Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η βαθμολογία της Α1 και η επόμενη αγωνιστική

Η έκπτωση του Νέου Μυλοτόπου μετά από πολύ καιρό από την κορυφή, ήταν το πιο αξιοσημείωτο γεγονός της 20ης αγωνιστικής, με την άνοδο του Αλμωπού έστω και προσωρινά στην θέση του(έχει ρεπό την επομένη ο Αλμωπός) έχοντας το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, το οποίο πλεονέκτημα το έχει και με κάθε άλλον επίδοξο μνηστήρα της 4άδας. 
Αξίζει να παραδεχτούμε ότι η πορεία και η αγωνιστική του συμπεριφορά δίκαια τον έχουν φέρει εκεί, αποκαθιστώντας εν μέρει την «άδικη» εικόνα του μέχρι πρότινος βαθμολογικού πίνακα. Στην πορεία είναι βέβαιο θα δούμε κι άλλες ανατροπές μικρές ή μεγάλες που μπορεί να μην επηρεάσουν άμεσα την εξέλιξη του πρωταθλήματος στην κορυφή και στην ουρά, αλλά σίγουρα θα επιφέρουν ανακατατάξεις στις θέσεις των ομάδων όσο αφορά τα play off και τα play out. Η ομάδα μας μετά την πειστική νίκη στο Ριζάρι, βρίσκεται ακόμα στην 3η θέση, αλλά πλέον σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Η αναπάντεχη εντός έδρας «γκέλα» του Προφήτη Ηλία, έθεσε αυτόματα πιο σοβαρά το θέμα για το ποια ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη 4άδα, με τον Εδεσσαϊκό να παραμονεύει απειλητικά κι έχοντας σε 2 αγωνιστικές το μεταξύ τους παιχνίδι στην έδρα του Προφήτη Ηλία, θα βρουν την ευκαιρία να λύσουν έστω και προσωρινά τις «διαφορές» τους. Και λέω προσωρινά, γιατί πλέον τα ντέρμπι θα διαδέχονται το ένα το άλλο, με τον Αλμωπό να αισθάνεται ίσως πιο ήσυχος απ' όλους λόγω προγράμματος. Το Μάνδαλο έχοντας εκτίσει το ρεπό του μπορεί κι αυτό να σκέφτεται πιο φιλόδοξα, αφού έχει να παίξει με όλους και κανείς δεν μπορεί να του απαγορέψει το όνειρο, αφού πρόκειται για μια υπολογίσιμη ομάδα. Η Νέα Πέλλα το είπαμε και την προηγούμενη αγωνιστική, παρέδωσε πνεύμα και διάθεση αφού εξασφάλισε εκτός πολύ συγκλονιστικού απροόπτου την παραμονή της. Και το Ριζάρι δεν θα έχει πρόβλημα, αφού οι λίγοι βαθμοί που ίσως χρειαστεί υπάρχουν στο πρόγραμμα και είναι απόλυτα εφικτοί. Απο κει και κάτω ο κακός χαμός με την σημερινή νίκη του Εξαπλατάνου, που προβλημάτισε σίγουρα ΠΑΟΚ και Όρμα. Το μόνο καλό για την Όρμα είναι ότι εξέτισε το ρεπό της και παρέμεινε εκτός play out για ακόμη μία αγωνιστική, αλλά η αγωνιστική της εικόνα προβληματίζει και δεν πείθει πλέον ότι θα τα καταφέρει μέχρι τέλους. Ο ΠΑΟΚ μάλλον περιμένει να ξεμπερδέψει με τους «μεγάλους για να κάνει το ντεμαράζ, ενώ και ο Εξαπλάτανος μετά την πρόσληψη Ζουμπούλη, παρουσιάζεται ικανός και πειστικός για την αποφυγή των play out. Ίδα και Κρύα Βρύση παρότι σήμερα είχαν την «τιμητική» τους, πολύ δύσκολα να ξεμπλέξουν με τα play out. Η Άψαλος σήμερα μετά την καταδικαστική εντός έδρας ήττα από την Ίδα, καπάρωσε θέση μαζί με την Καλή για τον απευθείας υποβιβασμό. 
Η επόμενη αγωνιστική δεν γνωρίζω αν κρύβει νέες συγκινήσεις, αλλά έχει το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι της ομάδας μας στην Πέλλα με τον Προφήτη Ηλία, το γειτονικό Ν.Μυλότοπος - ΠΑΟΚ το επίσης γειτονικό με τον απόηχο της 6άρας του πρώτου γύρου Εδεσσαϊκός - Ριζάρι και το ντέρμπι της ουράς για καλύτερο πλασάρισμα ανάμεσα σε Κρύα Βρύση και Ίδα. Ας τα δούμε όλα αυτά μαζί με την βαθμολογία:
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α1 - 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
Ν -- Ι -- Η
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
45
40-13
14 -- 3 -- 2
PLAY OFF
Μ.Α. Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
45
52-16
14 – 3 -- 2
PLAY OFF
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
44
48-11
13 – 5 -- 1
PLAY OFF
ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
40
45-21
12 – 4 -- 3
PLAY OFF
ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ
36
53-22
11 – 3 -- 5

ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ*
32
32-24
10 – 2 -- 6

Μ.Α. Ν.ΠΕΛΛΑΣ
30
40-27
9 – 3 -- 7

ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
27
32-23
8 – 3 -- 8

Μ.Α. ΟΡΜΑΣ*
21
18-41
6 – 3 -- 9

ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
20
22-36
62 -- 11
PLAY OUT
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
19
25-37
47 -- 8
PLAY OUT
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ*
15
18-46
50 -- 13
PLAY OUT
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
12
13-38
2 – 6 -- 11
PLAY OUT
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ*
6
18-50
3 – 2 -- 13
RELEGATION
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ*
0
8-59
0 – 0 -- 18
RELEGATION
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟN ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΑΝ Ο 1ος ΕΧΕΙ 5+ Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο  , ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ PLAY OFF
Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ ΕΧΕΙ -5 B.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ (*) ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ
ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 21η

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
-
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΙΔΑΣ
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
-
ΑΡΗΣ Π ΗΛΙΑ
Μ. Α. ΟΡΜΑΣ
-
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΨΑΛΟΥ
ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
-
ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ
ΝΙΚΗ ΚΑΛΗΣ
-
ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ
Μ. Α. Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ
-
ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Μ. Α. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
-
ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: