Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Στην ενισχυτική διδασκαλία θα διδάσκονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα Ειδικά Μαθήματα

Με νομοθετική ρύθμιση, το οποίο ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση που κατατέθηκε νωρίτερα στη Βουλή, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενέταξε τη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας.
Ελεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων, μουσική αντίληψη και γνώση, μουσική εκτέλεση και ερμηνεία, αρμονία, ιταλικά, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο είναι ορισμένα από τα μαθήματα που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πλαίσιο, το οποίο πάντως είναι αρκετά υποβαθμισμένο στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα.
Υπενθυμίζεται πως η αφαίρεση των εν λόγω μαθημάτων από το ωρολόγιο πρόγραμμα των Λυκείων είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας (κι όχι μόνο), με πολλούς να επισημαίνουν πως με αυτόν τον τρόπο πολλά παιδιά προωθούνται στην παραπαιδεία.
Το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων θα εφαρμοστεί ανά ομάδες όμορων σχολικών μονάδων Λυκείου ή/και σε μεμονωμένα Λύκεια. Τα επιμέρους ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση, ύστερα από εισήγηση για την κατάρτιση ειδικού ετήσιου προγράμματος υποστήριξης ανά ειδικό μάθημα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, λέει το υπουργείο. Μάλιστα, διαχωρίζει το καθεστώς χρηματοδότησης του προγράμματος, κάνοντας ακόμη πιο σαφή τον εξοβελισμό των θιγόμενων αντικειμένων, τονίζοντας ότι μπορεί να χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς ή και εθνικούς πόρους και θα απασχολεί μόνιμους εκπαιδευτικούς, εντός του συνολικού ωραρίου τους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχων, σχετικών ειδικοτήτων.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: