Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο...

Το ρητορικό ερώτημα του προσώπου-σύμβολο της μετεμφυλιακής Δεξιάς, του Κωνσταντίνου Καραμανλή του πρεσβύτερου, περί του ποιος τελικά κυβερνά αυτόν τον τόπο, ποτέ δεν θα πάψει να είναι επίκαιρο. Από τη δολοφονία του Λαμπράκη... μέχρι και το σημερινό –πνιγμένο στην διαπλοκή– ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα θα βρίσκει έδαφος για να ξεπετιέται.
Ως τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η ΕΛ.ΑΣ. και η Περιφέρεια Αττικής δεν είχαν κανένα θέμα με τη Ριζούπολη, ως έδρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Η αστυνομία είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για τα μέτρα ασφαλείας, η Περιφέρεια έδωσε την άδεια καταλληλότητας.
Μέχρι που ξαφνικά κάνει την εμφάνισή του ένα ρεπορτάζ, για πληροφορίες περί πολιτικών παρεμβάσεων στο ζήτημα. Και αμέσως μετά, όχι και τόσο ξαφνικά πλέον, η αστυνομία αναστέλλει την επίσημη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς να δώσει αιτία. Ο περιφερειάρχης Αττικής αμφισβητεί την άδεια που έδωσε η υπηρεσία του και δηλώνει πως θα την επανεξετάσει! Χθες δηλώνει πως ναι μεν σωστά πήρε την απόφαση η αρμόδια υπηρεσία, αλλά δεν μπήκε στην ουσία και θα πρέπει να κάνει ο ίδιος αυτοψία.
Η δε αστυνομία, έξι μέρες πριν από το παιχνίδι, στέλνει επιστολή και δηλώνει αδυναμία διασφάλισης της τάξης σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών! Ακυρώνει τη διεξαγωγή του τελικού στη Ριζούπολη και ζητάει να γίνει εκτός Αττικής! Συμπτωματικά, εκτός Αττικής ήταν οι δύο έδρες που είχε προτείνει, εκτός από το «Καραϊσκάκης», η ΠΑΕ Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη. Που έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα να μην αναγνωριστεί στην ΕΠΟ το δικαίωμα να ορίσει εκείνη έδρα για τον τελικό. Χαίρετε, κ. Χρυσοχοΐδη... Πώς είστε;

Τάσος Τσατάλης
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: