Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Η Ρωσία ανακοίνωσε εμβόλιο για τον κορονοϊό

Έτοιμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού υποστηρίζει ότι έχει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού σε εφημερίδα της χώρας του.
Ο Ρουσλάν Τσαλίκοφ, μιλώντας στην εφημερίδα Argumenti I Fakti, δήλωσε ότι έχουν γίνει οι τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών και ότι το εμβόλιο είναι έτοιμο.
«Οι δικοί μας εμπειρογνώμονες και οι επιστήμονες των αποτελεσμάτων του Εθνικού ερευνητικού κέντρου Γκαμαλέι έχουν προβεί στις τελικές αξιολογήσεις των κλινικών δοκιμών. Την στιγμή της έξαρσης όλοι χωρίς εξαίρεση οι εθελοντές, έχοντας αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό, ένοιωθαν φυσιολογικά. Κατά αυτόν τον τρόπο το πρώτο ρωσικό εμβόλιο του νέου κορονοϊού είναι έτοιμο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι από κοινού με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Γκαμαλέι ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου του κορονοϊού οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μπουρντένκο με την συμμετοχή 43 εθελοντών.
Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 783.328 κρούσματα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 12.580 άνθρωποι.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: