Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Τον Φεβρουάριο η οικονομική ενίσχυση των εγγεγραμμένων σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα σωματεία όλων των αθλημάτων που είναι εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο, θα λάβουν τον Φεβρουάριο από το Υπουργείο Αθλητισμού, την οικονομική ενίσχυση που καθιερώθηκε επί υφυπουργίας Αυγενάκη.
Πρόκειται για τα χρήματα που δίδονται στους συλλόγους απευθείας από την φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος, μέσω του Υπουργείου Αθλητισμού. Το ποσόν που θα λάβει το κάθε σωματείο που είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο εξαρτάται:

  • Από τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργεί και έχουν πάρει την ειδική αναγνώριση από την ΓΓΑ (50 μονάδες ανά άθλημα)
  • Από το σύνολο των προπονητών που απασχολεί, όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (25 μονάδες για κάθε προπονητή)
  • Από τον αριθμό των αθλητών που είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο, όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και δεν δύναται να ξεπερνά τους 50 ανά δηλωμένο προπονητή (1 μονάδα για κάθε αθλητή)
  • Από τα ετήσια έξοδα του συλλόγου, όπως αυτά έχουν δηλωθεί στον απολογισμό που είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (0,001μονάδα ανά ευρώ εξόδων)

Αφού γίνει το άθροισμα των αριθμών των μονάδων όλων των δικαιούχων συλλόγων το σύνολο αυτό διαιρείται με το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στα ερασιτεχνικά σωματεία, ούτως ώστε να προκύψει η αξία της μιας μονάδας. Ακολούθως η αξία που θα προκύψει από την διαίρεση θα πολλαπλασιαστεί με τις μονάδες του κάθε σωματείου, ώστε να προκύψει το οριστικό ποσό που θα λάβει ο κάθε σύλλογος.
Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι στην οικονομική ενίσχυση της οποίας η καταβολή είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο, η ελάχιστη βάση ήταν τα 1700 ευρώ, ενώ για εφέτος δεν έχει προσδιορισθεί ακόμα.

Πηγή: corfucorner.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: