Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Ξοφλάει γραμμάτια σε σχολάρχες

Κυβέρνηση και επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν με θράσος και ειρωνεία τις ερωτήσεις για τη διαπλοκή της Ν.Δ. με τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
«Το τι θα κάνει ο καθένας με το πορτοφόλι του είναι δικός του λογαριασμός», είπε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών σχολείων στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά, και το ίδιο κυνικά, τις σχέσεις διαπλοκής με την κυβέρνηση, η οποία χθες, στην Ολομέλεια, έβγαλε την υποχρέωση με τις σαρωτικές παρεμβάσεις στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Απροκάλυπτα και με περισσή ειρωνεία όχι μόνον επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για τη χρηματοδότηση της Ν.Δ., συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση από ιδιωτικά σχολεία, αλλά τόσο οι χρηματοδότες όσο και από οι χρηματοδοτούμενοι ζητούν και τα ρέστα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) ερωτηθείς από τον Νίκο Φίλη, τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά για το θέμα της χρηματοδότησης, χαρακτήρισε την ερώτηση «καθεστωτική» μιλώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, για πολιτικό παρεμβατισμό!
Είπε συγκεκριμένα: «Τώρα, μου τέθηκε το ερώτημα για τη χρηματοδότηση της Νέας Δημοκρατίας. Εξαιρετική ερώτηση, αλλά επικίνδυνα καθεστωτική. Ο κ. Φίλης μού το ρώτησε αυτό. Το τι θα κάνει, κ. Φίλη, ο καθένας με το πορτοφόλι του, είναι δικός του λογαριασμός. Οποιος πολιτικός προσπαθεί να μπει στο πορτοφόλι του πολίτη, για το ποιο κόμμα θα χρηματοδοτήσει ή τις πολιτικές του επιλογές, απλά κρύβει τις δικές του ιδεοληψίες».
Ο εκπρόσωπος των σχολαρχών παρέλειψε ή ίσως δεν θεώρησε σημαντικό να πει πως τα χρήματα δεν βγήκαν ακριβώς από το πορτοφόλι ιδιωτών, αλλά από το ταμείο σχολείων, ούτε καν τυχαίων επιχειρήσεων ιδιωτικού τομέα, αλλά παρόχων δημόσιου αγαθού. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής στη Διαύγεια αλλά και στην Επιτροπή Διαφάνειας έχουν κατατεθεί έγγραφα για χρηματοδοτήσεις από ιδιωτικά σχολεία προς τη Ν.Δ. για τα έτη 2016 και 2017, συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. Επεται και συνέχεια...
Θέατρο παραλόγου
Χθες, στη Βουλή η κακή αυτή παράσταση θεάτρου παραλόγου συνεχίστηκε από την κ. Κεραμέως, η οποία έπαιξε διπλό ρόλο. Ο πρώτος ήταν της ελευθερώτριας. Προσπάθησε να πείσει πως απαλλάσσει επιτέλους τα ιδιωτικά από το ασφυκτικό και συγκεντρωτικό πλαίσιο λειτουργίας του υπέρμετρου κρατικού παρεμβατισμού. Ο δεύτερος ρόλος ήταν της σωτήρος.
Οπως δήλωσε, με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική: αναβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση, ωφελεί τους εκπαιδευτικούς με εργασία σε πρόσθετες δραστηριότητες, με παράλληλη απασχόληση και με προστασία από... απολύσεις λόγω της ισχυρής εποπτείας του υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται δηλαδή για νομοσχέδιο-θαύμα αφού λύνει τα προβλήματα και των επιχειρηματιών και των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αλλά, σε τέτοιες παραστάσεις όλα γίνονται.
Ολη η αντιπολίτευση διαφωνεί. Η κυβέρνηση, όμως, δεν ορρωδεί. «Η Ν.Δ. εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια! Είναι γραμμένα στη Διαύγεια τα ποσά που έχουν δώσει ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας. Και τώρα -νά η αντιπαροχή!» δήλωσε ο κ. Φιλης. Τίποτα η Ν.Δ. «Μεσίτρια των συμφερόντων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων η υπουργός Παιδείας», είπε για την κ. Κεραμέως. Τίποτα και η κ. Κεραμέως.
 
Άννα Ανδριτσάκη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: