Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Τραγωδία

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου. Οι συνταξιούχοι της χώρας, από την πλευρά τους, βλέπουν από χθες την τραγωδία «Πετσοκομμένοι» με εμπνευστή και δημιουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο του. Πρόκειται για μια τραγωδία που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι ζουν σε μια χώρα που έχει γίνει άντρο του νεοφιλελευθερισμού και όπου οι δικαστικές αποφάσεις ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τον πολυχρονεμένο της ηγέτη.
Ο ηγέτης αυτός δεν έχει την ανάγκη τους στην παρούσα χρονική συγκυρία, καθώς διαθέτει ένα τεράστιο επιτελείο εκδοτών, «δημοσιογράφων» και επικοινωνιολόγων για να του στήνουν το αφήγημα που χρειάζεται προκειμένου να πειστούν όλοι –οι «Πετσοκομμένοι»– ότι πρέπει να αισθάνονται βαθιά ευγνώμονες και απίστευτα τυχεροί που αυτός ο άνθρωπος τους κυβερνά και βρέθηκε στον δρόμο τους.
Είναι ο ηγέτης που από το βήμα της Βουλής τούς ενημέρωσε με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι τους «κάνει χάρη», δίνοντάς τους τα αναδρομικά που επικυρώθηκαν με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, τονίζοντας ότι θα τα δώσει και σε εκείνους που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για να τα διεκδικήσουν. Πολλά χειροκροτήματα από τους βουλευτές που πολύ σύντομα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την μήνι των «πετσοκομμένων».
Ας είναι. Καλό είναι να γίνονται αυτά τα πράγματα, ώστε να αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του καθενός και, όταν έρθει η ιερή ώρα της κάλπης, να πράξει ο καθένας σύμφωνα με τη συνείδησή του και την τσέπη του. Οι «πετσοκομμένοι» σίγουρα θα το πράξουν. Η επιτυχία της τραγωδίας είναι δεδομένη.

Δημήτρης Τερζής
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: