Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ημιτελικός Κυπέλλου: Πέλλα - Γαλατάδες (2-0)2-0

Άριστες καιρικές συνθήκες, πολύς κόσμος, ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, νίκη και πρόκριση, δυστυχώς όμως με πολύ μέτρια εμφάνιση. Η ομάδα έκλεισε τελικά το ραντεβού με την ιστορία και για ακόμα έναν τελικό κυπέλλου, .όμως «κόπιασε» πέραν του δέοντος...
Με την έναρξη η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ δυνατά, παίζοντας ορθόδοξα και ψηλά και κατάφερε να κλείσει τον Ολυμπιακό στα καρέ του. Το γκολ ήρθε την κατάλληλη στιγμή πριν συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο, από εκτέλεση φάουλ του Κορώνα και ωραία κεφαλιά του Γάκη που πρόλαβε τους αμυντικούς και την έξοδο του τερματοφύλακα(2η φωτογραφία). Για ένα ακόμη 10λεπτο η ομάδα μας κυριάρχησε στο γήπεδο, με πολλά κλεψίματα στο κέντρο και καλή κυκλοφορία, έφτανε με άνεση περιμετρικά της μεγάλης περιοχής(κυρίως από δεξιά) των Γαλατάδων, αλλά οι τελικές επιλογές δεν έφερναν αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν και ισορροπήσαν έπειτα και προσπάθησαν να βγουν μπροστά για την ισοφάριση. Όμως οι φάσεις για τις δύο ομάδες ήταν ελάχιστες, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν την μερίδα του λέοντος κυρίως από στημένα, που τους έφερναν απειλητικά κοντά και μέσα στην περιοχή μας. Έτσι μπόρεσαν να ολοκληρώσουν κάποιες επικίνδυνες προσπάθειες, κι από τις 4-5 τελικές που είχαν με τις μισές τουλάχιστον να είναι με καλές προυποθέσεις, δεν έφεραν το επιθυμητό γι' αυτούς αποτέλεσμα, αφού τα σουτ που επιχείρησαν πέρασαν άουτ. Η ομάδα μας αντέδρασε λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε μια ακόμη υποψία ευκαιρίας, με το σουτ του Γάκη από μέση απόσταση να καταλήγει άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα και στην τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου, ήρθε το δεύτερο γκολ που ήταν εξαιρετικό τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Μέτα από όμορφο συνδυασμό και πάλι από δεξιά, από τους Μπουράκη - Κουτρογιάννη, ο τελευταίος έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Χαρμάνα, ο οποίος με αριστοτεχνική κεφαλιά, έστειλα την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του της εστίας των Γαλατάδων, με τον τερματοφύλακα να μένει στήλη άλατος. Ο τραυματισμός και η αντικατάσταση του Ουγκανέζωφ, είναι το δυσάρεστο γεγονός που πρέπει να προστεθεί στα αρνητικά για το πρώτο ημίχρονο.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν καρμπόν μ' αυτό που είδαμε και στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα μας να μπαίνει και να κυριαρχεί στα πρώτα δέκα λεπτά, αλλά αυτή την φορά χωρίς να δημιουργεί αξιόλογες ευκαιρίες. Ευκαιρίες που δεν είδαμε σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, από καμία ομάδα, όσο κι αν οι Γαλατάδες πήραν τον έλεγχο και κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Το παιχνίδι κέντρου συνεχίσθηκε μέχρι το τέλος, χωρίς φάσεις που να δικαιολογούν κάποια σημαντική αναφορά, εκτός από μια εκτέλεση φάουλ των φιλοξενουμένων, που απόκρουσε με ωραία επέμβαση ο Πόπής. Λίγο πριν την λήξη, «ήρθε κι έδεσε το γλυκό» με την «δίκαιη» αλλά «αυστηρή» αποβολή του Γάκη με δύο κίτρινες κάρτες σε 5 λεπτά. «Δίκαιη» γιατί και τα δύο ήταν φάουλ και στην κρίση του διαιτητή είναι η τιμωρία τους και «αυστηρή» γιατί ο κύριος Τσίπας, άφησε ατιμώρητα πριν και μετά πολύ σκληρότερα απ΄αυτά και κυρίως αυτού που επέφερε την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή.

Η ομάδα μας σήμερα μέτρια, άφησε την καλή της εικόνα στο Ριζάρι και νίκησε γιατί το ήθελε πολύ περισσότερο από τους αντιπάλους μας. Κρατάμε την μεγάλη πρόκριση, γιατί ήταν όντως μεγάλη αφού ξαναφέρνει την ομάδα μας σε ακόμα έναν τελικό μια σημαντικής διοργάνωσης. Διακριθέντες οι Καραμούζας, Κουτρογιάννης, Μπουράκης. Οι Γαλατάδες όντως είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα με ποιότητα και προσανατολισμό, αλλά σήμερα εκτός από «αδιάβαστη» είχε και σε κακή μέρα τους 2-3 πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της σε συνάρτηση με την σταθερή μεσοαμυντική μας γραμμή.
Καλή η διαιτησία σε γενικές γραμμές, με λάθη κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο κρίνοντας ίδιες παραβάσεις με διαφορετικό τρόπο πότε αυστηρά πότε με επιείκεια..
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ(Πόπης), Κουτρογιάννης, Κορώνας, Βουσβούρης, Μπουράκης(Καραπίτας), Καμπούρης, Καραμούζας, Χαρμάνας, Κηλίκης, Τζιβελέκης(Στάγκος)

  • Πολύ κόσμος σήμερα στις εξέδρες του γηπέδου της Πέλλας, με τους φίλους των Γαλατάδων να δίνουν βροντερό παρόν.
  • Στο άλλο ημιτελικό, ο Νέος Μυλότοπος επικράτησε του Εδεσσαϊκού με 3-1 και πήρε εισιτήριο για τον τελικό. Τελικός «repeat» του περσινού, όπου και πάλι αντίπαλοι ήταν Πέλλα και Νέος Μυλότοπος, με τον δεύτερο να κατακτά το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι.
  • Για την Α' ερασιτεχνική και τον 2ο όμιλο έγινε ένα παιχνίδι σήμερα, με τον Εθνικό να κερδίζει εκτός έδρας τον Μακεδονικό Γιαννιτσών με 1-3.
  • Τανταλίδης και Κούμπους ήταν οι «αναγκαστικές» απουσίες σήμερα για την ομάδα μας, ο πρώτος για την αποβολή του στο Ριζάρι και ο δεύτερος για την συμμετοχή στο τουρνουά της Ρώμης με την Μικτή Νέων της Ε.Π.Σ. Πέλλας.
  • Η διοίκηση κλήρωσε σήμερα στο γήπεδο λαχνούς με έπαθλα ένα γουρουνάκι(προσφορά του κ. Πασχάλη Δεντσίδη) και λουκάνικα(προσφορά του Κρεοπωλείου Αφοι Γκαλιπίδη στα Κουφάλια). Η διοίκηση ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς. Να ευχηθούμε στους τυχερούς καλοφάγωτα!
  • Η εξέλιξη του αγώνα και η αναγκαστική αλλαγή του Ουγκανέζωφ, άλλαξαν τα πλάνα του κ. Γυριχίδη, κι έτσι προφανώς δεν έκανε αυτές τις αλλαγές που είχε στο μυαλό του.
  • Ποιός ποδοσφαιριστής ήταν από τους πιο φορμαρισμένους της ομάδας μας κατά γενική ομολογία, κι έμεινε στο πάγκο για δύο συνεχόμενα παιχνίδια με Ριζάρι και Γαλατάδες χωρίς λεπτό συμμετοχής; Η απάντηση εύκολη και οφθαλμοφανή για όσους είναι κοντά στην ομάδα. Αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι η φόρμα και μάλιστα σ' έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή δεν διαρκεί μια ζωή και δεν την έχει στην κωλοτσέπη να την χρησιμοποιεί ανά πάσα στιγμή και κυρίως χρειάζεται καλή διαχείριση στην ψυχολογία για να του πάρεις πράγματα ακόμα κι αν δεν παίζει...
  • Επίσης παρατηρήθηκε «λειψανδρία» στην αποστολή της ομάδας από νεαρά παιδιά που ξεκίνησαν την φετινή χρονιά. Πρέπει να το δούμε σοβαρά, για να μην βρεθούμε και πάλι στην ίδια δεινή θέση προηγούμενων ετών κάνοντας «παιδομάζωμα» μόνο από γειτονικά χωριά. Κάτι που όπως λέει το ρεπορτάζ, κάνει πολύ καλά ο Εδεσσαϊκος που χρησιμοποιήσε πολλούς νεαρούς σήμερα στον Ν.Μυλότοπο αφήνοντας μάλιστα πολύ καλές εντυπώσεις άσχετα από τον αποκλεισμό. Καμιά φορά από την ζημιά έχεις και κέρδος...
  • Η παρουσία 4ου διαιτητή δεν μπορούμε να πούμε ότι έδωσε το κάτι παραπάνω στον σημερινό ημιτελικό, πλην μερικών εξόδων παραπάνω. Ίσως η παρουσία Ιατρού στο γήπεδο(και γενικότερα στα ερασιτεχνικά γήπεδα η πάγια θέση μας) να ήταν πιο απαραίτητη και με χαμηλότερο κόστος!
  • Τα δύο γκολ με κεφαλιά που επιτεύχθησαν σήμερα, νομίζω δεν είναι κάτι συνηθισμένο για την φετινή μας ομάδα.
  • Την επομένη έχει πρωτάθλημα με την ομάδα μας να υποδέχεται το Σάββατο σ' ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τον Προφήτη Ηλία. Σίγουρος απών ο Γάκης μετά την σημερινή αποβολή του.
Το ρεπορτάζ του σημερινού αγώνα, είναι μια προσφορά του














Δεν υπάρχουν σχόλια: