Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

«Πατρίκιοι και Πληβείοι» στις εξαιρέσιμες και πέραν πενθημέρου αμοιβές των Αρχαιοφυλάκων

Το Υπουργείο συνεχίζει απροκάλυπτα να αντιμετωπίζει και να διαχωρίζει τους υπαλλήλους του σε παιδιά και αποπαίδια, «Πατρίκιους και Πληβείους» επιλέγοντας νέους σύγχρονους και ίσως πιο αποτελεσματικούς τρόπους διωγμού των συμβασιούχων...
"Κανονικά θα λειτουργήσουν τα μουσεία
Ολοκληρώθηκαν όλες οι διοικητικές ενέργειες που απαιτούνταν, προκειμένου από 1.1.2013, το σύνολο του φυλακτικού προσωπικού των Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της χώρας να λαμβάνει εγκαίρως τις αμοιβές τόσο για τις Κυριακές και αργίες, όσο και για την πέραν του 5νθημέρου απασχόλησή τους, με εντολή του Αναπληρωτή υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.
«Επομένως δεν συντρέχει λόγος αποχής των εργαζομένων από τα καθήκοντα τους ή οποιασδήποτε άλλης μορφής κινητοποιήσεων από πλευράς της Π.Ε.Υ.Φ.Α. οπότε και αναμένεται οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία να λειτουργήσουν κανονικά», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 28/12/2012, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, η Π.Ε.Υ.Φ.Α. κάλεσε τους Αρχαιοφύλακες να μην εργάζονται Σαββατοκύριακα και Αργίες στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους αρχής γενομένης από το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2013 που είναι στις 5 και στις 6 Ιανουαρίου, μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα σχετικά με την καθυστέρηση στην έγκριση και δημοσίευση των απαραίτητων Υπουργικών Εγκριτικών Αποφάσεων για την πληρωμή των εξαιρεσίμων στους αρχαιοφύλακες."
Πηγή: real.gr

Όχι δεν θα λάβει ούτε εγκαίρως ούτε αργότερα, ούτε ποτέ το ΣΥΝΟΛΟ του φυλακτικού προσωπικού τις πέραν 5νθημέρου και τις εξαιρέσιμες αμοιβές. Είναι ένα παραμύθι για τον κόσμο που δεν γνωρίζει. Θα τις πάρουν μόνο οι μόνιμοι και οι Α.Ο.Χ., ενώ οι συναδελφοί τους συμβασιούχοι με δικαστικές αποφάσεις και πάλι θα είναι στο πυρ το εξώτερον! Η Π.Ε.Υ.Φ.Α. και η Π.Ε.Ν.Α. θα κάνουν τα παγώνια ως είθισται σε παρόμοιες περιπτώσεις, νίπτοντας τας χείρας των ούσες «αναρμόδια» σωματεία, κι αφού το ΔΙΚΟ τους πρόβλημα τακτοποιήθηκε, χωρίς να τους καίγεται καρφάκι τι τραβάνε οι συναδελφοί τους που «αποκλείονται» και «διωκόνται» με καινούργιο μοδάτο μνημονιακό τρόπο με την εξαίρεση τους απ' αυτές τις αμοιβές έχοντας τεράστιες εισοδηματικές απώλειες. Θαρρείς και είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, θαρρείς εδώ και πολλά χρόνια δεν έκαναν και κάνουν την ίδια δουλειά, ή σε δύσκολες υπηρεσιακές συγκυρίες(που ήταν πολλές) δεν φύλαξαν ή δεν θα φυλάξουν ακόμη και μόνοι τους Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους. Όπως έγινε άλλωστε και με το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα(το οποίο αφορά βέβαια και πολλούς συμβασιούχους άλλων ειδικοτήτων) των νυκτοφυλάκων(για τους συμβασιούχους που εργάζονται επί σειρά ετών νυκτερινή βάρδια δεν υπάρχει ούτε επικίνδυνη ούτε ανθυγιεινή εργασία;), το επίδομα των 176€(γενική προσαύξηση των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων με ένα σωρό αμετάκλητες αποφάσεις), το ίδιο γίνεται και με τις πέραν 5νθημέρου και εξαιρέσιμες αμοιβές επιλέγοντας την οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση αυτών των ανθρώπων αφού οι άλλοι παλαιότεροι τρόποι διωγμού τους απέτυχαν. Παραβλέποντας την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας και αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων(κι απ' τον Άρειο Πάγο ή κι απ' τα άλλα Ανώτατα δικαστήρια της χώρας), αυθαιρετεί και «παρανομεί» είτε προσβάλλοντας τις αποφάσεις, είτε ψηφίζοντας διάφορες «νομικές αλχημείες» για να κερδίζει χρόνο και χρήμα εις βάρος των εργαζομένων, εισάγοντας την δυσμενή και απράδεκτη διάκριση ανάμεσα στους υπαλλήλους του, που κάνουν (ή πρέπει να κάνουν και δεν τους επιτρέπει) ακριβώς την ίδια εργασία και απασχολούνται στα ίδια ωράρια και βάρδιες με τους μονίμους και τους Α.Ο.Χ., και πανθομολογουμένως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά αυτοί είχαν την «ατυχία» να έχουν την ταμπέλα συμβασιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: