Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - ΑΣ Γιαννιτσά (1 - 1)3 - 1. Εμφανής βελτίωση, δίκαιη νίκη

Με πολύ βελτιωμένη εικόνα, σαφώς καλύτερη απόδοση και την αποτελεσματικότητα που απαιτείται για την επιστροφή σε νικηφόρα αποτελέσματα, ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο σημαντικά ελλιπής σήμερα ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας, απέναντι στον αξιόμαχο αλλά εντελώς «μεταλλαγμένο» στο ρόστερ του σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, ΑΣ Γιαννιτσά.
Δίκαιη επικράτηση των γηπεδούχων, παρότι κουβαλώντας το «κουσούρι» των περισσότερων αγώνων τους της περασμένης χρονιάς, βρέθηκαν με την συμπλήρωση περίπου μισής ώρας αγώνα και πάλι πίσω στο σκορ (έστω κι αν το γκολ προήλθε από πεντάκαθαρο επιθετικό φάουλ του σκόρερ Κοσκερίδη στον αμυντικό της Πέλλας Μέτα), ήταν αυτοί που κυριάρχησαν σχεδόν σε όλο τον αγώνα, αντέδρασαν ψύχραιμα και μεθοδικά όταν δέχθηκαν το τέρμα μένοντας σε κείνο το χρονικό σημείο και με 10 ποδοσφαιριστές (αποβολή του αμυντικού της Πέλλας Μέτα για διαμαρτυρία στο 38'), κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες σε όλους τους χώρους του γηπέδου, δημιούργησαν αρκετές φάσεις και πέτυχαν τρία τέρματα που τους χάρισαν τελικά την νίκη.
Οι φιλοξενούμενοι με νέο προπονητή και περιορισμένη αποστολή μετά τις «εορταστικές» τάσεις φυγής εκτός του προπονητή και σημαντικών ποδοσφαιριστών σε άλλες ομάδες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο στάθηκαν αρκετά καλά και ανταγωνιστικά, είχαν τις φάσεις και τις καλές προϋποθέσεις σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά πλήρωσαν την κακή εξέλιξη στην συνέχεια, με κάποια κομβικά λάθη όταν οι αγωνιστικές συγκυρίες ήταν υπέρ τους, αλλά και με την αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του αρχηγού Δουλκερίδη, που εμφανώς αποδυνάμωσε την ομάδα των Γιαννιτσών στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Ένα τέτοιο λάθος ήταν και η γρήγορη αποβολή ποδοσφαιριστή τους (ο νεοαποκτηθείς Χαλκιάς στο 40' που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στην θέση του τραυματία Δουλκερίδη), που έφερε άμεσα την αριθμητική ισορροπία στις δύο ομάδες. Ήρθε και η ισοφάριση πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου για τους γηπεδούχους, για να ανατρέψει και το ψυχολογικό αβαντάζ που είχαν από το προβάδισμα στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν άρδην, με τους γηπεδούχους να πιέζουν με το ξεκίνημα, να είναι πιο απαιτητικοί βγάζοντας περισσότερες επικίνδυνες επιθέσεις και να ανατρέπουν το σκορ παίρνοντας προβάδισμα μάλιστα δύο τερμάτων, με την συμπλήρωση κάτι περισσότερο μιας ώρας αγώνα και να έχουν τον πλήρη έλεγχο μέχρι το τελικό σφύριγμα. Μια κάποια αντίδραση των φιλοξενουμένων μετά τις αλλαγές γηπεδούχων, με σουτ μακρινής και μέσης απόστασης και με μια πολύ καθαρή ευκαιρία που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Πέλλας, δεν φάνηκαν ικανές να αλλάξουν κάτι στη ροή του αγώνα και στο αποτέλεσμα.
Σκόραραν για τον ΠΑΣ Μέγα Αλέξανδρο Πέλλας οι Μήτκας (40'), Μπουράκης Δ. (55') και Πλιόγκας (65'), ενώ για τον ΑΣ Γιαννιτσά που είχε προηγηθεί στο σκορ, ο Κοσκερίδης (35').
Απόντες για τους γηπεδούχους οι Γουργούνης, Παναγιωτέλης, Πιτσάρης, Ηλιάδης, Αλευρούδης, Κωνσταντινίδης Η. και Κωνσταντινίδης Λ., ενώ για τους φιλοξενούμενους που δεν υπάρχει σαφής εικόνα μέχρι να ξεκαθαρίσει το «χειμερινό» τους ρόστερ, το μόνο που μπορεί να καταγραφεί με βεβαιότητα είναι η οριακή τους αποστολή. 
Όχι ιδιαίτερα πολλές, αλλά σημαντικά λανθασμένες κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, που ευτυχώς στην εξέλιξη δεν έκριναν το αποτέλεσμα.
Οι δύο προπονητές κ.κ. Αμπιντίν και Σιάμος είχαν στην διάθεσή τους και χρησιμοποίησαν τους παρακάτω ποδοσφαιριστές:


Δεν υπάρχουν σχόλια: