Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Με ξεκάθαρο σκοπό την εξαθλίωσή μας...

Ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τους παραμικρούς δεσμούς και επαφές με την κοινωνία, είναι πλέον "ηλίου φαεινότερο" ακόμα και στον πιο αδαή. Δεν την ενδιαφέρει το κακό χάλι που έχει περιέλθει ο κόσμος και το δείχνει με τον πιο κυνικό τρόπο, αφού ότι νομοθετεί, ότι προτείνει και ότι σκέφτεται, έχει ξεκάθαρη στόχευση την εξαθλίωση και την εξόντωση των μικρομεσαίων, των χαμηλόμισθων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των απόρων με καραμέλα την σωτηρία της χώρας και την ανάπτυξη. Έχει όμως και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά, ένα μικρό αλλά ισχυρό έρεισμα και στην κοινωνία για να διατηρείται εκεί και να «βασιλεύει» με τα μνημόνιά της, εκτός από την αναφανδόν στήριξη του συνυπεύθυνου συνεργού και αυτουργού ΠΑΣΟΚ, του πολιτικού δεκανικιού ΔΗΜΑΡ και των «βολεμένων» ΜΜΕ. Δεν θα αναλύσω όλη την οικονομική πολιτική και δεν μπορώ να το πράξω άλλωστε αφού είμαι αναρμόδιος(ο καθένας από μας την βιώνει με τον σκληρότερο τρόπο καθημερινά στο πετσί του!), απλά θα αναφέρω τρία παραδείγματα τα τρία τελευταία χρόνια που νομίζω ότι ακόμα και με μπακαλίστικη λογική, δείχνουν την αναλγησία και τις στοχεύσεις των νομοθετικών και φορολογικών δράσεων αυτής(είναι η συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με την κυβέρνηση Παπαδήμου) της κυβερνητικής «μαριονέτας».
  • Πρόπερσι είδαμε την πρώτη προειδοποιητική «βολή» με την αύξηση των Τελών Κυκλοφορίας και τον κακό χαμό που ακολούθησε με την παράδοση πινακίδων κτλ κτλ. Το μέτρο συνεχίζει να ισχύει και σήμερα με τις ίδιες ακριβώς συνέπειες. Δυσκολία ή αδυναμία πληρωμής των υψηλών τελών για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, ακινητοποίηση χιλιάδων αυτοκινήτων με ότι αυτό συνεπάγεται γενικότερα στην αγορά, κατάθεση ή αλλαγή πινακίδων ακόμα και των μοναδικών οχημάτων και το βασικότερο και τραγικότερο που ήταν και ο απώτερος σκοπός της κυβέρνησης, τεράστια υστέρηση δημοσίων εσόδων και μαύρη τρύπα 400 εκατομυρίων με τα σημερινά δεδομένα. Ποιός επωφελήθηκε από το μέτρο είναι ένα ερώτημα που δεν μπορώ να απαντήσω όσο κι αν το ψάχνω... Το σίγουρο είναι έβλαψε τους πάντες γύρω από το αυτοκίνητο και όχι μόνο τους πολίτες!
  • Πέρσι είχαν την ακόμη πιο εξαιρετική ιδέα, αυτή της εξίσωσης προς τα πάνω του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, με στόχο την αύξηση των εσόδων και προσχηματικά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του παρεμπορίου και της νόθευσης των καυσίμων. Οι συνέπεις σε όλους γνωστές: η Ελλάδα πάγωσε, η κυβέρνηση είχε και πάλι μεγάλη υστέρηση δημοσίων εσόδων, οι πρατηριούχοι σε απόγνωση και το περιβάλλον επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο. Και παρά την πανθομολογούμενη αστοχία του μέτρου ο Στουρνάρας είναι αδιάλλακτος και αμετακίνητος.  Κι αν πραγματικά ήταν ειλικρινής η πρόθεση της κυβέρνησης για ην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, του παρεμπορίου και της νόθευσης των καυσίμων γιατί αυτή η εξίσωση δεν έγινε προς τα κάτω στην περσινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ή και παρακάτω; Ποιός είναι ο χαμένος και ο κερδισμένος του μέτρου; Το βέβαιο ότι όλοι είναι χαμένοι και κυρίως αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από την κρίση. Κερδισμένος ποιός είναι όμως; Ακούγεται τελευταία έντονα ότι επιτυγχάνεται καλύτερο ισοζύγιο τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με την μείωση της εισαγωγής πετρελαίου... Πιάστο αυγό και κούρευτο!
  • Τέλος από την αρχή του χρόνου οι οικονομικοί «φωστήρες» της κυβέρνησης, έβαλαν σε εφαρμογή ακόμη ένα μέτρο, αυτό της φορολόγισης από το πρώτο ευρώ των κερδών από τα τυχερά παιχνίδια και πάλι με στόχο τα δημόσια έσοδα. Ίσως να μην είναι το πλέον σημαντικό που συμβαίνει στον μνημονιακό μας βίο, αλλά είναι επίσης ενδεικτικό της προχειρότητας και της μεθόδευσης αυτής της «τρικομματικής φαρσοκωμωδίας» που μας κυβερνά και οδηγεί τον λαό σε απόγνωση. Από τις πρώτες κιόλας μέρες το μέτρο δημιούργησε τεράστια προβλήματα στα πρακτορεία και «παρήγαγε» άμεσα και εμφανή αρνητικά αποτελέσματα: μείωση πελατών και τζίρου και κατά συνέπεια των δημοσίων εσόδων, πονοκέφαλο και ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού που παίρνουν οι πράκτορες(αφού γίνονται καθημερινά εκατοντάδες συναλλαγές με τα πεντάλεπτα και τα δεκάλεπτα του φόρου να επιβαρύνουν και τους πράκτορες που δεν διαθέτουν τόσα κέρματα να επιστρέφουν στους πελάτες), αλλά και την μεγάλη αγανάκτηση του κόσμου για τον ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των κερδών του, όταν ακόμα και σε περίοδο κρίσης έχει στηρίξει με το υστέρημα του τον ΟΠΑΠ εκούσια ή ακούσια. Ποιόν τελικά ωφελησε το μέτρο και ποιόν εξυπηρετεί, που δεν το παίρνουν άμεσα μόνοι τους πίσω και εξανάγκασαν τους πράκτορες σε απεργία διαρκείας και τους παίκτες σε αποχή, έχοντας μάλιστα κι αυτές τις μέρες τεράστιες απώλειες εσόδων;
Φυσικά τα παραπάνω ίσως να μην είναι η «κορυφή του παγόβουνου»(ίσως κορυφή να θεωρούνται τα 100ρικα που έκοψαν από τους ανέργους και τα 30αρια από τους χαμηλοσυνταξιούχους του Ο.Γ.Α.) και τα χειρότερα που μας συνέβησαν και θα μας συμβούν μέσα σ' αυτή την κρίση και με διαχειριστή των ζωών μας αυτή την κυβέρνηση, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι ενδεικτικά για τις προθέσεις και τις μεθοδεύσεις που εξαθλιώνουν κοινωνικά, οικονομικά και ψυχολογικά κάθε μέρα τον λαό. Δεν ξέρω αν υπάρχουν απαντήσεις που δεν μπορώ εγώ να σκεφτώ σε όλα τα παραπάνω και τα σκέφτηκαν οι «σοφοί» πολιτικοί και τεχνοκράτες κυβερνήτες μας, αλλά ξέρω ότι αφήσαμε την ζωή μας στα χέρια τους και την καταστρέφουν στιγμή τη στιγμή, ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα, χρόνο με το χρόνο, κι εμείς τους κοιτάμε να επιτελούν το καταστροφικό έργο τους, «μουδιασμένοι» και «αποσβολωμένοι» μέσα από τις εφημερίδες, τις τηλεοράσεις και τα pc μας... Όσο πιο γρήγορα τους διώξουμε, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε να «σωθούμε». Και μου αρκεί να τους διώξουμε και να τους τιμωρήσουμε με έναν πιο πρωτότυπο τρόπο και όχι με λαϊκά και μη δικαστήρια, φυλακές, κρεμάλες, αποσπάσματα κτλ όπως ακούγεται από πολλούς. Η καλύτερη τιμωρία τους είναι να δημευτεί ότι παράνομα απέκτησαν στην πλάτη του ελληνικού λαού και να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους έστω για μια 3έτια με 500€, 400€, 300€ το μήνα, με τις ίδιες συνθήκες που ζήσαμε και ζούμε εμείς...

-Δημοσιογράφος: Κύριε Στουρνάρα, μπορεί κάποιος να ζήσει με 500€ το μήνα;
-Στουρνάρας: Όχι βέβαια!

Πόσο πιο ξεκάθαρα θέλετε να μας το πουν;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: