Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Λογαριασμός Δ.Ε.Η.: Τα χαράτσια υπερδιπλάσια από την κατανάλωση!

Παίρνοντας σήμερα από την ταχυδρομική θυρίδα μου τον εκκαθαριστικό λογαριασμό της Δ.Ε.Η., έπαθα ένα «μικρό» σοκ. Και λέω «μικρό» γιατί τα σοκ στους πολίτες, διαδέχονται το ένα το άλλο σχεδόν καθημερινά και βέβαια χωρίς τελειωμό! Βλέποντας τον λογαριασμό λοιπόν φρίκαρα στην κυριολεξία, όταν διαπίστωσα ότι τα διάφορα χαράτσια έχουν υπερδιπλάσιο κόστος από την κατανάλωση ρεύματος αυτή καθαυτή...
Θα μου πείτε δεν ανακάλυψες και κανέναν νέο κατοικίσιμο πλανήτη, απλά είδες το οφθαλμοφανές που γίνεται ακόμα πιο «σοκαριστικό», όσο αυξάνεται η κατανάλωση ρεύματος. Για την κατανάλωση ρεύματος δεν έχω καμία απόλυτως ένσταση, έστω κι αν πιστεύω ότι θα μπορούσε να «συμμερίζεται» στο ελάχιστο την σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία των νοικοκυριών. Ούτε τα τέλη υπέρ Δήμου με πείραξαν, έστω κι αν όπως γράφω στο χθεσινό άρθρο μου, θέλουν καλύτερο έλεγχο και διαχείριση κι αυτά από τους αρμόδιους.
Όμως κάτι νταβατζιλίκια με την ονομασία "Πάγια Χρέωση" ή "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις" ακόμα περισσότερο, που περιλαμβάνουν Ελληνικά συστήματα Μεταφοράς & Διανομής Η/Ε(μόνο "ελληνικά" θα μπορούσαν να είναι τέτοια συστήματα), Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειες(δεν γουστάρω την "Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειάς" σας ρε παιδιά και μάλλον με βλάπτει αν υπάρχει τέτοια παρά με ωφελεί!), ή "Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρίπων"(κι αυτό το πρόβλημα εγώ θα το λύσω;), ή το ετήσιο 50ρικο στην ΕΡΤ(τηλεόραση 3 ετών έχει ανοίξει 2-3 φορές στο σπίτι μου όλο κ όλο!), είναι αυτά που όταν άνοιξα τον λογαριασμό μου ήταν σαν να με χτύπησε ρεύμα τάσης 386.000 volt! Και μαζί με το χαράτσι Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. και τον Φ.Π.Α. που πάει με όλα σαν την Coca Cola ακόμα και στα χαράτσια, ο λογαριασμός εκτινάσεται στα ύψη! Σε λίγες μέρες φτάνουν και το τηλέφωνο, το νερό, και ότι άλλο πάγιο και χαράτσι τακτικό ή έκτακτο υπάρχει σε κάθε ελληνική οικογένεια(για την θέρμανση δεν μπορεί καν να γίνει λόγος)... Η μηνιαία μισθοδοσία μου αγγίζει τα 700€ και γω πρέπει να καλύψω μ' αυτά όλες τις οικογενειακές μου ανάγκες.Υπάρχει και η άλλη πιο σκοτεινή «πλευρά του φεγγαριού», αυτή των ανέργων, των απόρων, των αναξιοπαθούντων που είναι σε άθλια κατάσταση. Κύριε Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη και Στουρνάρα ως διακεκριμένος οικονομολόγος και το κυριότερο ως ΥΠΟΙΚ έχετε κάποια λύση; Όχι βέβαια! Κύριε Τσίπρα μήπως έχετε εσείς μια λύση-λύτρωση; Αν έχετε καταθέστε την ξεκάθαρα το γρηγορότερο με συγκεκριμένα γράμματα και αριθμούς και όχι με αορίστιες περί κατάργησης του μνημονίου και καταγγελία της δανειακής σύμβασης γιατί δεν αντέχουμε άλλο! Ή αλλιώς θα πρέπει να κόψω το κεφάλι μου και να κάνω τα αδύνατα δυνατά μόνος μου! Δυστυχώς όμως ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ και σηκώνω τα χέρια ψηλά, ΔΕΝ ΕΧΩ άλλες δυνάμεις, ΔΕΝ ΕΧΩ άλλες δυνατότητες!


Δεν υπάρχουν σχόλια: