Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Εξ αναβολής: Πέλλα - Προφήτης Ηλίας (0-0)1-0

Κατακτητές της κορυφής! Η ομάδα μας εκμεταλευόμενη την συγκυρία της αγωνιστικής(ήττα του Νέου Μυλοτόπου και ρεπό του Αλμωπού), έκανε το «αυτονόητο» και πήρε την νίκη που την έφερε μόνη πρώτη στην κορυφή. Η Πέλλα είχε να αντιμετωπίσει σήμερα δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους, και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει να κερδίσει και τους δύο. Τον αξιόμαχο Προφήτη Ηλία και το άγχος... 
Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά και με το πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, έχασε μια πολύ σημαντική ευκαιρία όταν ο Τζιβελέκης από το ύψος της μικρής περιοχής και θέση πλάγια αριστερά, δεν κατάφερε με δυνατό σουτ να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού ήταν περισσότερο από εμφανή το άγχος και η νευρικότητα στην ομάδα μας τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο σε πάγκο και κερκίδα που σε συνάρτηση την πολύπροσωπη αμυντική παρουσία στο μισό γήπεδο των φιλοξενουμένων, απέτρεπαν κάθε δημιουργική προσπάθεια. Η φλύαρη υπεροχή με κακή και προβλέψιμη ανάπτυξη, έδωσαν την ευκαιρία στον Προφήτη Ηλία που είχε ενισχυμένη την μεσαία γραμμή του, να βγάλει αντεπιθέσεις και σε μια απ' αυτές να αναγκάζει τον Πόπη μόλις να προλαβαίνει και να απομακρύνει με ωραία επέμβεση την μπάλα, από κοντινό σουτ σε τετ α τετ των φιλοξενουμένων. Η παίκτες του Προφητή Ηλία με περίσσιο πάθος στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερναν με σχετική ευκολία να κλέβουν μπάλες κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες, πριν οι επιθετικοί της Πέλλας γίνουν απειλητικοί για το τέρμα τους. Όμως λίγο αργότερα σε μια παρόμοια ευκαιρία όπως η αρχική του Τζιβελέκη, ο ίδιος παίκτης ενώ πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα περνώντας την μπάλα κάτω από το σώμα του, την είδε τελικά να καταλήγει άουτ κοντά στο αριστερό κάθετο δοκάρι και την εξωτερική μεριά των διχτύων. Αυτές ήταν οι ευκαιρίες της Πέλλας στο πρώτο ημίχρονο, ενώ για τον Προφήτη Ηλία έγινε η ευκαιρία του ημιχρόνου όταν σε σέντρα από δεξιά, ο επιθετικός της ομάδας του ΑΡΗ μόνος αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι, σούταρε δυνατά προς το τέρμα με τον Πόπη με εξαιρετική επέμβαση να κρατάει το 0-0. Αποτέλεσμα με το οποίο έληξε και το πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο τα πράγματα άλλαξαν άρδην, με τις αλλαγές του κ. Γυριχίδη να βοηθούν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την Πέλλα να πιέζει ασφυκτικά την πολυάνθρωπη και καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων και να δημιουργεί και να χάνει αρκετές ευκαιρίες με πλαγιοκοπήσεις κυρίως από δεξιά. Ευκαιρίες που χάθηκαν από τους Τσιβελέκη, Κηλίκη, Τανταλίδη και Χαρμάνα. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία στο δεύτερο ημίχρονο σε ρόλο κομπάρσου, είχε να αντιπαραθέσει μόνο μία υποψία ευκαιρίας όταν σε σέντρα-σουτ από δεξιά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά της αριστερής κάθετης δοκού και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. Το πολυπόθητο γκολ για την ομάδα μας, ήρθε δεκαπέντε λεπτά πριν την λήξη, όταν σε θαυμάσια πλαγιοκόπηση του Μπρατσούδη που απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σέντρα την κατάλληλη στιγμή στο πρώτο δοκάρι, ο Τζιβελέκης με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση και ανακούφιση όλων. Από κει και μετά η ομάδα μας διατήρησε τον πλήρη έλεγχο και κατάφερε με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα στην κατηγορία, να διαχειριστεί το αποτέλεσμα χωρίς κινδύνους και να πάρει αυτή την πολύ σημαντική νίκη που την έφερε στην κορυφή και σε απόσταση δύο βαθμών από τους ισοβαθμούντες Ν.Μυλότοπο και Αλμωπό.
Ανεκτίμητη, όσο και ουσιώδες η νίκη, αλλά μέτρια η εμφάνιση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο από την ομάδα μας, που διόρθωσε την εικόνα της στο δεύτερο με τις τρεις πολύ πετυχημένες αλλαγές, αν και δεν έλλειψαν κάποιοι πειραματισμοί. Ο Προφήτης Ηλίας πολύ δύσκολος αντίπαλος κυρίως όταν «βολεύεται» με δύο αποτελέσματα και σήμερα με δύο διαφορετικά πρόσωπα στα δύο ημίχρονα, ένα καλό στο πρώτο, κι ένα άσχημο στο δεύτερο. Πιστεύω ότι οι γρήγορες αλλαγές των φιλοξενουμένων στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν τον ρόλο τους όπως φάνηκε στην συνέχεια, χωρίς τις βοήθειες όπως περίμεναν από τους νεοεισελθόντες.
Εμφανώς ξεχώρισαν οι τρεις νεοεισελθόντες για την ομάδα μας, μ' αυτή του Μπρατσούδη να αποδεικνύεται η πιο αποδοτική δημιοργώνοντας πολλά προβλήματα στην δεξιά αμυντική πλευρά των φιλοξενουμένων. Επίσης ο Πόπης κράτησε την ομάδα μας όρθια όταν χρειάστηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Όλα τα παιδιά όμως ξεπέρασαν το άγχος του πρώτου ημιχρόνου και επέδειξαν περίσσιο πάθος στο δεύτερο, έστω κι αν η απόδόσή τους δεν έφτασε σε ικανοποιητικά  επίπεδα.
Καλή η διαιτησία του κ Τομίδη και των βοηθών του.
Η σύνθεση: Πόπης, Κούμπους(Μπρατσούδης), Τανταλίδης, Βουσβούρης(Καμπούρης), Κουτρογιάννης, Μπουράκης(Καραπίτας), Κορώνας, Καραμούζας, Χαρμάνας, Κηλίκης, Τζιβελέκης.

  • Καιρός ιδανικός σήμερα, τόσο να παίξεις όσο και να παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο.
  • Το εργάσιμο της ημέρας και το ακατάλληλο της ώρας απέτρεψαν μεγάλο αριθμό φιλάθλων να βρεθούν στο γήπεδο. Για κάποιους όμως δεν χωράει καμιά δικαιολογία...
  • Καμιά δεκαπενταριά φιλάθλους είχε σήμερα στις κερκίδες η ομάδα του Προφήτη Ηλία.
  • Η συντριπτική πλειοψηφία των στημένων χτυπημάτων(κόρνερ, φάουλ) πέρασαν ανεκμετάλευτα ύστερα από κακές επιλογές και εκτελέσεις για την ομάδα μας.
  • Το  γήπεδο από την συνεχόμενη βροχόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας και την αναβολή, σήμερα μετά από φροντίδα της διοίκησης ήταν σε ικανοποιητική κατάσταση.
  • Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η χρησιμοποίηση του Πασχάλη Καραπίτα σε θέση αριστερού μπακ, αλλά ομολογουμένως ο Πασχάλης σήμερα τα πήγε καλά.
  • Μετά από συνομιλία με τον προπονητή των παιδικών ομάδων Τάσο Αλευρούδη, βγήκε η δυσάρεστη είδηση ότι η ομάδα Παίδων είναι αδύνατο να συνέχισει στο πρωτάθλημα, λόγω λειψανδρίας.
  • Τα έδωσε όλα σήμερα ο γενικός αρχηγός Γιάννης Μουρούνογλου και βρέθηκε σε όλα τα σημεία του γηπέδου ενώ μπήκε και στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσει με τους παίκτες το γκολ. Πολλές φορές μάλιστα λειτούργησε κατευναστικά, όταν τα νεύρα των παικτών μας πήγαν να ξεφύγουν από τα όρια λόγω του μεγάλου άγχους.
  • Ένα «προφήτης» από τον Προφήτη Ηλία(που τελικά όπως είπε ήταν Σκυδραίος και πατέρας του Άγγελου Βοτάρη) βρέθηκε σήμερα στην κερκίδα και την αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές με τις προβλέψεις και τα σενάριά του.περί δρομολογημένης απευθείας ανόδου χωρίς play off του Αλμωπού. Επίσης προσφέρθηκε να μεταδώσει τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις και φροντιστήριο κανονισμών σε όλους τους φιλάθλους για να μάθουν το ποδόσφαιρο καλύτερα. Στο τέλος όμως δεν μπορύσε να βγάλει κουβέντα, αφού το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε...
  • Πολλά πηγαδάκια στο τέλος του αγώνα, με παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους να είναι όλοι ευχαριστημένοι και ανακουφισμένοι με το σημερινό αποτέλεσμα και την ομάδα μας στην κορυφή.
  • Ίσως η χειρότερη αγωνιστική παρουσία του Προφήτη Ηλία των τελευταίων χρόνων στην Πέλλα.
  • Το σύστημα "άιντε"(το αγαπημένο της κερκίδας) πρέπει να καταλάβουν στην κερκίδα της Πέλλας, ότι είναι ξεπερασμένο και μάλλον αναποτελεσματικό... 
  • Εξέτισε ο Γάκης και τίθεται πλέον κι αυτός στην διάθεση του κ. Γυριχίδη.
  • Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο την Ακαδημία Κρύας Βρύσης και όπως μας είπε ο κ. Γυριχίδης χρειάζεται εκγρήγορση και ετοιμότητα, αφού η Ακαδημία εσχάτως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο. Βέβααι προβληματίζεται από το γεγονός ότι αγώνας γίνεται σε τρεις μέρες...
  • Σε άλλα εξ αναβολής σημερινά παιχνίδια είχαμε, για τον 1ο όμιλο της Α' ερασιτεχνικής Νησί - Ζερβη 7-2 και για τον 1ο όμιλο της Β' ερασιτεχνικής Πρόμαχοι - Υδραία 1-0.


































Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Ν -- Ι -- Η
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
47
49-11
14 -- 5 -- 1
PLAY OFF
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ*
45
40-13
14 – 3 -- 2
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
45
54-19
14 – 3 -- 3
PLAY OFF
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
40
45-21
12 – 4 -- 4
PLAY OFF
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
36
54-24
11 – 3 -- 6
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
35
35-24
11 – 2 -- 6
Μ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ
33
42-27
9 – 3 -- 7
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
30
34-24
8 – 3 -- 8
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
23
25-38
72 -- 11
Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
21
19-42
64 -- 9
PLAY OUT
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
19
25-39
47 -- 9
PLAY OUT
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
15
16-38
36 -- 11
PLAY OUT
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ*
15
18-49
50 -- 14
PLAY OUT
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ*
7
19-51
3 – 3 -- 13
RELEGATION
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ*
0
8-62
0 – 0 -- 19
RELEGATION
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΑΝ Ο 1ος ΕΧΕΙ 5+ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο  , ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ PLAY OFF
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ ΕΧΕΙ -5 B.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ

1 σχόλιο:

o apenanti είπε...

ontws to agxos itan emfanes simera sta paidia alla tha prepei apo dw kai pera na to katalavoume oloi oti oles oi omades pou erxonte edw mesa etsi tha paizoun...tampouri pisw kai kathisteriseis.perissotero katharo mialo kai ligotera neura kai grinia thelei kai pisteuw pws ola tha pane kala ws to telos.o profitis simera itan sketi apogoiteusi,aporw pws einai 4h ayth h omada...