Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ριζάρι - Πέλλα (0-1)0-1

Πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 0-1 η ομάδα μας νίκησε σήμερα το Ριζάρι, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι σ' έναν αξιόλογο αντίπαλο που καίγονταν για βαθμούς. Κι αν είμασταν πιο ομαδικοί μεσοεπιθετικά, θα μιλούσαμε για ένα ξεκούραστο απόγευμα.
Η Πέλλα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, κι έδειξε από νωρίς ποιος θα ήταν το αφεντικό στην σημερινή αναμέτρηση. Επιστέγασμα ήταν το γρήγορο γκολ μετά από εξαιτετική ομαδική προσπάθεια και τελική πάσα του Μπουράκη στο Τζιβελέκη, που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει από κοντά το 0-1. Από κει κι έπειτα με άριστη αμυντική συμπεριφορά που ξεκινούσε από την επίθεση, όχι μόνο κατάφερνε να κόβει εύκολα και ψηλά τις επιθέσεις των γηπεδούχων, δημιουργούσε συχνά πυκνά και πολλές καταστάσεις μπροστά στο τέρμα του Ριζαρίου, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Κηλίκη, Τζιβελέκη και Μπουράκη. Το πρώτο ημίχρονο που ήταν και το καλό μας ημίχρονο, μία ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο που «έκοβε κι έραβε» χωρίς να κινδυνέψει στο παραμικρό από την αντίπαλη ομάδα, κι αυτή ήταν η Πέλλα. Στα αξιοσημείωτα τα πολλά σουτ που επίχειρησαν οι παίκτες μας από μέση και μακρυνή απόσταση, πράγμα που μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί, άσχετα αν τελικά δεν έβρισκαν στόχο. Ίσως μόνο σε μια δυο κραυγαλέες περιπτώσεις θα μπορούσαν να γίνουν τελικές πάσες, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία, αφού και οι θέσεις και η ανάπτυξη ήταν οι κατάλληλες. Κι ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν «ρολόι», ήρθε η αδικαιολόγητη αποβολή του Τανταλίδη στο 35' να σπείρει μια σχετική ανησυχία. Ανησυχία που όμως γρήγορα εξανεμίσθηκε, αφού η αποφασιστικότητα και η άριστη αμυντική λειτουργία δεν άφηναν περιθώρια στους αντιπάλους. Μια υποψία ευκαιρίας για τους γηπεδούχους με κεφαλιά μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ, λίγο πριν ο κ. Σιδηρόπουλος στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την ομάδα μας πάντα μπροστά στο σκορ με 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε την ομάδα μας να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να δυσκολεύει αφάνταστα την ανάπτυξη των γηπεδούχων, που ελάχιστες φορές πέρασαν ορθόδοξα την σέντρα. Μόνο με μακρυνά στημένα χτυπήματα έφερναν την μπάλα στην περιοχή της Πέλλας, αλλά οι αμυντικοί και οι μέσοι με καλές τοποθετήσεις απόκρουαν εύκολα την μπάλα. Η αριθμητική υπεροπλία των γηπεδούχων δεν φάνηκε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα με λίγη προσοχή και τύχη σε 3-4 περιπτώσεις η Πέλλα απείλησε με δεύτερο γκολ. Κι ενώ το ματς κυλούσε στα μέτρα της ομάδα μας, που έπαιζε ψύχραιμα και πειθαρχημένα, ήρθε η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων στο 94' να ταράξει την ηρεμία, όταν και πάλι από μακρυνή εκτέλεση φάουλ και στιγμιαία αδράνεια της άμυνας, η μπάλα έφτασε στο σημείο του πέναλτι απ' όπου ο επιθετικός του Ριζαρίου αστόχησε ψηλά άουτ. Εάν ερχόταν η ισιφάριση θα ήταν μια άδικη εξέλιξη για την εικόνα του αγώνα και την ομάδα μας, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι άδικο γι' αυτόν που παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες μας να πανηγυρίζουν μια σημαντική νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα.
Καλύτερος από την ομάδα μας ο Κηλίκης σε όποιον ρόλο κι αν αγωνίσθηκε σήμερα, κι από κοντά σε απόδοση οι Καραμούζας, Κούμπους, ενώ και τα υπόλοιπα παιδιά είχαν πολύ θετική παρουσία. Θετικό και το ντεμπούτο του νεαποκτηθέντα Κουτρογιάννη, που έδειξε σαν από καιρό στην ομάδα. Από τους γηπεδούχος σίγουρα περιμέναμε περισσότερα, αλλά γι' αυτό ευθύνεται περισσότερο η Πέλλα, παρά η μέτρια απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ορφέα.
Καλή και η διαιτητική τριπλέτα, που υπέπεσε μόνο σε λίγα ανθρώπινα λάθη που δεν επηρέασαν την έκβαση και τον ρυθμό του αγώνα.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους, Τανταλίδης, Βουσβούρης, Γάκης, Μπουράκης(Κουτρογιάννης), Καραμούζας, Κορώνας, Χαρμάνας(Καμπούρης), Κηλίκης, Τζιβελέκης(Ρίσκος).

  • «Ανέλπιστο» κρύο δεδομένων των καιρικών συνθηκών στην Πέλλα συναντήσαμε στο Ριζάρι, αλλά υπήρχε ικανοποιητικός αριθμός φιλάθλων στο γήπεδο για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.
  • Σε σημεία του αγώνα κι από έμπειρους παίκτες υπήρξε μια αδικαιολόγητη νευρικότητα, πράγμα που συνετέλεσε και στην αποβολή του Τανταλίδη, που θα λείψει από τον ημιτελικό με τους Γαλατάδες το ερχόμενο Σάββατο.
  • Άριστη η φιλοξενία από την ομάδα του Ριζαρίου, όπως συμβαίνει άλλωστε και σε όλες τις μεταξύ μας αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια.
  • Απαράδεκτη και αντισυναδελφική όμως η συμπεριφορά από έναν πρώην παίκτη του Ριζαρίου και νυν του Εδεσσαϊκού τον Μίσκο που βρέθηκε στις κερκίδες, αφού καταφερόταν με «γαλλικά» απέναντι στους Χαρμάνα και Τανταλίδη προκειμένου να τους εκνευρίσει, κάτι που κατάφερε με την αποβολή του τελευταίου στο πρώτο ημίχρονο.
  • Το πολύ όμορφο γήπεδο του Ριζαρίου, αποκόμισε για ακόμη μία φορά τα κολακευτικά σχόλια και τον θαυμασμό των φιλάθλων μας.
  • Εξαιτίας της πρωινής βροχής ο αγωνιστικός χώρος ήταν λίγο βαρύς, αλλά λόγω υποδομών δεν εμπόδισε στο παραμικρό τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
  • Την επόμενη εβδομάδα δεν θα έχει αγωνιστική δράση στην Α1, διότι η Ε.Π.Σ. Ν.Πέλλας μεσοβδόμαδα είναι προσκεκλημένη σε μεγάλο διεθνές τουρνουά νέων στην Ρώμη, με την πολύ τιμητική συμμετοχή ενός δικού μας παιδιού του Γιάννη Κούμπου.
  • Θα έχει όμως ημιτελικούς κυπέλλου το Σάββατο, με την ομάδα μας να υποδέχεται τον Ολυμπιακό Γαλατάδων την πρωτοπόρο ομάδα του 2ου ομίλου της Α' ερασιτεχνικής κατηγορίας, που θεωρείται πλέον και λόγω της βαθμολογικής διαφοράς ομάδα Α1.














Δεν υπάρχουν σχόλια: