Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Τρίτη 13-5-2014 24ωρη απεργία στο ΥΠΠΟΑ!

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ
Αθήνα, 9 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 8/5/2014 εκτίμησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα κρίσιμα μέτωπα της περιόδου:
1. Σε λίγες μέρες, εντός του Μαΐου, λήγει η 8μηνη περίοδος «διαθεσιμότητας» για περισσότερους από 180 συναδέλφους μας στο ΥΠΠΟΑ (σχεδιαστές, εργάτες και άλλες ειδικότητες) και εκατοντάδες άλλους σε όλο το Δημόσιο, που οδηγούνται στην απόλυση. Παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας για επάνοδο των συναδέλφων στην εργασία, καμία λύση δεν έχει δρομολογηθεί, καμιά διαδικασία δεν έχει ως τώρα ολοκληρωθεί ούτε καν η προκήρυξη θέσεων από το ΥΔΜΗΔ για επιστροφή δια της «κινητικότητας»...
2. Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προσπάθεια εφαρμογής του απαράδεκτου Ν. 4250/2014, για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με την υποχρεωτική ποσόστωση και την διαίρεσή τους σε άριστους (25%), μέτριους (60%) και ανεπαρκείς (15%). Πρόκειται για μηχανισμό κατασκευής μιας δεξαμενής δήθεν άχρηστων υπαλλήλων, που θα θυσιαστούν σε επικείμενες διαδικασίες απολύσεων, με ελάχιστο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, που υποκριτικά διατείνεται ότι υπηρετεί την «αξιοκρατία» και την «κάθαρση» στο Δημόσιο. Δεδομένου δε ότι η επικείμενη αξιολόγηση συνδέεται (εκτός από τις απολύσεις) και με το μισθολόγιο, επιχειρείται να καλλιεργηθεί στις υπηρεσίες ένα κλίμα απόλυτης τρομοκρατίας και υποταγής και να ενισχυθεί η λογική των ατομικών διαδρομών και των αντισυναδελφικών συμπεριφορών, όπου ο καθένας θα δρα «μόνος του και για τον εαυτό του».
3. Συνεχίζεται και εντείνεται ο γενικευμένος έλεγχος από το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) της διαδικασίας με την οποία 3.000 περίπου συνάδελφοι στο ΥΠΠΟΑ έγιναν ΙΔΑΧ με τις διατάξεις του ΠΔ 164/2004. Κι αυτό ακόμη και μετά την ψήφιση του αναδιατυπωμένου άρθρου 42 του Ν. 4250/2014, που προβλέπει άλλες διαδικασίες ελέγχου και δεν νομιμοποιεί το ΣΕΕΔΔ να ενεργεί μόνο του και να κρίνει αυθαίρετα... Είναι πλέον απολύτως σαφές πως ο έλεγχος αυτός, αξιοποιώντας και υποθάλποντας ανθρωποφαγικές λογικές που βρίσκουν την έκφρασή τους σε μια άθλια «βιομηχανία» καταγγελιών, επιχειρεί να επανερμηνεύσει τα κριτήρια εφαρμογής του ΠΔ και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο δεδομένο πολιτικό και νομικό κλίμα της περιόδου εκείνης. Ο έλεγχος δεν στοχεύει στην αποκατάσταση κάποιας δήθεν νομιμότητας αλλά στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
4. Ολοκληρώνονται, όπως όλα δείχνουν, οι διαδικασίες κατάρτισης του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ (και των υπόλοιπων Υπουργείων), χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους ούτε για το περιεχόμενο των αλλαγών ούτε για την κατανομή των αρμοδιοτήτων ούτε για τη στελέχωση των υπηρεσιών που θα προκύψουν τελικά. Δεν πρόκειται για προσπάθεια «βελτίωσης» του κράτους ή για «εξορθολογισμό» της λειτουργίας του. Πρόκειται για μία ακόμη μνημονιακή δέσμευση που στοχεύει στη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα, την εκχώρηση τομέων του σε ιδιωτικά συμφέροντα, τη διάλυση τομέων που σχετίζονται με κοινωνικά αγαθά (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πολιτισμό), την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.
Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων εκτιμά πως οι παραπάνω εξελίξεις αποτελούν πλευρές μιας συνολικής επίθεσης με στόχο τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα και πρέπει να απαντηθούν με συντονισμένο και αποφασιστικό αγώνα.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε ομόφωνα:
• Την προκήρυξη, σε συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ, 24ωρης απεργίας την Τρίτη 13 Μαΐου, με πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στο κεντρικό κτίριο της Μπουμπουλίνας στις 9.30 και πορείας προς το ΥΔΜΗΔ.
• Την ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για μαζική συλλογή υπογραφών ενάντια στην αξιολόγηση και συμμετοχή στην απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με την αξιολόγηση, αποχή που αφορά όλους όσοι, κληθούν να λάβουν μέρος με οποιοδήποτε ρόλο (Γενικούς Διευθυντές, αξιολογούμενους και αξιολογητές), για την ακύρωση στην πράξη του Νόμου 4250/2014.
Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την πολιτική που επιβουλεύεται τη ζωή και το μέλλον μας.
Καμία απόλυση στο ΥΠΠΟΑ
Να επιστρέψουν στη δουλειά οι «διαθέσιμοι» συνάδελφοι
Να ακυρώσουμε στην πράξη την «αξιολόγηση» του Ν. 4250/2014
Να σταματήσει το «κυνήγι μαγισσών»
και οι έλεγχοι σκοπιμότητας του ΠΔ 164/2004
Όχι στη διάλυση του Δημοσίου, την ιδιωτικοποίηση τομέων του και τη συρρίκνωση των δομών

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
O Σύλλογος μας καλεί τις Συναδέλφισσες και τους Συναδέλφους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 οι Ενιαίοι και Κλαδικοί Σύλλογοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α.
Καλούμε τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30π.μ. στο Α.Μ.Θ.
Καλούμε τους συναδέλφους στην Περιφέρεια να δώσουν το παρόν στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν τα Σωματεία και οι Ενιαίοι Σύλλογοι στους οποίους ανήκουν.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.) 
Αθήνα, 12/05/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Θέμα: «Να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης 13 Μάη 2014»
Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ. καλεί τις Συναδέλφισσες και τους Συναδέλφους στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να συμμετέχουμε μαζικά στην 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 οι Ενιαίοι και Κλαδικοί Σύλλογοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α.
Καλούμε τους Συναδέλφους στην Αθήνα να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 έξω από το κεντρικό κτίριο του ΥΠ.ΠΟ.Α στην Οδό Μπουμπουλίνας και κατόπιν στην πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Καλούμε τους Συναδέλφους στην περιφέρεια να δώσουν το παρών στις κατά τόπους συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν τα Σωματεία και οι Ενιαίοι Σύλλογοι στους οποίους ανήκουν.

Η Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αθήνα 12.5.2014 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Π.Ο.Ε.ΙΔ.Δ συμπαρίσταται στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενάντια στην πολιτική των απολύσεων και τις διαθεσιμότητας και στους δήθεν ελέγχους νομιμότητας των προσλήψεων.
Η καθυστέρηση υλοποίησης των δεσμεύσεων από τις ηγεσίες των υπουργείων και το κυνήγι μαγισσών που εξαπολύθηκε ενάντια στους ΙΔΑΧ του ΠΔ 164 φανερώνει για μια ακόμα φορά τις προθέσεις τους.
Η Π.Ο.Ε.ΙΔ.Δ θέλοντας να διευκολύνει και να ενισχύσει τις κινητοποιήσεις στα δυο Υπουργεία προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την τρίτη 13-5-2014.



ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.
Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας
Ζαχαράκης Νίκος Σαμαρτζής Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: