Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Εξ αναβολής... νίκη για τον ΠΑΟΚ Δυτικού

Νικητής τελικά ο ΠΑΟΚ Δυτικού στο μέτριο ποιοτικά γειτονικό ντέρμπι με τον Μέγα Αλέξανδρο Ν.Πέλλας, σ' ένα παιχνίδι που έμοιαζε ισορροπημένο σίγουρα στην πρώτη ώρα του αγώνα, αλλά και χωρίς τις πολύ μεγάλες διαφορές στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι την λήξη. Στα αξιοσημείωτα, ότι και στους δύο σημερινούς αντιπάλους έκαναν τον ντεμπούτο τους νέοι προπονητές, ο κ. Χαρμάνας για τον ΠΑΟΚ Δυτικού και ο κ. Μαβίδης για τον Μέγα Αλέξανδρο Ν.Πέλλας.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου, κι έφταναν πιο συχνά απειλητικά στο αντίπαλο τέρμα, χωρίς όμως να αξιοποιήσουν τις καλές στιγμές τους, που όμως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κλασικές ευκαιρίες. Αντίθετα οι γηπεδούχοι χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση, ήταν αυτοί που πλησίασαν πιο πειστικά στο γκολ σε 2-3 περιπτώσεις, όμως βρήκαν απέναντί τους το πολύ καλό σήμερα τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Βουδούρη, που εξουδετέρωσε με σωτήριες επεμβάσεις κάθε κίνδυνο.
Η μάλλον αυστηρή για τα δεδομένα του λασπωμένου γηπέδου και του αγώνα δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60' σε αντικανονικό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου του ποδοσφαιριστή του Μέγα Αλέξανδρου Ν.Πέλλας Τσαρτσαράκη (ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων για ίδια παράβαση στο πρώτο ημίχρονο δεν δέχθηκε ούτε παρατήρηση!) και η αποβολή του, άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες, όχι όμως και ιδιαίτερα την εικόνα του αγώνα. Οι γηπεδούχοι με την αριθμητική υπεροχή, έβγαιναν πλέον πιο τακτικά στην επίθεση με περισσότερους ποδοσφαιριστές, αλλά συνήθως με άτακτο τρόπο και μοιραία δεν είχαν την δημιουργία που απαιτούνταν για να φτάσουν στην επίτευξη κάποιου τέρματος. Το τέρμα ήρθε όμως στο 75' με κεφαλιά του ξεχασμένου μέσα στην περιοχή από την αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων Πετρόφ, σε μια φάση που δεν έμοιαζε και ιδιαίτερα απειλητική.
Η εξέλιξη και το αποτέλεσμα στην συνέχεια μπορεί να μην κρίθηκαν, αφού η απόδοση των γηπεδούχων εξακολουθούσε να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, με τους φιλοξενούμενους καλοστημένους και στιβαρούς αμυντικά και με το σκορ να παραμένει στο ρευστό 1 - 0, όμως οι φιλοξενούμενοι παρότι έβρισκαν τρόπους να μεταφέρουν το παιχνίδι γύρω και μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, δεν ήταν δημιουργικοί και κατ' επέκταση απειλητικοί επιθετικά. Τα ρίσκα των τελευταίων λεπτών για τον Μέγα Αλέξανδρο να ανεβάσει λίγο πιο ψηλά τις γραμμές, προκειμένου να βρει την φάση για την ισοφάριση, έφεραν κενά στην άμυνα του και με την ταχύτητα των επιθετικών ο ΠΑΟΚ, βρήκε και 2ο γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τον Χωραφά να προλαβαίνει την μακρινή και ριψοκίνδυνη έξοδο του Βουδούρη και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, τελειώνοντας και τυπικά το παιχνίδι.
 
 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: