Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Αχτσιόγλου: Τεράστια ευκαιρία να δοθούν φέτος τα αναδρομικά

Η αναστολή του συμφώνου σταθερότητας, καθώς και του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να δοθούν φέτος, στο σύνολό τους, τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.
Το παραπάνω υπογραμμίζει η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο newsique.gr. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός, «φέτος είναι μια τεράστια ευκαιρία να καταβληθούν τα αναδρομικά στο σύνολό τους, διότι έχει ανασταλεί το σύμφωνο σταθερότητας και ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα. Άρα, φέτος μπορούν να γίνουν τέτοιας τάξης δαπάνες από το κράτος, που ενδεχομένως στο μέλλον να μην είναι εφικτό».
Η κ. Ατσιόγλου επισημαίνει πως το δημοσιονομικό κόστος για την εξόφληση των συνταξιούχων ανέρχεται σε περίπου 3,9 δισ. ευρώ, ενώ τονίζει πως τα αναδρομικά πρέπει να καταβληθούν σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως αν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ή όχι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η κυβέρνηση να τους αναγκάσει να επιβαρυνθούν με δικαστικά έξοδα, αναφέρει επίσης.
Ωστόσο σήμερα (Κυριακή) ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στο θέμα, άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να πάρει ακόμα και... χρόνια η αποπληρωμή των συνταξιούχων.
«Με βάση τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, -μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε στους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά», είπε ο υπουργός.
Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας δεν ξεκαθάρισε εάν η πληρωμή θα γίνει σε δόσεις ή εφάπαξ με κούρεμα στα ποσά, συντηρώντας τα αναπάντητα ερωτήματα σε ένα κρίσιμο θέμα το οποίο απασχολεί περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: