Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ο Βασίλης Ξηρός νέος πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας

Αν σας έλλειψε, μην στενοχωριέστε καθόλου... Σαν να μην πέρασε μια μέρα και επανήλθε μάλλον δρυμύτερος από άλλο πόστο στο προσκήνιο, έστω και «παρασκηνιακά» όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του loudias.blogspot.gr. Ο λόγος για τον παλιό δήμαρχο Πέλλας Βασίλη Ξηρό, ο οποίος ψηφίσθηκε ως ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας.
Ο Βασίλης Ξηρός είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πέλλας, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου. Στην ίδια συνεδρίαση εκλέχθηκε αντίστοιχα ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Δ.Σ. καθώς επίσης και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής και της ποιότητας ζωής του δήμου Πέλλας. Πάντως το παρασκήνιο της εκλογής του προέδρου ξεκίνησε από την ημέρα του ορισμού των αντιδημάρχων αφού στα αρχικά πλάνα του δημάρχου ήταν κάποιο άλλο πρόσωπο και μάλιστα γυναίκα, ωστόσο η αντίδραση του Βασίλη Ξηρού ανάγκασε το δήμαρχο Πέλλας.... σε αναπροσαρμογή των επιλογών του, προτείνοντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. τον πρώην δήμαρχο του καποδιστριακού δήμου Πέλλας Βασίλη Ξηρό για τη θέση του προέδρου. Η ψηφοφορία που διεξήχθη ήταν μυστική και σε αυτή συμμετείχαν 40 δημοτικοί σύμβουλοι (απουσίαζε ένας σύμβουλος της μειοψηφίας που προσήλθε καθυστερημένα στη συνεδρίαση). Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ο Βασίλης Ξηρός έλαβε 30 ψήφους, 9 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά και 1 άκυρο. Για την εκλογή του απαιτούνταν απλή πλειοψηφία δηλαδή 21 ψήφοι, οπότε το αποτέλεσμα της κάλπης τον ανέδειξε πρόεδρο του Δ.Σ. για το υπόλοιπο της θητείας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου. Βέβαια από την πλευρά της μειοψηφίας υπήρξε μια ένσταση που είχε να κάνει με την προσμέτρηση τριών (3) ψηφοδελτίων που δεν έφεραν σταυρό προτίμησης, υπέρ του Βασίλη Ξηρού. Προς στιγμή μάλιστα υπήρξε μια μικρή ένταση όταν ο Γιώργος Ξανθόπουλος ζήτησε να προσμετρηθούν στα άκυρα, ζητώντας μάλιστα και τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου ο οποίος ωστόσο απουσίαζε από τη συνεδρίαση και έτσι το θέμα ξεπεράστηκε με την αποδοχή της άποψης του προεδρείου. 

Καραμπατζάκης και Σίσκος εκλέχτηκαν στη θέση του αντιπροέδρου και γραμματέα στο Δημοτικό συμβούλιο Πέλλας

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας εκλέχτηκαν εκτός από τον πρόεδρο κι ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του συμβουλίου που βάσει του κώδικα προέρχονται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Έτσι λοιπόν ο επικεφαλής της «Δημοτικής Ενότητας» Νίκου Παπανικολάου πρότεινε τον Αντώνη Καραμπατζάκη ο οποίος στην ψηφοφορία που ακολούθησε επί 41 ψηφισάντων έλαβε 26 ψήφους υπέρ (εκ των οποίων 2 ψηφοδέλτια ήταν χωρίς σταυρό), 12 ψηφοδέλτια βρέθηκαν λευκά και 2 άκυρα, ενώ ένας φάκελος ήταν κενός. Αντίστοιχα ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».... Χρήστος Σίσκος που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα του Δ.Σ. επί 41 ψηφισάντων έλαβε 39 ψηφοδέλτια υπέρ του, 1 βρέθηκε λευκό και ένα άκυρο.  
  
Εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Πέλλας

Η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήταν μεταξύ των θεμάτων στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πέλλας. Από την πλευρά της πλειοψηφίας ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος ο οποίος κα προεδρεύει αυτής της Επιτροπής πρότεινε τους: Βασιλειάδη Β., Κωβαίο Κ., Ματζούκη Μ., Παπαδόπουλο Κ. του Ευαγγέλου και Καζαντζίδη Σ. Από την πλευρά της μειοψηφίας ο Νίκος Παπανικολάου πρότεινε τον εαυτό του, τον Ουραηλίδη Χ. και τον Αρνάκη Θ. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την Οικονομική Επιτροπή επί 41 ψηφισάντων οι ψήφοι κατανεμήθηκαν ως εξής: Βασιλειάδης Β. 33, Κωβαίος Κ. 31,... Ουραηλίδης Χ. 31, Παπαδόπουλος Κ. του Ε. 30, Καζαντζίδης Σ. 30, Ματζούκη Μ. 29, Αρνάκης Θ. 28 και Παπανικολάου Ν. 26. Αντίστοιχα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συμμετέχουν για το υπόλοιπο της θητεία της από την πλειοψηφία οι: Δεληγιαννίδης Κ., Ασλανίδης Α., Στεργιούλας Δ., Λαγομάτη Η., Παπαδόπουλος Κ. του Γεωργίου, Φάκας Α. Από την μειοψηφία θα συμμετέχουν οι: Ξανθόπουλος Γ., Ανδρεάδης Ε. και Τσίτσος Ν..

Πηγή: loudias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: