότερο με το θετικό αποτέλεσμα και τον χρόνο και τελικά τα κατάφερε σε ότι μπορούσε να πάρει περισσότερο από το παιχνίδι. Μοιραία εξέλιξη, το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα, που μάλλον δεν ικανοποίησε καμία από τις δύο ομάδες που ήθελαν το τρίποντο, αλλά και δεν τις δυσαρέστησε κιόλας, όπως θα το έκανε μια ήττα.
Μέτριος ο ρέφερι του αγώνα μέσα κι αυτός στην γενική μετριότητα του αγώνα, όμως το ερώτημα για το συγκεκριμένο διαιτητή που τείνει να γίνει μόνιμος ορισμός των αγώνων της Πέλλας την φετινή αγωνιστική περίοδο (έχει διαιτητεύσει το 1/3 των αγώνων της, ανεπιτυχώς ως επί των πλείστων είναι αλήθεια!!!), τι περισσότερο πρέπει να πάθουν οι ποδοσφαιριστές της Πέλλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, για να υποδείξει επιτέλους ένα καταφανέσταστο πέναλτι!
Οι δύο προπονητές κ.κ. Αλεξιάδης και Αμπιντίν είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν:
Φάσεις και γκολ αργότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: