Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας σε ημερίδα για τη λύσσα

  Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 20/1, με θέμα «Η επανεμφάνιση της Λύσσας – Σύγχρονη Αντιμετώπιση» συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και οργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο - παράρτημα Βορείου Ελλάδος, τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
 
  Συγκεκριμένα στην ημερίδα συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας κ. Τρύφων Τσαντάκης,  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Αναστάσιος Κελεσίδης και οι κτηνίατροι Μπαλάσκα Παναγιώτα, Βρυώνης Παναγιώτης, Μπάκα Κατερίνα και Καρακίτης Χαράλαμπος. Η συμμετοχή στην ημερίδα έρχεται να προστεθεί στην προ ολίγων ημερών σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο στην οποία είχε συζητηθεί το θέμα της λύσσας. Άλλωστε, η Πέλλα είχε βεβαιωμένο κρούσμα λύσσας το προηγούμενο διάστημα και στόχος της συμμετοχής ήταν η καλύτερη ενημέρωση των στελεχών-κτηνιάτρων και η ανταλλαγή απόψεων για την εξεύρεση λύσης εξάλειψης του φαινομένου.

    Στην ημερίδα τέθηκαν προς συζήτηση θέματα όπως το πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας, τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι διαγνωστικές μέθοδοι, η νομοθεσία για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και οι μετακινήσεις ζώων συντροφιάς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε Τρίτες Χώρες. Στο προσεχές χρονικό διάστημα τα στελέχη του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας θα ενημερώσουν φορείς της περιοχής για τα αποτελέσματα της ημερίδας έτσι ώστε σε περίπτωση που  εμφανιστούν νέα κρούσματα, να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: