Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Σας ενημερώνω πως παραιτούμαι από τη συντονιστική του Κινήματος στον νομό Πέλλας.
Η προσπάθειά μου να ενεργοποιήσω περισσότερους και να οδηγήσω τον πολιτικό μας χώρο σε κινηματικές δημοκρατικές διαδικασίες, που αποδεικνείεται πως εν πολλοίς είναι άγνωστες στα περισσότερα μέλη μας, με κούρασε.
Στην διάρκεια των περασμένων μηνών χρειάστηκε να αντιμετωπίσω τις ύβρεις,τις προσβολές, τις αήθεις επιθέσεις,λοιδωρίες και χαρακτηρισμούς όσων σθεναρά αντιστέκονται στην εκδημοκρατικοποίηση του Κινήματος και στο υγιές άνοιγμά του στην κοινωνία. Με χαρακτήρισαν προβληματικό,διασπαστή και εσχάτως συντονιστής άλλου νομού έφτασε σε σημείο να ψευδολογεί εναντίον μου λέγοντας πως με την δράση μου έδιωξα κόσμο από τη συντονιστική του νομού Πέλλας, αφήνοντας ταυτόχρονα υπονοούμενα για τη σχέση μου με την ΝΔ.
Παρακολούθησα πολλούς με την ιδιότητα του συντονιστή αλλά και του διαχειριστή της Ομάδας Προβληματισμού για Ανεξάρτητους Έλληνες, να προσπαθούν να επωφεληθούν και να ικανοποιήσουν προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες μέσω του Κινήματος. Μετά λύπης μου διαπίστωσα πως η μάχη της καρέκλας δεν είναι άγνωστη στον χώρο μας. Αποκορύφωμα υπήρξε η αποστασία των Μαρκοπουλικών και η άτακτη φυγή πολλών άλλων.
Η πάγια πεποίθησή μου πως η βάση αποτελεί τον πυρήνα του Κινήματος και η δύναμη του προέδρου μας, δυστυχώς δεν τυγχάνει πολλών ευήκοων ώτων...
Δηλώνω πως αδυνατώ να συνεχίσω την όλη προσπάθεια όταν για καίρια ζητήματα που αφορούν την οργάνωση του Κινήματος, ασχολούνται κυρίως διορισμένα στελέχη και άλλοι επωφθαλμιούντες μελλοντική αξιοποίηση...
Είχα εξ αρχής δηλώσει στα μέλη του νομού πως η συμμετοχή μου στην συντονιστική έχει ορίζοντα συνεδρίου. Πολύ φοβάμαι όμως, πως οι απαραίτητες εκείνες διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες που θα εγγυηθούν την διεξαγωγή ενός λυτρωτικού για την ελληνική κοινωνία ιδρυτικού συνεδρίου, απουσιάζουν. Απουσιάζει εξίσου ο πολιτικός λόγος, ο ικανός να διαμορφώσει μέσω της διαλογικής ζύμωσης την τελική μορφή της ιδρυτικής μας διακήρυξης. Ακόμη και στην πρόταση του βουλευτή μας κ Γιοβανόπουλου για μείωση των βουλευτών, οι εκφράσαντες άποψη ανεξαρτήτως της όποιας συμφωνίας ή διαφωνίας, ήταν ελάχιστοι.
Δε μπορώ ούτε θέλω να συμμετάσχω ενεργά σε κάτι που διαπιστώνω ότι δεν γίνεται με τον ορθότερο τρόπο.Δυσκολεύομαι να συνεχίσω να κυνηγώ χίμαιρες και να πιέζω καταστάσεις και ανθρώπους προκειμένου να οδηγηθεί το Κίνημα σε κινηματική τροχιά.
Δε θα επεκταθώ περισσότερο, γιατί στόχος μου δεν είναι να πληγωθεί το Κίνημα στο οποίο με πάθος πίστεψα.
Όλα τα παραπάνω σε συνδιασμό με προσωπικά ζητήματα με κούρασαν.Οφείλω να παραχωρήσω τη θέση μου στην συντονιστική σε κάποια/ον με περισσότερη όρεξη να συνεχίσει. Άλλωστε στις προτάσεις που καταθέσαμε ως συντονιστική στην συνδιάσκεψη της ΑΘήνας περιέχεται και η εναλλαγή των προσώπων στα όργανα του Κινήματος.
Παραμένω ενεργό μέλος και ψηφοφόρος του Κινήματος.
Εύχομαι το συνέδριο να αποτελέσει το εφαλτήριο της ανατροπής ενός σάπιου συστήματος και μιας νοσηρής νοοτροπίας που λυμαίνεται την πατρίδα μας και εξανδραποδίζει τον Έλληνα πολίτη.
Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: