Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας: Συνεχίζουμε τον αγώνα

          Η Αυτόνομη Δημοτική Κίνηση «ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας»:
Έδωσε μια δύσκολη εκλογική μάχη, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με όρους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και κοινωνικούς. Με πρόγραμμα, με θέσεις και επιχειρήματα, χωρίς εντυπωσιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις.
Δε «στρογγύλεψε» τις απόψεις της, για να ψαρέψει σε θολά νερά. Μίλησε για την καταστροφική -για την πατρίδα μας και την Αυτοδιοίκηση-  πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, των μνημονίων και του Καλλικράτη και αντιτάχθηκε στους τοπικούς εκφραστές της. Για τον κίνδυνο του νεοφασισμού και του ρατσισμού.
Προσπάθησε να αναδείξει μια νέα αντίληψη για την πολιτική, να ξαναφέρει στους δρόμους και τις πλατείες έννοιες εξόριστες, όπως ήθος, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, οράματα, και να δώσει στην τοπική κοινωνία τη χαμένη της πίστη να αγωνίζεται και να κερδίζει.
         Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τους στόχους μας. Πελατειακές σχέσεις, ποικίλες εξαρτήσεις, κομματικές δεσμεύσεις, συγγενικοί δεσμοί, κοινωνικές και πολιτικές αδράνειες, αλλά και δικά μας οργανωτικά λάθη και υστερήσεις, δεν επέτρεψαν να φτάσει το μήνυμά μας, καθαρό και πειστικό, εκεί, όπου έπρεπε. Στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της Κίνησης, για να κάνει μια αναλυτική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. 
          Παρ’ όλα αυτά πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες ψήφισαν την «ΑΝ.Α.Σ.Α.». Σφίγγουμε το χέρι και απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους και όσες μάς στήριξαν στον πολιτικό μας αγώνα.
          Τη ψήφο αυτή υποσχόμαστε να την τιμήσουμε και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις από τη θέση της μαχητικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, στην οποία μας έταξε ο λαός, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό για τη λύση των προβλημάτων του Δήμου, με βάση τις αρχές και το πρόγραμμα που καταθέσαμε προεκλογικά στην κρίση των πολιτών.
Δεσμευόμαστε, επίσης, πως η Κίνησή μας θα συνεχίσει να λειτουργεί και μετά τις εκλογές με ανοικτές, συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες και θα παρεμβαίνει συστηματικά σε όλα τα τοπικά ζητήματα, ώστε να αναπτυχθεί ένα συνειδητοποιημένο, αγωνιστικό δημοτικό κίνημα, ένα ρωμαλέο πλειοψηφικό ρεύμα αναγέννησης της τοπικής κοινωνίας και να γίνει πραγματικότητα το όραμα ενός Δήμου με υψηλής ποιότητας υποδομές και υπηρεσίες, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, με οικονομική ανάπτυξη και πολιτιστική άνθηση, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, με ενεργητική συμμετοχή των πολιτών.
          Θεωρούμε, βέβαια, περιττό να αναφέρουμε, πως είναι έξω από την ηθική, τη λογική και την πολιτική πρακτική μας η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, συμφωνία ή συναλλαγή με οποιονδήποτε άλλο δημοτικό συνδυασμό ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών. Θεωρούμε αυτονόητη πολιτική θέση, πως κάθε ψήφος πρέπει να είναι ψήφος κατά συνείδηση. Αποτελεί δείγμα αυταρχικής και υποτιμητικής, για την αξιοπρέπεια των πολιτών, νοοτροπίας η άποψη που υποστηρίζει, πως είναι δυνατή η χειραγώγηση της ψήφου τους.
 Αυτή είναι η θέση της Κίνησής μας. Απλή, ξεκάθαρη, τίμια. Οτιδήποτε άλλο κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, δε θα ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
Οι ενεργοί πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν τη ψήφο τους διαθέτουν ανεξάρτητη σκέψη και υψηλής ποιότητας πολιτικό και αυτοδιοικητικό κριτήριο. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι «διαπραγματεύσιμοι» ή «καθοδηγούμενοι».   
Εμείς δώσαμε έναν έντιμο και ειλικρινή πολιτικό αγώνα. Τον αγώνα αυτό δεν τον προδίδουμε. Τους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν δεν τους υποτιμούμε.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε, με την ίδια συνέπεια, με την ίδια πίστη.

                                                                   Η Γραμματεία
                                               της Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης
                                                          «ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: